Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@micran mnie tak samo to przeraża, rzeczy, które niegdyś były na porządku dziennym dziś są ewenementem, dla przykładu głupie otwieranie kobietom drzwi i przepuszczanie ich w najróżniejszych sytuacjach, niegdyś norma a dziś? No przykro...
Bo to teraz strach, że na feminiola trafisz.
Ale fakt chamstwo przeżywa jakiś bum demograficzny. I nie mówię tylko o przepuszczaniu kobiet, ale choćby o tym, że przepuszcza się wychodzących, używa słuchawek w miejscach publicznych, sprząta po psie, przestrzega ciszy nocnej, nie pyskuje starszym itd.
Nie każdy musi być nienagannym dżentelmenem, ale tu chodzi o braki w dobrym wychowaniu.
Ale chuj z pieszym, kiedy nagrodą jest zadowolenie motopizdeczki!
Do pieca z hejtem, bądźmy dla siebie milsi! możemy liczyć tylko na takich ludzi jakimi sami jesteśmy!
Nie, nie jestem gejem!
Nie, nie jestem księdzem!
Nie, nie jestem pizdeczką!
Jestem taki sam jak Wy. Różnica jest jedna - nie buduje swojej wartości w internecie bo nie muszę... nie udaje kogoś kim nie jestem! i żeby nie było... jebie mnie co o tym sądzicie, bo ja się z tym czuje dobrze Buzka.
Edit. Nie, nie jeste Vege ani nic z takich nieznanych mi nazw
Speszyl for ju samon!
Do Admina: to nie był Caps Lock tylko Shift
w 3:16 ktos mi wyjasni co to za podpaska na znaku? czy rzeczywiscie zrobili jakies takie koslawe "rondo"? skrzyzowanie z centralna wyspa? czy jaki chuj?
Takie ronda tylko 2 pasmowe stawia się na prostych odcinkach dla uspokojenia ruchu ( tam gdzie wcześniej było skrzyżowanie ), przy 2 pasmowych da się przez takie awaryjnie przejechać kompletnie na wprost, bez zwalniania.
U mnie takie jest w Dojazdowie ( czyli jednej z wylotówek z Krakowa )
A przypadkiem przejazd rowerem przez przejście DLA PIESZYCH nie jest wykroczeniem? Jednak w tym miejscu nie ma znaków pionowych i poziomych informujących o przejeździe rowerowym. (początek filmu)
no jest wykroczeniem:
art. 97 KW w związku z art. 26 ust. 3 pkt 3 PRD - a reguluje to obwieszczenie premiera z dnia 4.10.2013 w sprawie wysokości grzywien nakładanych w drodze mandatów karnych za wybrane rodzaje wykroczeń, i tak:
- jazda wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych pojazdem silnikowym: 250 PLN + 0 pkt
- jazda wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych innym pojazdem niż pojazd silnikowy: 100 PLN + 0 pkt
pozdro
Takie ronda tylko 2 pasmowe stawia się na prostych odcinkach dla uspokojenia ruchu ( tam gdzie wcześniej było skrzyżowanie ), przy 2 pasmowych da się przez takie awaryjnie przejechać kompletnie na wprost, bez zwalniania.
U mnie takie jest w Dojazdowie ( czyli jednej z wylotówek z Krakowa )
a nie mozna bylo zrobic tego ronda w ksztalcie 0 lub O-O ? oba rozwiazania bylyby wedlug mnie duzo bardziej komfortowe (zakladam ze wczesniej tam byla krzyzowka przy krzyzowce i przed to zrobili taka podpaske, zamiast rozwiazac to normalne (wyobraz sobie goscia, ktory jedzie tutaj z opola w lewo )
Ale zgaszenie szeryfa (1:10) pierwsza klasa.
Nie gaszenie szeryfa. Tirowiec widząc korek, nie będzie się pchać na prawy pas mając mało miejsca, bo w momencie kiedy staną samochody, zablokuje dwa pasy. tir potrzebuje znacznie dłuższej drogi na zmianę pasa niż osobówka. Jak by był " szeryfem" to nie zrobiłby luki przed sobą. On po prostu zostawił miejsce na tyle żeby mniejsze auta mogły spokojnie zjechać zza niego na prawy pas a później wjechać przed nim na lewy spowrotem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów