"I jest ten raport dostępny dla ogółu... możesz poczytać, polityka gospodarcza i ekonomiczna PiSu została zjechane. Zapoznałem się... dla mnie nic nowego, dokładnie to co pisze tutaj od dawna. "
To chyba jakiś inny raport czytałeś. Dostali po głowie za brak inwestycji w 2017 roku, konsumcja PKB beą cały czas rozły i wzrosły w porównaniu w zeszłym rokiem, z resztą co bede to tłumaczył tumanowi co nie wie że wolny rynek odpowiada za wzrost cen i jak konsumcja rośnie to ceny tak samo.
"Więc coś Ci się "drastycznie" pojebało. Z podrożało faktycznie zauważalnie... "
Podaj definicje zauwazalnie mistrzuniu sofizmatu
"Do tego wystarczy prosta matematyka (poziom klasy 4 szkoły podstawowej). Patrz:
Przyjmijmy cenę chleba... 3zł
5% wzrostu ceny to 15gr, zatem po podwyżce 3,15gr za bochenek. "
Dosłownie tragedia. Buhahahaha. Chleb o nie tyle wzrasłał biedo umysłow w 2011 to dopiero zdrożał i wtedy tez tak pacanie wyłes?
"Załóżmy, że na jedna osoba konsumuje 1 bochenek na 3 dni... czyli rodzina 2+1 jeden bochenek dziennie.
To jest 366 bochenków w roku, co daje jakieś 55zł w skali roku pusty łbie. Faktycznie ciekawe... jak Ty żeś to policzył.
I teraz deklu zakłamany licz sobie jakie to wychodzą kwoty jak niemal każdy produkt, który kupujesz kilka razy w tygodniu drożeje o te 10-15 groszy. "
Deklu zakłamany wtedy przerzucam sie na inne produkty np kasze, ty widac chcleb zreć musisz.
"Po raz kolejny udowadniasz jak skrajnym debilem jesteś, jak nie masz pojęcia o codziennym życiu... na pewno ktoś za Ciebie robi zakupy i pod nos podstawia Ci jedzonko, bo zielonego pojęcia nie masz o tym co się dzieje."
Ty masz za to pojecie rośnie konsumcja, roną ceny, rośnie PKB, rosna pensje , pojmujesz czy nie bardzo baranie?
"Dla Ciebie matematyka z 4 klasy to jakaś niepojęta czarna magia, a co dopiero ekonomia czy gospodarka.
Połączenie Twojego łgarstwa, braku pojęcia o czym piszesz, poziomu jaki reprezentujesz, powalają... serio zastanów coś Ty tylko w tym wątku nawypisywał i jak skrajnego głupca z siebie zrobiłeś... i wszytko to tylko po to, żeby rozmyć temat i wybronić tą idiotyczną ustawkę, która jest kompromitująca i nic nie promuje."
Ty widac chamie bez wyzwisk nie potrafisz dyskutowac. Pozxiom rynsztoka, widać musisz tym nadrabiać skonczony debilu.
Chleb juz dawno przestał być podstawowym produktem w Polsce mongole. Do tego pisałem takie podwyzki juz były i tragedia robiły podobne tobie zjeby umysłowe, co przezywały to jak zyd okupacje. Ale moze jestes takim bieda cebulakiem co liczy każdy grosz, wtedy jak się rozmnożyłes, a mam nadzieje ze nie bo jednego takiego zjeba na swiecie dość, to dostajesz jałmużne 500+
Podwyżki to efekt wolnego rynku, widac tego też nie mozesz pojać, a moze i nawet pojmujesz ale wazne jest by siać propagande, dawniej wina Tuska teraz kaczora bo chleb podrożał, myslenie jak za komuny.
Kończe watek, bo w pyskówke z idiota ekonomucznym nie mam zamiaru sie wdawać
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.