Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Mini silnik odrzutowy
K3NNY • 2013-11-26, 20:13
Silnik stworzony przez mojego kolegę.
Ogromnie ucieszył moją mordę, więc wstawiam.

PS Dla niecierpliwych akcja od 1:00 (minuty)

NOWE INFO:
Kolega wydał na wszystko łącznie 18 zeta.
-8 za gaz...
-10 za stare turbo ze złomowiska

Całość:
obudowa z termosa, łożyska z rolek przymocowane na rurce, którą trzyma metalowa część od małego głośnika, komora spalania z puszki po dezodorancie
no i rzecz jasna wirnik z turbo

Jeżeli chcesz wiedzieć więcej o technologii i nowinkach technicznych użytych w przedstawionym modelu napisz w komentarzu.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
petru23 2013-11-26, 23:14
a jak kogoś interesuje jak zrobić takie ustrojstwo to macie know-how
rcdon.com/html/the_gr-1_construction_photos.html
Zgłoś
w................i 2013-11-26, 23:20
co Cie boli tak to turbo i tak było zepsute i stare (nie nadawało sie już do użytku)
Zgłoś
o................e 2013-11-26, 23:24
Robcio1207 napisał/a:

@opusative
ale mi dojebałeś... Normalnie się w buty schowałem. Dorośnij, to porozmawiamy;-)
Gościa chwalę za pomysł, a Ty próbujesz się do mnie przyczepić. Nakręć lepiej coś swojego, co?

yy rurki w buty wpuściłeś ?
Zgłoś
Robcio1207 2013-11-26, 23:33
@up
noszę bojówki tak dla Twojej informacji.
Niezły offtop tutaj zacząłeś, wiesz?
Zgłoś
bolec812 2013-11-26, 23:36
półgłówki :d bez turbiny po stronie wydechowej na tej samej osi co turbina zasysająca zaraz po odłączeniu zasilania silnika elektrycznego to się zatrzyma, zwykła suszarka z zasilaniem gazowym, to ma tyle ciągu ile zrobi sam wirnik zasilany silnikiem
Zgłoś
w................i 2013-11-26, 23:43 1
tłumacze że nagram filmik gdzie działą bez silniczka elektrycznego i wtedy bedziecie komentować że to suszarka ok bo nie zrobiłem tego w ciągu 5 min i na odpierdol sie wiec bez takich komentarzy jak jesteś mądry sam zrób taką suszarkę
Zgłoś
bolec812 2013-11-26, 23:58
Nie będzie działać spaliny wyhamują wirnik i będą wychodzić po obu stronach fizyki nie oszukasz jak byś miał trochę w głowie to byś poczytał zanim się za coś zabierasz, koła na nowo nie odkryjesz, zrób silnik PULSACYJNY, dopiero pózniej zabieraj sie za turboodrzutowe
Zgłoś
yeloneck 2013-11-27, 0:00 1
Nie do końca jest to silnik odrzutowy. Ja tu widzę tylko turbinę wyrzucającą gaz podawany bezpośrednio za nią. Silnik odrzutowy bez komory spalania i ponownego zaciągnięcia turbiną, to żaden silnik odrzutowy. Tutaj mamy do czynienia ze zwykłym wyrzutem. Biorąc gaz do balona i podpalając po wylocie, nie czyni to z balona silnika odrzutowego.
Zgłoś
Wolf3D 2013-11-27, 0:08
Dobrze ze se chaty nie spalił...
Zgłoś
w................i 2013-11-27, 0:29
czytałem i to bardzo dużo i mam pojęcie o tym wiec prosze bez takich, pokaże jak jest zrobiony itp to bedziecie komentować na razie jest nie dokładny filmik a włąsnie komora spalania jest ... isprawdza sie a co do chaty co najwyżej rurki sie mogą spalić

i spaliny nie są wypychane tylko później same napędzają wirnik prosze zwrócić uwagę na dzwiek silnika gdy zwiekszają sie obroty i to nie silniczek elektryczny to powoduje ...

tak trudno uwierzyć że komuś coś wyszło wiem że jest dużo przeciw i są wątpliwości możen ie jestnajpiękniejszy ale działa na zasadzie silnika odrzutowego do modeli rc postaram wam to udowodnić filmikami i zdieciami nikt nie mówił że to bedzie idealne to tylko efekt nudy i troche ciekawości, i zaprzeczenie temu że to nie możliwe w domowych warunkach ....

a do Pana bolec812 jakim cudem spaliny mogą wychamować wirnik jak to dzieki nim później działą ?

i to one go wkrecają na obroty

Następny filmik bedzie jak rozpędzam tylko silniczkiem elektrycznym a później silnik chodzi sam !!!
Zgłoś
mekule 2013-11-27, 0:44 3
Czytajcie, kmińcie, a zrobicie konkret silnik Prosta fiza z licbazy w praktyce. Jak ktoś powyżej już napisał, lepiej zacznijcie od pulsacyjnych. Jak już wykminicie co i jak, polecam pokombinować z doprowadzeniem paliwa/mieszanki i zasilić metanolem, można więcej wycisnąć.

Zastosowanie pulsacyjnego w praktyce możemy zobaczyć tu:
Zgłoś
Darkeduar 2013-11-27, 1:08 1
Fajne są takie silniki z puszek Nawet dostałem 6 z fizyki za jeden, ale z tego nie da się wyciągnąć prawie żadnego ciągu. Trzeba by było z maszynowo produkowanych części złożyć porządny i wytrzymały silnik bo ten tak samo jak mój nie wytworzy nigdy żadnego ciągu, a poza tym czas samodzielnej pracy takiego silnika (nie wiem jak twojego), a bynajmniej mojego po odcięciu rozrusznika w postaci sprężarki w moim przypadku to było 6 sekund. Pozdrawiam wszystkich których chciało się kiedyś takie cacko zbudować samemu Stoi i chuja robi, chyba że mu się pomoże, ale satysfakcja w chuj
Zgłoś
szycharpk 2013-11-27, 6:22
to są spryciarze czy sadistic bo juz sam niewiem
Zgłoś
Y0SH 2013-11-27, 8:16 2
yeloneck

"Nie do końca jest to silnik odrzutowy. Ja tu widzę tylko turbinę wyrzucającą gaz podawany bezpośrednio za nią. Silnik odrzutowy bez komory spalania i ponownego zaciągnięcia turbiną, to żaden silnik odrzutowy. Tutaj mamy do czynienia ze zwykłym wyrzutem. Biorąc gaz do balona i podpalając po wylocie, nie czyni to z balona silnika odrzutowego. "

Piękny bełkot - naprawdę - ze wszystkich debilnych komentarzy to wygrało konkursy na bycie największym zjebem. Napisz nam coś jeszcze chętnie poczytamy.

To że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz i nie odróżniasz silnika odrzutowego od turboodrzutowego (który jest jego typem), i do tego uważasz, że żaden silnik nie jest odrzutowy jeżeli nie jest turbojetem, to zajebiście. Tymczasem balon o którym piszesz napędza się siłą odrzutu więc to właśnie jest silnik odrzutowy, tak jak i bania Herona, jak i twój pierd jak się dobrze postarasz pajacu.

I jeszcze a propos "Turbiny wyrzucającej gaz" - turbina to silnik zasilany strumieniem płynu, a od wyrzucania gazu jest sprężarka.

Doczytaj.
Zgłoś
o................c 2013-11-27, 8:20
nie docghodzi do samo podtrzymania ciągu wiec nie jest to silnik odrzutowy
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem