zajebista zabaweczka
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
muszę taki badziew kupić mojemu bratankowi
on-road'y są chujowe, zwłaszcza elektryki, mam 4 elektryki w domu i leżą nieużywane, "na codzień" jeżdżę spalinowym off-road'em, o niebo lepsza zabawa. Polecam wszystkim, świetna zabawa, ale kosztowna.
images65.fotosik.pl/516/677f7e072a2806a9.jpg
images65.fotosik.pl/516/677f7e072a2806a9.jpg
@up offroad RC zaczyna sie wtedy kiedy stać Cię na taka Baje od HPI...
@jaguar714, co za bzdura, stać czy nie stać, mój hyper jest nieźle zmodyfikowany, co za tym idzie, jest nie do zajechania/połamania (części z aluminium lotniczego i inne pierdoły), podwoił swoją wartość jak za nowy egzemplarz, a hpi baja ? fajne autko owszem, skala 1/5, 30cc silnik, ale wiele silników nitro potrafi dużo więcej niż baja. Miałem okazję jeździć bają i kupić ją za 2500zł używkę, ale tego nie zrobiłem, co kto lubi, jeden baje, drugi nitro, trzeci samoloty
Moim zdaniem jest to świetny pomysł dla dziecka. Zamiast milionów zabawek, klocków, puzzli i kurwa innego badziewia - kupić mu prawdziwy model RC - jak ma dobre akumulatory, silnik bezszczotkowy, szybką ładowarkę itd. To można nim jeździć właściwie bez przerwy, a jest to zabawa zarówno dla dziecka jak i dla rodzica. Tylko w dzisiejszych czasach rodzice częściej wolą wydawać kasę na alkohol niż na fajne rzeczy, a na dziecku wolą zaoszczędzić kupując samochód RC z tesco, a potem dzieciak się zniechęca bo auto przestaje skręcać, trzeba wymieniać baterie co 20 minut jazdy itd. Szkoda bo to świetne hobby, i choć się tym do końca nie interesuję to ciekawi mnie ten temat - ale tu jest kolejna sprawa - na razie nie ma wielu miejsc w Polsce gdzie można jeździć, a przecież wystarczy tylko duży garaż.
@AndcRew - racja, samochód - model RC jest świetnym pomysłem na prezent dla dziecka, jest to też jakaś zajawka i hobby, które może się spodobać i zostać na lata, niestety minusem są ceny modeli i dostępność części w Polsce. Druga sprawa, sam miałem kiedyś on-roada i jazda ograniczała się tylko do równego terenu, parkingi itp, co sprawiało, że szybko się nudziłlo: .
Sam posiadam model, TA-05 dla zainteresowanych. Jest to on-road do driftu, a jeśli chodzi o to co lesze, to uważam, że elektryki, drift, crwaler, albo 2wd short course. Nie mam nic przeciwko spalinowym, chociaż uważam, że są gorsze z racji na koszty eksploatacji, wole te pieniądze przeznaczyć na nową karoserię, konwersję, czy cokolwiek innego.
Też wolę elektryczne - nie trzeba się z nimi pieprzyć - choć jest to niewątpliwie część zabawy Ale mnie bardziej interesowały modele do driftu. Tu trzeba mieć wyobraźnię i co najważniejsze - kogoś kto też się tym interesuje, bo samemu wszystko może się znudzić, tak samo jak np. jazda na rowerze. Zawsze modele kojarzyły mi się z grami samochodowymi w których przez całą grę pięło się do góry kupując coraz to lepsze części, regulując samochód pod siebie itd. a w przypadku samochodów rc to można je rozwijać do woli, i właśnie to mi się w tym podoba - zbiera się pieniądze przez pieprzony miesiąc na jedną część - ale jak już ona jest to wytrzymuje do końca. I co najważniejsze - nie grzeje się dupy przed komputerem, a wychodzi się i uczy czegoś nowego, a w dzisiejszych czasach wszystko jest lepsze od człowieka nie robiącego nic ze swoim życiem, a marnującego je przed komputerem.
Też wolę elektryki, nie trzeba bawić sie w docieranie, regulację, dobór swiec, paliwa, odpalanie taszczenie ze sobą całej skrzyni rzeczy potrzebnych do uruchomienia. Poza tym nie pierdzą, nie brudzą, nie smrodzą i mają jakąś moc. O akceleracji już nie wspominam- jak się da max gaz to taki 2t zanim wejdzie na rozsądne obroty(jak nie zgaśnie oczywiście) to mija tyle czasu że elektryk już by 4x zdążył.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów