Meteoryt Fukang został znaleziony w górach w Chinach w 2000 roku. Okazał się być pallasytem czyli żelazno-kamiennym meteorytem. Składa się z dużych kryształów oliwinu w żelazno-niklowym stopie.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Warto dodać że cała bryła ważyła 1003 kg, a sprawdźcie sobie ile kosztuje np 20 gramów:
kdmeteorites.com/FukangPallasiteMeteoriteSlicesForSale.html
Przyjmując że koszt 20g to 450 dolarów, to całość była warta mniej więcej 22,5 mln $
Przyjmując że koszt 20g to 450 dolarów, to całość była warta mniej więcej 22,5 mln $
ravenzuo napisał/a:
ile to warte? 0.o
przepiękne
Podobno rosyjscy i hamerykanscy naukowcy po miesiącach debat i obliczeń, doszli do wniosku, że taki meteoryt jest warty tyle pieniędzy, że o ja pierdole
Kurwa i pomyśleć jakie rzeczy może kryć wszechświat
A pomyślcie sobie ile jeszcze takich rzezy sobie tam gdzieś lata nad nami - nie do ogarnięcia...
A pomyślcie sobie ile jeszcze takich rzezy sobie tam gdzieś lata nad nami - nie do ogarnięcia...
pierwsza fota fake,
paluszki jak u prawiczka - raczej niemozliwe zeby mogl dotknac czegos takiego
paluszki jak u prawiczka - raczej niemozliwe zeby mogl dotknac czegos takiego
Wszechświat co może kryć? Np. taką chmure alkoholu etylowego jakiego od wynalezienia alkoholu na ziemii nie wyprodukowano
Niech mi taki do ogródka się spierdoli, plosię...
Niestety, chuja z tego dostaniesz, bo wszystko co spadnie z nieba, leży pod Twoją działką należy do rządu :/
Warto dodać że cała bryła ważyła 1003 kg, a sprawdźcie sobie ile kosztuje np 20 gramów:
Obrazek
Ogólna waga znalezionych bryłek to 1003 kg a nie jednej bryły. "chard inglisz"
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów