📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A nam te kurwy mówią „dbaj o ekologię” a ty dwa kitajce na cały samolot
I cyk po wylądowaniu kaszojad ze starym na front ukraiński
Sztruks napisał/a:
Plus personel.
Sztruks napisał/a:
ta bez kitu i pewnie jeszce za guwniaka nie płacił
To im się ogólnie opłacało? Normalnie odwołują w takich sytuacjach loty
Czekałem aż pierdolnie, a tu nic
Sztruks napisał/a:
No czyli proponujesz, żeby samolot pełen ruskich (którzy zapłacili 10 razy więcej niż zwykle za bilet) po wylądowaniu był cięty na żyletki, bo w drugą stronę nikt nie leci? Czy może mają go rozmontować i do Rosji wieźć na furmankach, żeby było ekologicznie?
Zefirowy napisał/a:
No czyli proponujesz, żeby samolot pełen ruskich (którzy zapłacili 10 razy więcej niż zwykle za bilet) po wylądowaniu był cięty na żyletki, bo w drugą stronę nikt nie leci? Czy może mają go rozmontować i do Rosji wieźć na furmankach, żeby było ekologicznie?
Można wcale nie latać. Po co nam to ruskie bydło w Europie? W sumie to mieliśmy ich izolować, więc czas najwyższy zamknąć też granice dla szmaciarzy!
Tutejszym onucom się znowu styki poprzepalają, a jest ich to od chuja!!!!
Sztruks napisał/a:
dwa kitajce
Jakie kitajce ?
Tak wyglądają kacapy z dalekich republik kacapskich,
Mają ryje jakby skrzyżować Mongoła z Chińczykiem.
neo001 napisał/a:
Można wcale nie latać. Po co nam to ruskie bydło w Europie? W sumie to mieliśmy ich izolować, więc czas najwyższy zamknąć też granice dla szmaciarzy!
Granice dla Rosjan są pozamykane.U nas wydano rozporządzenie 19.09.22.Wydaje mi się (słabo rozumiem orkowy), że ci tutaj akurat wracają do Rosji i dlatego samolot jest pusty.Nie rozumiem tylko tego gestu z podniesionym palcem, to jakiś gest wsparcia dla "specjalnej operacji" ? Widzę go już któryś raz.ktos wyjaśni ?
S.Cat napisał/a:
...to jakiś gest wsparcia dla "specjalnej operacji" ? Widzę go już któryś raz.ktos wyjaśni ?
Tłumaczę:
Neurologopeda
Rodzicu ❗ gest wskazywania palcem pojawia się około 9 miesiąca życia i jest oznaką gotowości do uczenia się mowy oraz rozpoczęcia się procesu kształtowania wspólnego pola uwagi, które jest podstawą dialogu. Należy pamiętać, że są dwa rodzaje wskazywania :
☝️nakazujący "daj"
☝️orzekający(komunikacyjny) "zobacz, uważaj, pamiętaj"
Uwaga! Jeżeli jest brak gestu wskazywania palcem (12-14miesiąc ) lub występuje tylko gest nakazujący, należy zgłosić się do specjalisty; bowiem jest to sygnał, że pojawiły się nieprawidłowości w rozwoju dziecka i trzeba rozpocząć stymulację.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów