📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
6 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zajebiście technika za paręset tysięcy może nawet trzeba w milionach liczyć, która mogła by np służyć do operowania ludzi i ratowania życia, a służy do rysowania ekstra
tylko mnie wkurwił na tyle ten dźwięk że musiał zapalić?
Na początku dźwięk tego lasera przypominał mi ten co po puszczeniu dysku Eulera
Foodman napisał/a:
zajebiście technika za paręset tysięcy może nawet trzeba w milionach liczyć, która mogła by np służyć do operowania ludzi i ratowania życia, a służy do rysowania ekstra
że co kurwa?? to zwykłe grawerowanie laserem przemysłowym. Taki lasem max 50 tysi kosztuje.. i znajduje się w wielu firmach:)
Jestem ekspertem i proszę sobie wyobrazić, że takie wypalanie laserem jest naprawdę przydatne, a przynajmniej może się takie okazać. Wypalanie laserem jakiegoś wzoru czy obrazu na przykład w kamieniu jest znacznie trwalsze, ponieważ zostaje wypalona struktura atomowa jego powierzchni co przy porównaniu ze zwykłym malowaniem czy wycinaniem za pomocą dłuta czy wody jest znacznie trwalsze i może przetrwać tysiące lat. Tak na przykład gdyby była jakaś światowa wojna nuklearna, to można by wypalić jakieś informacje na ogromnym kamieniu gdzieś ukrytym to wszystko co zostanie na nim zapisane, przetrwa po wieki. Ot ciekawostka.
ajeinot napisał/a:
że co kurwa?? to zwykłe grawerowanie laserem przemysłowym. Taki lasem max 50 tysi kosztuje.. i znajduje się w wielu firmach:)
Nawet 50k nie kosztuje przy takim wymiarze stołu jak na filmiku.
W firmie grawerujemy taką maszynką tabliczki znamionowe w laminacie czy metalu, tniemy papier, folie, plastik itp. Wiele różnych rzeczy tym można zrobić i to dużo ciekawszych niż na pokazanym filmie.
Tutaj dużo ciekawsze wykorzystanie podobnej maszyny
Za niedługo jakiś pozytywny popierdoleniec, zaprojektuje jakiś odjebany wzór, co będzie zmuszał laser do wygrywania jakiejś piosenki.
Teraz w reklamie się bardzo dużo rzeczy laserem robi.
taka to kurwa nowość jak lightscribe czy jako tak.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów