Wie ktoś o co biega?
chodzi o to ze jak kreca kurkiem jednej umywalki to woda leci w obu, nie ma za co
Jak odkręciłem zimną wodę w kranie A to w kranie B też leciała, ale jak odkręciłem w kranie B zimną to w A nie leciała. ;D
Na szybko przychodzą mi 3 możliwe argumenty:
1. zależnie od ilości kamienia, wraz ze wzrostem temperatury wody będzie ona "bielsza" (tzn. mniej przejrzysta i właśnie taka trochę biała).
2. ciepła woda jeśli ma odpowiednio wysoką temperaturę będzie parować w zauważalny sposób w kontakcie z zimną porcelaną czy z czego tam robią kible.
3. chłop majstrował przy hydraulice więc wie jaka woda wlatuje do rezerwuaru.
Piramidy
Wszystko świetnie, ale jakbym ja miał ciepłą wodę w spłuczce to bym się o tym nie dowiedział pewnie... Skąd on to wie?
Ehm... Zbiornik jest ciepły...?
Odpowiedź jest prosta, jeśli instalację CWU (ciepła woda użytkowa) mamy pustą i otwarte oba kurki to ciśnienie ZW (zimnej wody) pcha ją w pierwszym kranie do wylewki (koniec kranu), a resztę wody w instalację CWU przez co na drugiej wylewce pojawia się także woda po odkręceniu jednego kurka. Żadna fuszera, normalna sprawa przy nienapełnionym i otwartym obiegu CWU. Także od siebie dodam że to gówno, a nie afera.
PS. Nie jestem hydraulikiem, ale znam podstawy tego zawodu.
Co do filmiku:
Odpowiedź jest prosta, jeśli instalację CWU (ciepła woda użytkowa) mamy pustą i otwarte oba kurki to ciśnienie ZW (zimnej wody) pcha ją w pierwszym kranie do wylewki (koniec kranu), a resztę wody w instalację CWU przez co na drugiej wylewce pojawia się także woda po odkręceniu jednego kurka. Żadna fuszera, normalna sprawa przy nienapełnionym i otwartym obiegu CWU. Także od siebie dodam że to gówno, a nie afera.
PS. Nie jestem hydraulikiem, ale znam podstawy tego zawodu.
Witamy Eksperta!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów