18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:52
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:41
małżeństwo
widlow • 2012-08-26, 19:32
Decyzję związaną z małżeństwem można porównać do zakupu niedrogiego auta z salonu, powiedzmy Dacii.

Kupujesz, wydajesz więcej niż byś chciał, rodzą się w Tobie oznaki niepewności czy podjąłeś prawidłową decyzję; cieszysz się jednak spełnieniem marzenia, w końcu będziesz mógł sobie "pojeździć", kiedy tylko zapragniesz...
Jednak już niedługo pojawią się problemy, których i tak- głęboko w sercu- się spodziewałeś:

-niedoróbki auta, których nie widziałeś podczas jazdy testowej
-niska jakość i trwałość elementów odpowiadających za estetykę;
-drobne usterki;
-komunikaty o błędach komputera podkładowego zaczerpniętego z poprzedniej wersji;
-kosztownego przeglądy okresowe i serwis;
-problemy z komunikacją z serwisem producenta;
-koszty związane z kosmetyką lakierniczą;
-awarie uniemożliwiające eksploatację przez dłuższy czas i wiele innych rzeczy, o których myśli nie chciałeś dopuścić do siebie wcześniej...

Na wszystkie te problemy godzisz się dobrowolnie tylko dlatego, że zdajesz sobie sprawę iż nie było by Cię stać na "jazdę" ekskluzywnymi, czystymi taksówkami, co drugi dzień....
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
chmyk 2012-08-26, 19:50
takie porównanie żony do samochodu
sadistic.pl/kiedy-zony-nie-ma-w-domu-vt342.htm
Zgłoś
Matthew102 2012-08-27, 3:00
Chuj z awarią... Jeździć jeździ.
Zgłoś
buchaj 2012-08-27, 4:38 5
Coś w temacie awarii:

Wpada mąż seksoholik do domu i od progu woła:
-Stara, rozbieraj się!
-Nie mogę dzisiaj, mam okres... -żona.
-To będzie anal w takim razie!
-Mowy nie ma, mam rozwolnienie...
-To obciągniesz!
-Pudło, byłam u dentysty, miałam borowanie...
-Nie mów że masz katar bo ci uszy rozpierdolę.

dobranoc
Zgłoś
cysio0407 2012-08-27, 6:31
E tam, mojej matce się trafił egzemplarz, który co prawda ma 4 lata, ale można go spokojnie porównać do mojej Toyoty - nie ma z nim problemów mechanicznych, Dacia jest też podobnie zardzewiała (no trzeba przyznać, Toyota ma 16 lat i rdzewieje głównie dlatego, że ją poocierałem o murki i krawężniki), najbardziej rozwala mnie w Dacii ognisko korozji na samym środku bagażnika, bo nie bardzo nawet było jak tam farbę uszkodzić, ale jeździ i pali mało - oczywiście nadrabia to prędkością maksymalną 155 (sprawdzone, więcej nie pojedzie) no i bryłą nadwozia, która przy tej prędkości stawia tak ogromne opory powietrza, że lekki boczny wiatr powoduje skok ciśnienia krwi kierowcy, ale nie przesadzajmy, bywały gorsze samochody.
Zgłoś
Mavi 2012-08-27, 7:04 1
Pierdolenie kogoś, kto nie mial nowego auta. I tak dacia czy czy innej tanie wynalazki (ale nowe) są lepsze niz VW Passat B4 TDI od pierwszego właściciela, który jeździł tylko do kościoła, nie palił w środku, do tego okazja, bo kolor głupi (taki kremowy).

@cysio0407

Toyoty już rdzewieją - to nie te czasy, kiedy japońskie jeździło przez 500kkm bez awarii. Mam znajomego, którego 5'cio letnie aygo w bagażniku pod kołem zapasowym ma rudo, aż miło. W corolli podobnie, ale rok później. Ogólnie wszyscy teraz robią blacharke na 5-8 lat, a mechanike na 3-4 lata.
Zgłoś
cysio0407 2012-08-27, 9:39
Mavi napisał/a:

Toyoty już rdzewieją - to nie te czasy, kiedy japońskie jeździło przez 500kkm bez awarii. Mam znajomego, którego 5'cio letnie aygo w bagażniku pod kołem zapasowym ma rudo, aż miło. W corolli podobnie, ale rok później. Ogólnie wszyscy teraz robią blacharke na 5-8 lat, a mechanike na 3-4 lata.

I dlatego lepiej wyłożyć 6 tysi za 15latka w full opcji (jak na tamte czasy czyli el. szyby i klima), bo jak go kupowałem rok temu to miał koło 160k przebiegu, teraz już po 180k z tego ostatnie 20k nie miał łatwo bo się nie obyło od wkręcania czasem aż do odcięcia, ogólnej jazdy dynamicznej tj. zmian przy 5000 obr. zakrętów o 90 stopni na skrzyżowaniach przy 60 km/h (aż go nosiło) i tym podobnych, jedyne co w nim trzeba robić to zmienić olej i hamulce, w zawieszeniu nic nie ruszane od 5 lat, chodzi jak marzenie, kupiłem auto w sumie jako pierwsze do zajeżdżenia, a teraz się zastanawiam jak ja je na studiach na drugim końcu polski będę utrzymywać jak mi dojdą opłaty za wynajem mieszkania do raczej skromnego budżetu. Ogólnie polecam Starlety, małe to, ale dla 1/2 osób spoko a i 5 po imprezie idzie odwieźć (w końcu 5 drzwiowy ), no i na niezajeżdżalnym silniku 4efe z których słynęły niegdyś Corolle, a nowe auta to gówno, jak się kupi Rolls-Royca, to można się spodziewać niezawodności, bo jest to producent, który każe sobie dobrze zapłacić, ale dzięki temu nie odbija sobie na częstych wizytach w ASO.
Zgłoś
boskigry 2012-08-27, 18:15
Malo piwek, duzo zonatych userow.
Zgłoś
Mavi 2012-08-27, 21:14
@cysio0407

Te 160k przebiegu mozna sobie w dupe wsadzic, bo na 100% prawdziwe jak cycki pameli.

Jak sprzedawalem clio II z przebiegiem 280k (mialem od nowosci - silnik ok, zawieszenie naprawiane 1 raz, 1 raz cewka WN, 2 razy pompa wody, a tak to olej i filtry) to handlarz, ktory spojrzal na tapicerke pokiwal glowa z politowaniem i stwierdzil tonem mowiacym jaki to on znawca, ze auto ma juz bardzo duzo przebiegu, na pewno powyzej 140kkm. Jak przekrecil kluczyk (wtedy dopiero widac przebieg) to dlugo musial szczeke z ziemi zbierac.

Ze niby dbalem ekstra, ze na pewno tylko w ASO serwisowalem i w ogole to cud na wisla, ze francuskie auto a wciaz jezdzi. Handlarz odsprzedal z przebiegiem w okolicach 100kkm.

Golfa III sprzedawalem z przebiegiem ponad 300kkm (licznik sie obrocil i musialem dokrecac wiecej, zeby wygladalo normalnie, a nie jakies 5kkm) i podobnie jak francuz - nie chcial nawet oleju brac, ale zawieszenie i blacha byly w duzo gorszym stanie niz francuz.

E100 byla faktycznie niezawodna - u mnie natrzaskala ponad 500kkm bez wiekszych przygod.

Ja mam teraz EVO, i to akurat sie nie psuje, ale siorka ma zwyklego lancera i juz miala akcje serwisowa na pasy bezpieczenstwa i silnik (oprogramowanie potrafilo rozrzad rozjebac). Ojciec dacie (duster) tez juz mial na akcji serwisowej - uklad hamulcowy.

Ale to i tak lepsze niz 99% uzywanych padak na rynku. Nowe auta w praktyce (poza drobnostkami, albo wyjatkami pokroju lancera) przez pierwsze ~120kkm w ogole sie nie psuja, a bez wiekszych kosztow daja rade do 200kkm. Potem trzeba sprzedawac, bo sie nie oplaca jezdzic (ryzyko awarii gwaltownie rosnie). No chyba, ze ktos robi 10-20kkm rocznie, to moze sie jebac z uzywkami i moze to miec jakis sens.

@boskigry

Moze dowcip jest bez sensu? Jesli idziesz do salonu i kupujesz taka dacie i jezdzi, a ma twarde plastiki i niczego nie udaje to nic zlego - tanie auto, tanie materialy, widzialy galy co braly.

A kupujesz takiego mercedesa (dajmy na to "C klasse") i po jakims czasie masz wrazenie, ze Cie wyruchali - z przodu mieciutkie, dobre materialy niezle udajace skore, a z tylu na boczkach drzwi plastik udajacy material udajacy skore. Klamki wewnetrzne z przodu sa metalowe, a z tylu plastikowe (pokryte metalem), material na kanapie tak samo - tyl jest duzo gorszej jakosci. Nawet jebane pokretla od nawiewow z przodu sa gumowane, a z tylu sa z twardego plastiku. Juz kompletnie nie wspominajac o typowo niemieckim (VAG, mercedes na 100%, a BMW - nie wiem) skapstwie w postaci lusterka - jednego mniejszego, drugiego wiekszego. To jest powod dla ktorego za mercedesa z segmentu "C" (kompakt) warto placic wiecej o 20-30-40tyś wiecej niz za takiego focusa, lancera, astre, meganke, golfa, c4, 308, etc.?
Zgłoś
n................i 2012-08-28, 12:31 1
Małżeństwo jest stworzone przez kobiety dla kobiet, nie ma się co okłamywać. Tylko kultura w jakiej się wychowujemy daje nam do zrozumienia, że żenić się trzeba, chociaż smutna mina taty daje do myślenia to i tak w to wierzymy
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem