Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
JoSeed napisał/a:
A tego akurat mnie szkoda, że nadal...
Sioł mast goł on!
pikabu napisał/a:
Freddie Mercury nadal nie żyje
JoSeed napisał/a:
A tego akurat mnie szkoda, że nadal
Wina Nadala.

Te amerykańskie instalacje zawsze pięknie płoną.
podpis użytkownika
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
Arathnmor napisał/a:
Te amerykańskie instalacje zawsze pięknie płoną.
Polskie płoną w c🤬j piękniej, tylko brak jest nagrań, bo rzadko który operator, czy też sprzęt rejestrujący, ocaleją.

Taka kompresja obrazu, że wydaje się, jakby to auto zmaterializowało się z otaczających pikseli.
żmij napisał/a:
Sioł mast goł on!
Noł noł noł! Szoł mast gołon. Eeeyyyaaaa.
Zulu-Gula napisał/a:
Polskie płoną w c🤬j piękniej, tylko brak jest nagrań, bo rzadko który operator, czy też sprzęt rejestrujący, ocaleją.
U nas rzadko przy budynkach ciągnie się średnie napięcie, a w USA większość budynków ma swojego trafo na słupie
Kiepska piosenka. Nie chce słyszeć jak koleś drze się w mikrofon. Chce usłyszeć melodię. To tylko moja opinia, uspokój się c🤬jku.
BarmanInternetu napisał/a:
U nas rzadko przy budynkach ciągnie się średnie napięcie, a w USA większość budynków ma swojego trafo na słupie
Na delegacji w Chinach, robiłem z gościem od Westinghose'a, na codzień odpowiedzialnym za grupę podstacji w jakimś regionie pod Bostonem. Opowiadał mi, o swojej pracy. W USA, na takich przedmieściach, czy małych miasteczkach, jedno trafo przypada na 5 - 15 posesji. Natomiast na terenach wiejskich, rzeczywiście wiele farm i pojedynczych domów ma własne trafo, bo są zbyt oddalone od siebie. Do dupy jest to, że na podstacjach i węzłach, najczęściej brak jakichkolwiek zabezpieczeń, więc w razie awarii, czy takich wypadków, jak na filmie, prąd sobie płynie, dopóki nie spali linii, czy transformatora. O zabezpieczeniach nadprądowych i ziemnozwarciowych dla linii SN i WN, to oni tylko słyszeli, a na oczy nie widzieli. Przy tym, o takich i podobnych cudeńkach, jak np. mZAZ-y, to mogą sobie tylko pomarzyć. Dlatego mają tam od c🤬ja porażeń prądu i pożarów, związanych z zerwaniem linii i upadkiem przewodów na ziemię lub budynki. W porównaniu do większości krajów Europy i nawet wiejskich terenów w Chinach, są strasznie zacofani w tym względzie. Jedynie w centrach największych miast, bywa w miarę normalnie. Stany, to kraj trzeciego świata, tylko nieco bardziej rozwinięty.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie