18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:10
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-08, 0:14
Marek Piotrowski – polski kick-boxer i bokser, wielokrotny zawodowy mistrz świata w kick-boxingu.
Cytat:

Swoją karierę sportową rozpoczynał jako bardzo młody adept jujutsu, z czasem zainteresował się Karate Kyokushin. W 1984 r. zdobył w tej dyscyplinie mistrzostwo Polski juniorów. W 1985 r. powtórzył ten sukces w kategorii seniorów. W karate stoczył 13 oficjalnych pojedynków, wszystkie wygrał. W Lipcu 1993 r. stał się posiadaczem czarnego pasa (1 dan). Z początkiem 1987 r. rozpoczął uprawiać kick-boxing w formule full contact, mimo że dyscyplina ta była wówczas w Polsce zakazana.

11 października 1987 r. zdobył w Monachium amatorskie mistrzostwo świata w kategorii wagowej do 81 kg. Tego samego roku wygrał również mistrzostwo Polski, a na Węgrzech Puchar Świata, zostając uznanym za najlepszego zawodnika turnieju.

Poniżej wywiad sprzed kilku lat. Niestety, walki odbiły się na zdrowiu pana Marka..

Zgłoś
Karql 2012-06-23, 18:06 13
Szkoda, że wkleiłeś tylko opis jego amatorskiej kariery z Wikipedii. Zawodowa jest dużo ciekawsza.

Marek jest wielokrotnym mistrzem świata. W tamtych czasach był bokiem dla Polonii w Stanach. Na 44 walki w kb przegrał tylko 2. Pierwszą z gościem, z którym wcześniej wygrał, a u którego przegrana przerodziła się w obsesję, aby się zrewanżować. Drugą była bodajże jego pierwsza walka w formule low kick z ogromnym kozakiem Rob Kamanem, który się w tym specjalizował. Marek nigdy nie odpuszczał, nie bał się wymian ciosów, w tej drugiej przegranej walce wstawał wiele razy, a przegrywając nawet nie był tego świadom i chciał dalej walczyć. Kiedy zaczęły pojawiać się problemy zdrowotne spróbował swoich sił w boksie gdzie stoczył 21 walk i wygrał wszystkie.

Marek jest wzorem do naśladowania jak chodzi serce do walki, pracę włożoną w trening jak również szacunek do przeciwnika. Na konferencji prasowej przed jego pierwszą walką o mistrzostwo świata wyszedł w garniturze wypowiadał się o swoim przeciwniku, że darzy go wielkim szacunkiem, że zawsze był dla niego wzorem do naśladowania i dziękował mu, że zgodził się z nim walczyć. To jest postawa godna sportowca, a nie szydzenie i robienie szopki.

Kiedy podupadł całkiem na zdrowiu nawet żona od niego odeszła jeszcze oznajmiając mu, że ich córka tak naprawdę nie jest jego... Mimo tylu osiągnięć nie miał nawet funduszy na lekarstwa. Lekarze mówili, że to choroba bokserska, a on się nie chciał z nimi zgodzić i chyba miał rację. Na początku w ogóle nie mógł funkcjonować, załatwiać potrzeby fizjologiczne itp. później trochę mu się poprawiło.

Boli również to, że wszędzie jest znany tylko nie w Polsce w przeciwieństwie do jebanych celebrytów, którzy gówno osiągnęli.

To jest taka krótka zajawka pisana na szybko z głowy, jeśli kogoś zainteresowała postać Marka to polecam świetny dokument o nim "Wojownik" cały na youtube, wystarczy wpisać "Marek Piotrowski Wojownik".

Jako bonus dorzucam trochę materiałów, z seminarium właśnie z Markiem, które zorganizował klub do którego uczęszczałem: cse-sparta.pl/galeria/punisher

Zgłoś
Janiewiem 2012-06-23, 18:10 1
Byl w 2009r w węgrowie byłem u niego jak pokazywal krótkiej nauki walki na sali gimnastycznej
Zgłoś
Potwierdzam 2012-06-23, 18:15
@Karql

Wstawiłbym więcej, ale byłem pewien że zanudzę ludzi, którzy wchodzą na sadistic tylko po to, żeby pooglądać top 10 wpadek
Zgłoś
sovva 2012-06-23, 18:41
Jak widac potrafią docenić sportowców
Zgłoś
Bridgwater88 2012-06-23, 19:22
jaka choroba ja mowie identycznie po wypiciu 0,5 L
Zgłoś
I_am_what_I_am 2012-06-24, 0:27
co się teraz z nim dzieje i jak sobie radzi?
Zgłoś
fedornapierdalacz 2012-06-24, 13:25
Wiem, że po zakończeniu kariery robił co mógł żeby zarobić na chleb, roznosił gazety, jeździł taksówkąZobacz film Wojownik z 2007, tam powinno być wszystko.
Zgłoś
Belzedup666 2012-06-24, 14:41
W drugim filmie złośliwie opuźniają film o kilka klatek aby wyglądało że wolniej mówi. Widać to powolności powiek. Ciekawe jaki cel mieł autor tego dziełe - żeby bardziej pokazać problemy zdrowotne.
Nie da się dostawać ciosów w głowę o gdzie siła porównywalan jest z uderzeniem cegły albo kowadła żeby dynia nie ucierpiała. Pozatym w sporcie jest tak że ograniczasz się tylko do tego czym się zajmujesz i nic poza tym nie ma znaczenia - kończy się kariera i jesteś jak dziecko które samo sobie nie poradzi.
Zgłoś
I_am_what_I_am 2012-06-25, 1:07
fedornapierdalacz napisał/a:

Wiem, że po zakończeniu kariery robił co mógł żeby zarobić na chleb, roznosił gazety, jeździł taksówkąZobacz film Wojownik z 2007, tam powinno być wszystko.

obejrzałem od razu, są z nim jakieś wywiady do roku 2009, pytanie raczej dotyczy bardziej aktualnego info. jakoś przejęła mnie ta historia, zastanawia mnie czy teraz nie potrzebuje jakiejś pomocy, za to co zrobił chętnie podarowałbym kilka groszy
Zgłoś
gekonisko 2012-06-26, 15:39
Mieszka w Mińsku Mazowieckim,czasami go widuje.Czym się zajmuje,nie wiem.Z tego co słyszałem ma się dobrze.
Zgłoś
pieto90 2012-09-02, 12:09
dziaraxx1 napisał/a:

Szacunek dla Marka , w tamtych czasach nie było takie prost zostać mistrzem świata nie było takie proste teraz mistrzami są kolesie co przez 10 pierwszych lat życia wpierdalaja metnabol , a potem straszni sportowcy jebana ściema .

Kurwa, ty imbecylu... Metanabol to może im coś dać w strongmanach, ale nie kurwa w boksie, KB, czy innych sztukach walki. Metanabol nauczy ich techniki? Szybkości? Może da trochę siły, ale przy braku techniki te ciosy nie będą robiły takiego wrażenia, jak przy uderzeniach kolesia posiadającego technikę. Zresztą co ty mi tu pierdolisz o metanabolu, jak wszyscy są sprawdzani przez walkami, masz takie pojęcie w tym temacie jak ja o lotach kosmicznych, tyle, że ja się na ich temat nie wypowiadam, a ty tak.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów