📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Skąd ja to wiedziałem, że po rozwinięciu komentarzy, przeczytam dziesięć różnych ekspertyz od starych wyg obrabiarek CNC, którzy zjebią operatora i pouczą innych jak się powinno prawidłowo toczyć i frezować....?
qaz009 napisał/a:
Skąd ja to wiedziałem, że po rozwinięciu komentarzy, przeczytam dziesięć różnych ekspertyz od starych wyg obrabiarek CNC, którzy zjebią operatora i pouczą innych jak się powinno prawidłowo toczyć i frezować....?
Bo masz na imię Maciej i wróżysz przez teleaudio?
Kiedyś w wakacje pracowałem w firmie zajmującej się obróbką metali i przydarzył się podobny wypadek. Kolega tak zamocował pręt, że dość długi fragment wystawał z wrzeciona i nie zmniejszył obrotów. Jak go wyjebało to zatrzymał się na suficie.
piotrmk napisał/a:
Chyba to nie jest CNC ;]
To tokarka CNC, mniejsza od frezarki z oczywistego faktu.
Na bank pękło wrzeciono jakikolwiek operator cnc nie dopuszcza do tego aby element luźno siedział w obrabiarce. Rewolwer do narzędzi jest raczej solidny, prędzej właśnie zmęczone wrzecionko. Dlatego na kursach uczą, żeby lekko odejść od cnc i oglądać obróbkę na monitorze. Stałby bliżej i hard
@up
też możliwe, że kolega gabaryty popierdolił.
Kiedyś widziałem jak na 5 osiówce pod stołem zawieruszyła się nakrętka M10. Niby małe gówienko a przy obrotach stołu wystrzeliło i zrobiło pająka na całej pancernej szybie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów