18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Musi 2014-03-10, 23:50 1
Dokładnie Polacy dobrze potrafią się komunikować na drodze, przykład Obwodnica Trójmiasta, gdzie większość kierowców jeździ >120 km/h w razie wypadku, kolizcji, awarii ostatni w koreczku zawsze mruga awaryjnymi, co ułatwia hamowanie i ratuje dupę wieeeelu samochodów
Zgłoś
fyrku 2014-03-11, 0:20
Lukasz2525 napisał/a:

@tratatalo , nie dziwie sie , ze nie mogles szybciej niz 40 pod gore , jak jestes takim kierowca , co uwaza , ze jak wcisnie mocniej gaz , to szybciej pojedzie , a jak mocniej depnie hamulec , to sie szybciej zatrzyma - co oczywiscie jest nieprawda w pewnych warunkach - na przyklad gruby swiezy snieg .

Widzę , że kolega prawko ma rok, że podstawami chce błysnąć.
Zgłoś
solltys 2014-03-11, 1:06 1
teken napisał/a:

Tak kurwa, bo oczywiście w tym zacofanym kraju trzeba za wszystko dziękować, bo "o patrz marian, wpuściłem dziada, a ten chuj nawet nie podziękował".

W normalnym cywilizowanym kraju takie zachowania jak wpuszczanie są normalne i nikt za to nie dziękuje, bo nie oczekują nic od siebie, to jest normalne, ale nie u nas.

Rozumiem machnięcie ręką czy kiwnięcie głową, ale kurwa światła awaryjne są od czego innego.

A byłeś w innym kraju czy tak tylko pierdolisz? Mieszkam w UK od 6 lat i tutaj też jest to często spotykane że ktoś światłami awaryjnymi podziękuje więc nie pierdol.
Zgłoś
Guzik 2014-03-11, 1:14 2
Nie tylko u nas taka komunikacja jest powszechna. Włochy są krajem, gdzie panują podobne zwyczaje. Gesty i mruganie światłami/awaryjnymi to standard. Za każdym razem jak jechałem autostradą i samochody musiały ostrzej hamować to włączali awaryjne. Nawet niektórzy producenci aut stosują podobne patenty (szybkie miganie świateł stopu pod czas gwałtownego hamowania). Mi się takie zachowanie podoba, bo jednak zmotoryzowani tworzą pewnego rodzaju społeczność, gdzie komunikacja i zrozumienie jest bardzo ważna. Pozdrawiam wszystkich mrugających

"Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy"
Zgłoś
pomiotis 2014-03-11, 1:25
Np. W Niemczech użycie awaryjnych sygnalizuje ze coś stało się z pojazdem, dlatego powinno się uzywać na przemian kierunkowskazów, no ale u nas juz tak się przyjęło
Zgłoś
Slavomiro 2014-03-11, 8:16 1
Dajcie mu już spokój. Z Sosnowca pewnie jest... Nikt mu nigdy przez to nie dziękuje a sam awaryjnych nie ma więc mu żal dupę ściska.
Zgłoś
Chosen0ne 2014-03-11, 9:31
Cytat:

Jak gosciu mi mrugnie to od razu mam na mordzie usmiech

psimcio

Panie i Panowie ! Mamy na Sadolu mniejszość narodową !!
Zgłoś
Majozen 2014-03-11, 12:26
Mieszkam obecnie w takim mieście, że co 4 samochód to jakiś rusek jadący do lidla po parówki i szczerze mówiąc częściej mrugnie ruski niż polak, co jest dziwne. Ja osobiście staram się dziękować awaryjnymi, robię to najcześciej po wyprzedzaniu, jeśli ktoś zjedzie w stronę pobocza, żeby mnie puścić. Nic mnie to nie kosztuje, więc nie rozumiem czemu miałbym tego nie robić.
Zgłoś
krzysiek351 2014-03-11, 18:05
MB w210,po kolorze drewna to albo ELEGANCE albo CLASSIC.
Zgłoś
paczek1262 2014-03-12, 14:24
Guzik napisał/a:

Nie tylko u nas taka komunikacja jest powszechna. Włochy są krajem, gdzie panują podobne zwyczaje. Gesty i mruganie światłami/awaryjnymi to standard. Za każdym razem jak jechałem autostradą i samochody musiały ostrzej hamować to włączali awaryjne. Nawet niektórzy producenci aut stosują podobne patenty (szybkie miganie świateł stopu pod czas gwałtownego hamowania). Mi się takie zachowanie podoba, bo jednak zmotoryzowani tworzą pewnego rodzaju społeczność, gdzie komunikacja i zrozumienie jest bardzo ważna. Pozdrawiam wszystkich mrugających

w nowszych modelach aut podczas gwałtownego hamowania światła awaryjne często włączają się same

Świadomy sen
Zgłoś
szpajder 2014-03-12, 23:19
To samo warto stosować w miejscach zakupów. Gdy ktoś wchodzi i mówi Dzieńdobry, a "my" już jesteśmy w środku, warto odpowiedzieć, bo prawdopodobnie nie mówi tylko do osoby sprzedającej, a do wszystkich.

Za kierownicą kultura najważniejsza, a w połączeniu z rozważną i dynamiczną jazdą staje się kluczem do przyjemnej podróży.

"it is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society"
Zgłoś
meier 2014-03-13, 13:49
@up wcale nie w takich nowszych, bo np w lagunie z 2003 roku to już działało a mamy 2014

asdasdasd
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów