18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Litewski tir spychał innych z drogi. "Kierowca as"
e................n • 2013-06-27, 9:34

Wyprzedzając na linii ciągłej pod górę, spychał samochody z drogi - tak na DK8 między Zambrowem a Białymstokiem poruszał się litewski tir. Jego wyczyny nagrał reporter TVN24 Piotr Czaban. On też powiadomił o całym zajściu policję. Kierowca tłumaczył, że może tak jechać, ponieważ należy do "asów" kierownicy.

W środę reporter TVN24 wracał wraz z operatorem po zakończeniu relacji z nawałnicy, która przeszła nad Zambrowem. Na trasie do Białegostoku zauważył brawurowo jadącego litewskiego tira. Wyczyny ciężarówki postanowił nagrać telefonem komórkowym i o zajściu powiadomić policję.

Dzięki temu zgłoszeniu patrol drogówki czekał już na litewskiego kierowcę na rogatkach Białegostoku. Po obejrzeniu nagrania policjanci stwierdzii, że doszło do złamania prawa i sprawę należy wyjaśnić.

- Pierwszym z wykroczeń jest wyprzedzanie przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia. Drugim wykroczeniem jest nie stosowanie się do znaku poziomego "linia jednostronnie przekraczalna". Swoim manewrem kierowca zmuszał innych użytkowników drogi do zjechania na pobocze. Film będziemy wnikliwie analizowali. Zebrane dowody prześlemy do sądu - powiedział w rozmowie z TVN24 podkom. Mirosław Kubajewski z Komendy Miejskiej Policji w Białymstoku,

Tłumaczenia

Kierowca nie widział nic złego w swoim postępowaniu. W rozmowie z TVN24 tłumaczył, że "kierowcom - asom", którzy jeżdzą dużo i profesjonalnie, tak wolno. - To nie jest dla tych, którzy prawo jazdy dzisiaj zdali - powiedział.

Zapewniał, że nie wyprzedzał pod górę, a jedynie korzystał z tego, że inny kierowca ustąpił mu drogi.

Mężczyzna spędził noc w areszcie w Zambrowie. Sąd zdecyduje, jaką karę poniesie.

Zapożyczone z TVN24

Od siebie dodam że tym policja powinna właśnie się zajmować. A nie robić panike jak ktoś przekroczy szybkośc o 20km/h.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
p................s 2013-06-27, 21:28
litwini wracają.... chuje
Zgłoś
Donaldek 2013-06-27, 22:19 1
Litwini tak jeżdża po naszych drogach po w porownaniu z ich mandatami nasze są "tanie", pozatym to banda gburów co zdaje prawko za flaszke, wiem co mowię bo sam jeżdże, nasunac sie mozna nie powiem ze nie, ale kurwa... to jest 40 ton, nie jakaś osobowka ktora wazy 1/40 tego... Ten Litwin to POJEB!
Zgłoś
opson 2013-06-27, 22:36 1
A w uwaga pirat pokazują przestępce który wyprzedza na podwójnej , na prostej w lesie.
Zgłoś
A................d 2013-06-27, 22:40
Ah ten TVN, gratulacje z zrobienie sensacji. A dla niedzielnych kierowców wiadomość - Kierowca AS miał margines od pojazdu wyprzedzanego, więc nie ma się co mu dziwić. A dla was wiadomość nauczcie się jeździć, bo większe zagrożenie stwarzacie !
Zgłoś
bartek934 2013-06-27, 22:50
Fakt że kierowca jechał nie przepisowo nie ulega wątpliwości. Ale ilu jest takich lub gorszych jak on? Nagłośnienie tej sprawy, nagranie wideo i te piękne wstawki z interwencji policji, w oczach ludzi z klapkami na oczach, kreują tvn na prawą i sprawiedliwą stacje która przestrzega przepisów itd a policje na sprawnie działąjącą. Chore jest to że zrobili z tego afere, chcąc tylko poprawić swój wizerunek. A kierowca ma pecha że trafiło na niego.
Zgłoś
hogg 2013-06-27, 23:02 2
Faro napisał/a:

Po pierwsze skoro chcecie zwiekszyc kary nakladane na kierowcow jezdzacych w ten sposob , to podniescie im place zeby nie musieli tak jezdzic . Najlepiej dolozyc ! Zamiast próbowac zrozumiec czlowieka ktory jechal tak by miec na chleb ! Ale oczywiscie kogo to obchodzi , wszyscy zawodowi kierowcy przeciez kochaja jezdzic na ciaglej lini , zarywac nocki , skracac pauzy i jezdzic na magnesie naprawde nalezy im sie mandat stulecia . Wiec pracodawca ktorzy do tego kierowce zmuszaja powinno byc krzeslo elektryczne ! ! i Dla redaktora tez!

Gdybyś był Ruskiem, Litwinem czy innym przedstawicielem tej kurewskiej wschodniej dziczy to po prostu obśmiałbym się z twoich głupawych wywodów i idiotycznego pojmowania zasad bezpieczeństwa na drodze, gdyż w tych wschodnich krajach tak właśnie się jeździ, i pojmuje bezpieczeństwo na drodze (co widać zresztą na setkach filmów z Rosji) i tak właśnie się myśli jak ty. Ale w związku z tym że jesteś Polakiem, to wstyd mi jak chuj, i mam nadzieję, że twoja mądrość nie wyjdzie po za granice tego portalu i nie zostanie przetłumaczona na żaden inny język, choćby kurwa amharski.
Po za tym to był kierowca TIR a nie zwykłej ciężarówki, tam się jeździ na trochę innych zasadach niż tu nakreśliłeś o pracodawcach. To nie autobus kurwa, że ma zdążyć od przystanku do przystanku.
I nie martw się tak o kierowców TIRów, mają na chleb.

On jechał tak nie dlatego, ze mu ktoś kazał, tylko dlatego, że jest tępym rusko-litewsko-białoruskim chujem, a tam po prostu tak się jeździ, i każdy jest kurwa asem, szczególnie w Ładzie, po pijaku po pracy.
Zgłoś
CrissSw 2013-06-27, 23:42
sam śmigam na ciężarowym i wiem że nie raz samochody wolniejsze ustępują na takich drogach i ja również tak czynie, tj. ustępowanie na szerokiej drodze przejazdu samochodom szybszym, a ja delikatnie zjeżdżam na pobocze a on nie przerywa ciągłej. Jeśli ktoś nie jeździ zawodowo bądź nie ma pomysłu na to jak pomagać osobowym na drodze niech nie hejtujcie bo niektórzy chu*a wiecie o kulturze na drodze. TVN oczywiście wyszukał się niesamowitego łamania prawa... no cóż "reporter" zarobić musiał na chleb bo przecież nie udało się piździe nawet nawałnic ogarnąć w temacie. Kto jeździ sporo wie że to raczej kultura i wspomaganie tej jakże "zjebanej" pracy gdzie 90% pracodawców NAKAZUJE łamać prawo.... postarajcie się zrozumieć to nie boli
Zgłoś
wiciu11113 2013-06-27, 23:59
Nie trzeba być ruskiem żeby tak jeździć, jakbyście trochę jeździli po kraju to to zobaczylibyście że takie akcje to normalka wśród polskich jak i litewskich kierowców , ktoś jest debilem to jeździ jak debil a nie od razu ruski to jedzie jak po**bany bo ruski . Tamten mu ustąpił to go wyprzedził a wcale na początku nie był na podwójnej ciągłej . TVN nagłaśnia sprawę jakby to było normalnie morderstwo a taki widok na drogach to CODZIENNOŚĆ chłop miał pecha że za nim jechał i nagrał go dziennikarz szkoda że siebie nie nagrał jak na drodze szybkiego ruchu z ograniczeniem do 100 jedzie sobie 140 co także robi większość kierowców
Zgłoś
kamuha 2013-06-28, 0:09
raz już sie na ten temat wypowiadałem.
To są właśnie szmaciarze z Litwy.
Sporo jeżdżę osobowym, czasami gadam z zawodowymi kierowcami i w ich mniemaniu litwińcy to traktorzyści. Banda chłopków która przesiadła się z traktorów na ciągniki siodłowe.
Robią sobie z naszych dróg Eldorado przy tym są naprawdę skurwysynami (bo inaczej ich zachowania nie da sie opisać).
Zgłoś
dawid1992 2013-06-28, 0:51 1
Kurwa nie TIR tylko ciężarówka i ten chuj w telewizji powinien o tym wiedzieć kurwa TIR to karnet a nie samochód
Zgłoś
e................n 2013-06-28, 9:07
lukasz26stg napisał/a:

Takie pierdolenie. W Polsce nie da się jeździć normalnie, nie mamy normalnych autostrad. Co do takiego wyprzedzania to wielu kierowców tak robi. Sam często odsuwam na bok pozwalając innym z przeciwka wyprzedzić. Jest to na tej zasadzie, że i JA i ON wiemy co mamy robi. On się przesunie na bok, na wyprzedzę. Innym razem będzie odwrotnie. Śmieszne jest takie pierdolenie ludzi, którzy nigdy nie siedzieli w ciężarówce a prywatnie robią 5 tyś km rocznie osobówką.

Wiem co co Ci chodzi. Wiadomo że trzeba sobie jakoś pomagać. I jak widzę że komuś za mną się śpieszy a ja jadę lajtowo to w miarę możliwości robię miejsce żeby mógł wyprzedzić.

ALE DO CHUJA PANA SĄ JAKIEŚ ZASADY. To nie jest pole kurwa. Ciekawe co byście mówili jak taki as właśnie by wyprzedzał bo jest profesjonalistą a z naprzeciwka jechała by wasza dziewczyna, zona czy ktoś z rodziny i akurat coś by majstrowała przy radiu. Nie zdążyła by zjechać. To jest ułamek sekundy nieuwagi. I nie macie już bliskiej osoby.

Ja nie mówię że jestem święty. Też czasami wyprzedza się na styk. Ale do chuja jakieś podstawowe zasady obowiązują.

Dodam jeszcze jedno. Porównywałem sobie ile daje taka szaleńcza jazda.

Raz tą samą trasę jechałem spokojnie bez wyprzedzania a drugi raz gnałem ile tylko się dało. Różnica czasowa w trasie 400km=max 10 minut.

Więc śmiać mi się chce jak widzę co niektórych jegomościach w weiśwagenach jak spinają dupe żeby wyprzedzić wszystko co się porusza po drodze. A w domu są 5 minut wcześniej.
No chyba że te 5 minut mu starczy

Poza tym jeżeli ktoś uważa że wyprzedzanie w taki sposób który zmusza zjechanie auta z naprzeciwka na pobocze jest ok. to niech się pierdalnie w łeb.

Prawidłowe wyprzedzanie to takie które nie powoduje żadnych utrudnień dla wyprzedzanego ani dla nikogo z przeciwka.

Ale niektórzy młodzieńcy zrozumieją to dopiero jak stracą kogoś z rodziny w wypadku. Czego nie życzę.

A ten pajac na filmiku to kurwa zwykły błazen. Profesjonalista i AS. Pewnie ma małego i musi się dowartościować napierdalaniem ciężarowym.

Bo prawdziwy , w miarę odpowiedzialny traker nie odpierdala takich numerów.

Tu kolejny AS w osobówce. Debil kurwa jebany. Ale chuj będzie w chacie 4 minuty wcześniej.

Za takie wyczyny w USA jest od razu paka.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem