Pan policjant go zatrzymał zanim zdążył dać nam radość i zrobić ze swoich kiszek upiorną ozdobę na przydrożnym drzewie.
Pan policjant go zatrzymał zanim zdążył dać nam radość i zrobić ze swoich kiszek upiorną ozdobę na przydrożnym drzewie.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ktoś dawno nie był na hardzie. Teraz w modzie urywanie nóg o znaki drogowe.
Nie wiem jak w USA ale u nas na szczęście można między autami.
Jadąc między myślę podobnie
W świetle prawa możesz jechać miedzy autami tylko gdy one stoją- omijanie. Gdy są w ruchu nie masz prawa- wyprzedzanie.
My stoimy w korkach, ale za to po powrocie do domu, na hardzie, oglądamy materiały jak sprytnych inaczej na motorynkach rozpierdoli samochód
Na pewno nie w taki sposób jak na filmiku, bo jechać owszem możesz ale nie dwoma pasami tak jak on raz lewym, raz prawym jak mu się kierownica przekręci. Zmiana pasa ruchu jest manewrem, który należy wykonać zachowując szczególną ostrożność, sygnalizując przed jego rozpoczęciem kierunkowskazem, etc. a nie tak jak on to robi i wielu innych motocyklistów.
Ktoś dawno nie był na hardzie. Teraz w modzie urywanie nóg o znaki drogowe.
W świetle prawa możesz jechać miedzy autami tylko gdy one stoją- omijanie. Gdy są w ruchu nie masz prawa- wyprzedzanie.
Gówno prawda, jeżeli tylko nie zajmujesz motocyklem dwóch pasów ruchu naraz, możesz wyprzedzać samochód w obrębie jednego pasa ruchu.
Tutaj więcej na ten temat: https:// motopomocni. pl/artykuly/poradniki/jazda-motocyklem-korku-przeciskaj-sie-zgodnie-prawem/
Ot kurwa sami znawcy co nigdy na motocyklu nie siedzieli.
Lata jeździłem chopperem.
Niestety, nigdzie nie ma zaznaczone co to jest "wolno poruszające się samochody", zwyczajowo jest to do około 30kmh.
Krzysztof Burdak, szef sekcji Ruchu Drogowego krakowskiej Komendy Miejskiej Policji:
Motocykle przeciskając się środkiem pomiędzy stojącymi bądź poruszającymi samochodami, nie naruszają przepisów! Oczywiście motocykliści powinni zachować szczególną ostrożność, przestrzegać znaków drogowych (zakaz wyprzedzania, linia ciągła itp.) i zachować bezpieczny odstęp, jednak nie jest on określony.
Tymczasem kierowców aut przepisy zobowiązują do zachowania metrowego odstępu podczas wyprzedzania motocykla. Dlatego jeśli kierowca, który poruszając się w ramach jednego pasa ruchu, nagle zmieni kierunek (np. omijając dziurę w asfalcie) i zderzy się z wyprzedzającym go motocyklistą, ponosi winę za zdarzenie.
Gówno prawda, jeżeli tylko nie zajmujesz motocyklem dwóch pasów ruchu naraz, możesz wyprzedzać samochód w obrębie jednego pasa ruchu.
Tutaj więcej na ten temat: https:// motopomocni. pl/artykuly/poradniki/jazda-motocyklem-korku-przeciskaj-sie-zgodnie-prawem/
To działa do póki nic się nie stanie. W razie wypadku motocyklista dostanie po dupie- i dobrze.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów