📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
dlaczego cztery osoby ? jeden pan siedzi sobie na stołeczku i nawet się rusza
Z czego oni te mury tam budują ? , widać że był już dodatkowo czymś pogrubiany .
psyhepl napisał/a:
dlaczego cztery osoby ? jeden pan siedzi sobie na stołeczku i nawet się rusza
Jeszcze do niego nie dotarło, że zginął.
Są urazy, kiedy poszkodowany może jeszcze chodzić i rozmawiać, umrze w ciągu kilku minut. Chociażby pęknięcie tętniaka lub inny krwotok wewnętrzny czy porażenie prądem elektrycznym (sam byłem świadkiem, jak gość w ciągu minuty od porażenia dostał nagłego zatrzymania krążenia).
guliusz napisał/a:
Z czego oni te mury tam budują ? , widać że był już dodatkowo czymś pogrubiany .
Tak jak u nas przed wojną i długo jeszcze po. Z barku cementu, używało się tylko gliny i WAPNA. W średniowieczu jako klaister do budowy zamków i kościołów używali kurzych jaj, zamiennik wapna, którego wtedy nie było. Jak do pieczenia się sprawdzało, to czemu nie do murowania, no i popatrz niektóre budowle stoją po kilkaset lat.
Różnica taka, że mur musiał mieć swoją grubość, żeby nie jebło.
A tam z tyłu to co? Pryzma drewna na opał czy budowla z kamieni ułożonych na sucho? Myślałem że jeszcze to na nich jebnie ale okazało się lepiej ułożone niż ten otynkowany murek.
Anonimowyja napisał/a:
Jeszcze do niego nie dotarło, że zginął.
Są urazy, kiedy poszkodowany może jeszcze chodzić i rozmawiać, umrze w ciągu kilku minut. Chociażby pęknięcie tętniaka lub inny krwotok wewnętrzny czy porażenie prądem elektrycznym (sam byłem świadkiem, jak gość w ciągu minuty od porażenia dostał nagłego zatrzymania krążenia).
W tym miejscu znajduje sie kaszojadek ktory zmarł 4- człek
Kaczmarskiego im się zachciało. 4 srających na ulicy mniej
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów