Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 21:20
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-16, 22:22
Mały pożar naczepy
Misiek_KRK • 2014-06-24, 21:54
Dzisiaj zrobiłem dobry uczynek (chyba pójdę do nieba ) Gasiliśmy oponę naczepy. Zużyliśmy 10 gaśnic samochodowych i jedyne co nam się udało to zapobiec rozprzestrzenieniu ognia na następne opony. Po przyjeździe strażacy gasili ok 10 minut. Niby tylko pożar opony a dymu na pół osiedla.
Jak słychać w tle każdy z nas stwierdził że te gaśnice to huja warte. Jedynie izolację na przewodzie może by ugasiły
A najgorsze jest to, że starzy kierowcy ciężarówek nawet nie zamierzali się zatrzymać i pomóc. Stawały same osobówki i sami kierowcy w wieku 25-40. Reszta miała wszystko w dupie.
Niby straciłem gaśnicę (20zł), ale mam nadzieję, że jak mi się coś przytrafi to ktoś też da mi swoją.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Tomcio666 2014-06-25, 9:05 1
W którym rejonie KRK miało miejsce to zdarzenie ?
Zgłoś
przemas6662 2014-06-25, 9:26
eunstachy napisał/a:

Jeśli jest wypadek, gdzie potrzeba kilka służb (karetki, straż) wtedy dzwonimy na ogólny numer ratunkowy 112. Jeśli jednak zdarzenie wymaga przyjazdu tylko jednej ze służb, to dzwonimy na odpowiedni numer (nawet z tel komórkowego) 999, 998 lub 997. Dlaczego tak? Jeśli np, zadzwonimy na 112 i powiemy, że potrzebujemy tylko karetki, to pani nas i tak przełączy na 999, i od nowa musimy mówić całe zgłoszenie (a pamiętajmy, że nie raz przy akcjach ratowniczych każda minuta jest na wagę złota).

Na chuj pierdolisz takie głupoty skoro nie masz pojęcia o działaniu CPR?
Zgłoś
slash12411241 2014-06-25, 9:29
os.Kombatantów NH
Zgłoś
Misiek_KRK 2014-06-25, 9:51
Tomcio666 napisał/a:

W którym rejonie KRK miało miejsce to zdarzenie ?

slash12411241 napisał/a:

os.Kombatantów NH

zgadza się. Dokładnie ul. Srebrnych Orłów w kierunku ronda piastowskiego, vis-a-vis Intermarche.
Zgłoś
eunstachy 2014-06-25, 10:31
przemas6662 napisał/a:

Na chuj pierdolisz takie głupoty skoro nie masz pojęcia o działaniu CPR?

Jest to wiedza która powtarzam od ratownika który jeździ w karetce po Gdańsku i dodatkowo szkoli innych z zakresu udzielania pierwszej pomocy. Więc raczej nie pierdole, tylko podaje sprawdzone info jak to wygląda w praktyce. Sam niestety nie raz musiałem dzwonić na 112 i wiem, że dużo szybciej i sprawniej jest dzwonić pod numery 99*, więc wiedza którą podałem jest poparta też moim osobistym doświadczeniem.

Na przyszłość polecam trochę kultury. No i ten... :
youtube.com/watch?v=ITI_Cngeo7s
Zgłoś
imperatoro 2014-06-25, 10:50 2
mała gaśnica jest w samochodzie nie do gaszenia pożarów, ale do wybijania nią szyb i otwierania samochodów aby wyjąć z niego poszkodowanego. Pozdrawiam
Zgłoś
Neolidis 2014-06-25, 11:04
ale specow , tak btw gasnica tez trzeba umiec sie poslogiwac a nie calal wyjebac a proszek na dnie , lepiej zadzwonic na 998 niz na 112, kazdy przekaze info do innych sluzb poniewaz 112 nie dziala poprawnie w PL (moze za jakis czas bedzie dzialalo). jezeli nawet pomylimy nr z policja czy pogotowiem to oni przekaza co i gdzie sie dzieje do odpowiednich sluzb bo stres czasem dziala cuda
Zgłoś
dykiBandyta 2014-06-25, 11:05
tusk to nagrywa?
Zgłoś
Misiek_KRK 2014-06-25, 11:25
ja zawsze dzwonie pod numery 99X. Podczas wypadku w pracy (pracownica zgniotła sobie na prasie palca) zadzwoniłem na 112. Wynikiem tego był przyjazd policji, a po nich dopiero karetki pogotowia, ale w sprawie uszkodzenia oka. Policja nie wiedziała po co przyjechała i wpadli na pomysł, że zrobią dochodzenie co się tej pani stało i z czyjej winy. Dochodzenie trwa do dziś. oprócz dwóch policjantów - krawężników, przyjechała następna policja z alkomatem do badania trzeźwości osoby ustawiającej maszynę, a potem następne dwie osoby z policji robiące raport i zdjęcia. Po pytaniu kto was tu przysłał stwierdzili że jak się dzwoni na 112, a nie na 999 to takie są procedury.
Zgłoś
lenio42 2014-06-25, 11:27
patrząc po twoim nicku to dobrze że nie pomyliłeś się i z bagażnika wyjąłeś gaśnicę a nie maczetę
Zgłoś
a................0 2014-06-25, 11:40
Panowie, sprzedam Wam radę mojego wujka. Gaśnicę po zakupie porządnie obstukajcie i wymieszajcie, a potem obwiążcie linką z obu stron i zawieście sobie poziomo w bagażniku na krótkiej lince w takim miejscu, żeby się nie obijała. W ten sposób unikniecie zbrylenia i będzie przydatna na cokolwiek - bo inaczej to wypsikacie tylko gaz, a materiał gaśniczy będzie siedział zbrylony jak skamieniały troll.
Zgłoś
edek.test 2014-06-25, 12:08
To miło, że ktoś pomógł. Mi jak spadł przewód paliwowy z listwy wtryskowej, to zatrzymałem dwa samochody i kiedy poprosiłem o gaśnicę to się oburzyli, że to ich pieniądze, a samochód (mój) nie. I odjechali. Na szczęście ogień sam zgasł po chwili... (Ciekawe czy ta gaśniczka się do tego przyczyniła, czy po prostu fart) Bo dziś nie miałbym auta.
Akcja działa się w miejscowości Jasionka k/Rzeszowa.
Pozdrawiam kolegów ze smolistego szlaku, którzy pomogli z własnej woli.
Zgłoś
Misiek_KRK 2014-06-25, 12:13 1
edek.test napisał/a:

...
Akcja działa się w miejscowości Jasionka k/Rzeszowa.
Pozdrawiam kolegów ze smolistego szlaku, którzy pomogli z własnej woli.

I właśnie dla takich wpisów i podziękowań warto pomóc komuś na drodze. za 20 zł byłem szczęśliwszy. Po pierwsze bo mogłem pobawić się w strażaka, a po drugie, bo ktoś był mi wdzięczny za okazana mu pomoc.
Zgłoś
Alex_De_Large 2014-06-25, 16:05
DanBK napisał/a:

bo tą za 20zł to co najwyżej pedała można zgasić przy odpowiednim zamachu.

Pedała to jeszcze bym podlał benzyną gdyby przygasał.
Zgłoś
m................i 2014-06-25, 16:50
Podpalcie tylną Jodełkę od traktora;)
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem