📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:27

Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No w Polsce repliki broni z przed 1860 roku nie wymagają zezwolenia więc , a czarny proch odpalany lontem to który to będzie rok, 1700 ?
Pawehan napisał/a:
No w Polsce repliki broni z przed 1860 roku nie wymagają zezwolenia więc , a czarny proch odpalany lontem to który to będzie rok, 1700 ?
czarnoprochowce są chyba wszystkie legalne
No nie wszystkie ,bo przez te 30 lat od tej daty , do momentu używania bezdymnego to powstała już broń na amunicję zespoloną elaborowana czarnym prochem Taka jak słynny Colt Peacemaker i później prochem tzw "Półdymnym" . To była już broń na amunicję zespoloną, jaką dzisiaj znamy a ustawa w Polsce mówi o broni rozdzielnego ładowania ,
Pawehan napisał/a:
Gdzie i kiedy przed 1860 wyprodukowano takie miniaturowe armatki? Bo miniaturka to nie replika
Ten film jest i tak zmontowany, strzały do tarczy i do różnych przedmiotów są z normalnej broni na strzelnicy a te armatki są dodane tak dla picu . Pojedyńczym ogniem to i wystrzeli ale na pewno nie seriami i nie z taką celnością.
Przecież taka "armatka" w zasadzie niczym nie różni się w działaniu od pistoletu czy rewolweru więc i kogoś odj🤬 też da radę
psyhepl napisał/a:
czarnoprochowce są chyba wszystkie legalne
Nie "chyba" tylko na pewno są legalne (jeszcze).
Kumpel ma rewolwer i 60 własnoręcznie wykonanych kul kalibru nie wiem jakiego, ale mały palec w lufę mi wchodzi. W razie czego nie chciałbym być na miejscu napastnika, a że kumpel mieszka na uboczu przy lesie, zwłok łatwo sie pozbyć

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie