Polski magazyn, o którym dowiedział się Bill Maher. I jak mamy dostać wizy, skoro amerykanie mają o nas taki właśnie obraz?
Polski magazyn, o którym dowiedział się Bill Maher. I jak mamy dostać wizy, skoro amerykanie mają o nas taki właśnie obraz?
I denerwuje mnie to z tego względu, że przez ludzi, którzy w tego typu rzeczy wierzą, wiele osób zaczyna myśleć w taki sposób: wierzący = ciemnogród.
a co? sugerujesz, że osoby wierzące to nie ciemnogród?
Jestem wierzący, ale egzorcyzmy uznaję za relikt średniowiecza. Nie wierzę w opętanie ciała przez jakiegoś tam demona. I denerwuje mnie to z tego względu, że przez ludzi, którzy w tego typu rzeczy wierzą, wiele osób zaczyna myśleć w taki sposób: wierzący = ciemnogród.
Zastanawia mnie jedno... w co tak na prawdę wierzysz? Deklarujesz swoją wiarę jednocześnie podważając prawdy wiary katolicyzmu, a dalej chrześcijaństwa, a komuś innemu zarzucasz brak logiki. No chyba, że Twoja wiara należy do indywiduum, zbioru zwanego "zielonojabłuszkanizmem" wówczas przepraszam (bo każdy przecież może wierzyć w co chce, nawet w zielone jabłuszka).
A jaki z tego wniosek?
Cóż Amerykanie gardzą Meksykanami tak samo jak nami.
Sam jestem Katolem, nie przepadam wprawdzie za samym klerem, ale no kurde - Człowiek musi w coś wierzyć.
Jest Bóg? A masz na to dowód? Nie.
Nie ma Boga? A masz na to dowód? Nie.
Dziękuje dobranoc i koniec dyskusji.
Tak gwoli scislosci USA to nie narod, tylko panstwo. A co do reszty komentarza to mowisz o rzeczach ktore dla kazdego myslacego Polaka chyba sa oczywiste.
Mówisz o ich amerykańskim odpowiedniku? Przecież to jest "gazeta" stworzona na potrzeby tego show - myślałem, że te prześmiewcze tytuły artykułów dają jasno do zrozumienia, że to fake
Tak czy tak mój komentarz nie traci na autentyczności, to jest gówno poniżej jakiegokolwiek poziomu.
Skoro tak USA uważa się za naród który niesie pokój i pomoc to dlaczego nie wyślą swoich żołnierzy do afryki gdzie co dzień giną setki osób?
Bo nie ma ropy?
oni juz tam sa, pierwsi byli, w afryce jest zloto, za to zloto sprzedaja im bron, jednej jak i drugiej stronie. juz nie rob z nich takich swietoszkow D
Dziwne, że tak się obraża kościół a istnieje wszędzie kult jednostki. W każdym mieście jest pomnik, ulica i szkoła im. Jana Pawła 2. Katolicy sami zapominają na czym polega ich wiara stawiając wszędzie te pomniki i zdjęcia papieża w pokojach zamiast np. zmarłego męża albo swoich dzieci. Ale tak to już jest, że katolicy nie chcą czytać swojej świętej księgi a wolą padać na kolana przed tym co im powiedzą w mediach albo z ambony.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów