Pan Mariusz to znany katowicki grajek uliczny, wirtuoz gitary. Miło posłuchać tego co potrafi robić z tym instrumentem.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
41 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
BędęRzygał napisał/a:
A co on robi jak nie pracuje? Grajek to też zawód, tylko swoją twórczość sprzedaje nie poprzez wytwórnie płytowe, a na ulicy. Nie chcesz kupić - nie słuchaj i nie płać
jak kurwiasz zacznie placic podatki i zusy to wtedy mozna powiedziec ze ma zawod, teraz to zwykly oszust i zlodziej
Co za jebana ignorancja, ja pierdole. Ty zapwne płacisz podatek od tv, radia, nie ściągasz muzyki i filmów z internetu. Skąd wiesz że nie ma wykupionej licencji na uliczne grajkowanie. Kurwa co trzeba być za pojebem żeby w tym kraju nazywać kogoś takiego oszustem i złodziejem. Człowieka który chodzi po ulicy i nie okrada staruszek i studenciaków bo mu brakuje na wódę. Idź na ul. Wiejską w Warszawie, tam spotkasz takich ludzi, oszustów.
Edit:
Acha, i zapoznaj się z pojęciem - PRACA, bo kurwa to co on robi też nazywamy PRACĄ. Nie mówimy tu o ZAWODZIE tylko o PRACY, za którą ktoś mu według uznania daje wynagrodzenie. To że skarbówka chce patrzeć ludziom na ręce, węszyć gdzie rozpierdalają pieniądze i je kontrolować, nie znaczy że mozna kogoś nazywać złodziejem. Bo żyjemy w biurokracji gdzie nawet za udzielanie korepetycji powinno się płacić podatki. Masz czysto burackie myślenie - starać się żeby inni mieli mniej, zamiast samemu starać sie mieć więcej.
@snik0 to typowy przykład zawistnego komucha. Koleś nikogo nie okrada, co więcej, ciężko i dobrze pracuje. Kto chce, ten mu daje pieniądze, kto nie chce, olewa. I tak powinno być.
"A co on robi jak nie pracuje? Grajek to też zawód, tylko swoją twórczość sprzedaje nie poprzez wytwórnie płytowe, a na ulicy. Nie chcesz kupić - nie słuchaj i nie płać "
A ja bede słuchał i nie ni chuja nie zapłace ! :]
A ja bede słuchał i nie ni chuja nie zapłace ! :]
orzeszek81 napisał/a:
Braku talentu zarzucić mu nie można. Tylko jak dla mnie to to zwykły nie rób z gitarą! Do roboty nie pójdzie łatwiej przecież rękę wyciągnąć...
Osz Ty wyrocznio, skąd wiesz co ten koleś robi codziennie? Może normalnie zapierdala do roboty jak inny człowiek, studiuje. Ale najlepiej zawsze zjebać osobe która poprzez swój talent potrafi trochę sobie dorobić. Jak zwykle łatwiej pierdolić niż robić.
Jak nie płaci podatków to okrada. I nie "nikogo" tylko wszystkich. W tym mnie.
Może i ma zgodę na grajkowanie i płaci od tego oczywiście podatek. Ale jakos kurwa nie sądzę. Od Rumuna w tramwaju z akordeonem różni się tym, że nie jeździ w tramwaju i nie gra na akordeonie.
Może i ma zgodę na grajkowanie i płaci od tego oczywiście podatek. Ale jakos kurwa nie sądzę. Od Rumuna w tramwaju z akordeonem różni się tym, że nie jeździ w tramwaju i nie gra na akordeonie.
rmf24.pl/fakty/polska/news-uliczny-skrzypek-z-klasa-ma-fiskalna-kase,nId,296866
To się nazywa uczciwość. Albo naiwność. Jak kto woli.
To się nazywa uczciwość. Albo naiwność. Jak kto woli.
Dexterkrak napisał/a:
Jak nie płaci podatków to okrada. I nie "nikogo" tylko wszystkich. W tym mnie.
Cóż za hipokryzja i święty odbyt.
Dzie tu jest hipokryzja?
Ludzie i tak wolą popatrzeć i zeta rzucić kolesiowi przebranemu za posąg, który co jakieś 15 min ruszy ręką bo się zmęczy
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów