Ja rozumiem, że można nie trawić Kościoła, księży, ale pobicie duchownego? Tym bardziej, ze dalej jest napisane, że był proboszczem, a takiej funkcji młodzi księża nie maja szansy dostać, zatem można domniemywać, że miał >50 lat. Dalej, wyborcza podaje inne informacje niż gazeta.pl zatem skąd pewność, że faktycznie było to 20 tyś zł? Równie dobrze mogły być to pieniądze parafialne. Wart kilkadziesiąt tysięcy złotych samochód , hmm a ile są warte samochody większości polityków oraz całej tej kurewskiej nacji urzędasów? Dawanie na tacę, z czego się głównie Kościół utrzymuje rozumiane jest dzisiaj przez sporą część ludzi za kradzież, naciąganie ludzi itp. to kurwa bardzo dziwne, bo tak się akurat składa, że nie musisz dawać, niestety horrendalne podatki płacić musimy wszyscy, więc kto tu kurwa kogo rucha w dupsko? (z adnotacją do powyższych komentarzy). Poza tym wszystkim Kościół niesie realną pomoc ludziom w potrzebie, w moim mieście organizowano zbiórki, akcje charytatywne dla poszkodowanych rodzin, dotkniętych tragedią, przykładowo: w rodzinie 4 dzieci, matka chora na raka, ojciec na niskim zasiłku (około 1000 zł), nie może pracować, bo trzeba opiekować się matką, czwórką dzieci w wieku szkolnym a edukacja kosztuje. Śmiejcie się z Kościoła, tylko, ze to właśnie ta wspólnota zaangażowała się w pomoc. Matka niestety zmarła z tego co słyszałem, ale dzieci chodzą do szkoły, maja co na siebie włożyć, nie chodzą z pustymi brzuchami, będzie potrzeba kiedyś to i się kolejna zbiórkę zorganizuje, wrzucić symboliczną złotówkę na tacę choćby dla takiej inicjatywy to żadna ujma.
Rozpisałem się a i tak nie nie napisałem wszystkiego, można by tak dywagować do rana, wiem, ze zaraz zostanę obrzucony gównem, bo "to sadistic, nie podoba się to wypierdalaj blablabla" Okej, ale mnie chodzi tylko o to, żeby mówić prawdę, bo patologie typu pedofilia wśród księży, kradzieże ze zbiórek na rzekomo akcje charytatywne to zaledwie ułamek procenta, problem tkwi w tym, że to właśnie nagłaśniają media tworząc z jednego przypadku jakąś normę. Nie jestem przykładnym katolem, ale cenię sobie jednak mówienie prawdy a czynienie z Kościoła jakiejś złodziejsko-pedofilskiej nacji nie przystoi w dobie okupacji islamskiej w Europie.