Czyli od 0 do 400 km/h w 4,5 sekundy
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
25 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Piwko za 4:47
fajnie im się opony "zawijają"
@piter210 o dziwo nie. Najczęściej silniki robione od podstaw V2, 2xV2. Coś jak silniki nelson racing dla samochodów na 1/4 milę. Niby V8, ale wszystko zrobione dla danego silnika w konkretnym zakładzie. Zasilane nitrometanem daje mega kopa (tak wiem zaraz się odezwą dzieci szybkich i wściekłych, że tylko frajerzy jeżdżą na nitrometanie ). Dla zainteresowanych spalanie to ok 3-5 litrów na sekundę. Ogólnie fajna sprawa i chyba każdy chciałby poczuć te przeciążenia sięgające 8G.
Piwko się należy qwa co za MOC!!
@michalsol
Żeby nie wyjebać na plecy.
spokojnie Pącki, kolega moze nie zrozumiec
michalsol napisał/a:
Czy ktoś ogarnięty wie, po co im montują z tyłu tę konstrukcję?
michale po to zeby Panowie sobie na tylnim kolku nie szaleli
Na czystym nitrometanie to silniki starczyłyby im na 1-2 zawody. Już prędzej siedzi tam mieszanka metanolu + nitrometanu + oleju.
Wyobraźcie sobie silnik o pojemności małej strzykawki (7,5ccm) kręcący się do 30000 rpm mający moc ponad 5 koni mechanicznych, a tutaj dobre litry siedzą. Moc musi być potworna.
Wyobraźcie sobie silnik o pojemności małej strzykawki (7,5ccm) kręcący się do 30000 rpm mający moc ponad 5 koni mechanicznych, a tutaj dobre litry siedzą. Moc musi być potworna.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów