coś dla kinomanów i fanów aut palących galony zamiast litrów ! a tak pozatym to trzeba przyznać ze krecone niczym amerykańska kinowa produkcja.... no i harry potter na końcu
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:38
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mcmt, jesteś kierowcą wyścigowym, powiedz mi po torze jeździsz, jeżeli tak, to w jakiej klasie? Sry ale ciekawi mnie takie coś (jest to dość mało popularne w Polsce )
Jestem w trakcie ubiegania się o licencję kierowcy wyścigowego z Automobilklub Wielkopolski. Jeżdżę głównie na Torze Poznań. Sporo jeździłem moim autem, ze 3 filmiki na youtube można znaleźć z sezonu 2010. Jeździłem również m.i. nowym Nissanem GTR, Fordem Focusem RS, E60 M5 itd... Wiele mocnych aut również (niestety) prowadziłem poza torem, jak nowego CLS63 AMG, SL55 AMG...
Jeśli chodzi o auto to trudno mnie zaspokoić
Jeśli chodzi o auto to trudno mnie zaspokoić
Focus RS jest tak amerykański jak niemcy
mcmt, wszystkie wymienione przez Ciebie wozy mają mocne silniki (najmocniejsze wersje w danej klasie od tego samego producenta),a czym jeździsz na co dzień ? Też coś mocnego? Jak dla mnie to stary Senator z silnikiem 3.0 12V to już moc, nie mówiąc już o czymś co ma ponad 250 kucy.
Do codziennej jazdy używam e39, które mam w podpisie. A ty poważnie masz senatora Kiedyś czytałem o tym aucie i wbił mi się w pamięć jeden szczegół; albo to był błąd, albo w wersji 4L robił czas 0-100km/h w 6.5s ... W swoich latach to rewolucyjny wynik.
@R3m3k ja tam sie na amerykancach nie znam, ja odkad pamietam to tylko BMW i tak mi sie wydaje ze ta marka w kazdym kraju jest ceniona i uwarzana za prestizowa, nawet stare Bimery staja sie juz klasykami. I nie kazde BMW=dres. I z tego co widze to super snake 0-100 4.4 a M5 4.7 i top speed dla BMW
mcmt napisał/a:
nie był przepisany na mnie, ale był w rodzinie miał manualną skrzynię. Nie spotkałem się nigdy z wersją 4l + więc nie wiem jak to tam z osiągami tej furki. Co do mocy, było jej bardzo dużo, ale to była taka "Omega" na miękkim zawieszeniu. (duża krowa )A ty poważnie masz senatora
pl.wikipedia.org/wiki/Opel_Senator
Aha w ramach ścisłości to była wersja B.
Sister2291 napisał/a:
I z tego co widze to super snake 0-100 4.4 a M5 4.7 i top speed dla BMW
To, że producent pisze 0-100km/h w 4.4s nie oznacza, że tak musi być. Wiem, że VW zawyża wyniki swoich aut, na przykład Audi R8 z silnikiem V8 nie jest w stanie nawet zbliżyć się do wyniku, który podaje producent. Uważam to za skandal, ale taką praktykę prowadzi nie tylko VW. BMW z tego co sprawdzałem, nie kłamie. Nie wiem jak w przypadku Forda jest, ale ja nie wierzę w ten wynik, ze względu na TRAGICZNE rozłożenie wagi w Mustangach (60% przód 40% tył) co przy tylnym napędzie eliminuje to auto na torze czy drag'u i sprawia, że pozostaje typowym amerykańskim, kiepskim produktem-legendą typu cheeseburger z McDonalda.
dannyk1: A Opel Senator: jedyne auto Opla klasy full-size (BMW 7er czy MB S-klass) fajna sprawa.
mcmt napisał/a:
TRAGICZNE rozłożenie wagi w Mustangach (60% przód 40% tył)
Za osiągi te Mustangi są wszędzie krytykowane... A jeździłeś jakimiś klasykami typu Shelby z 1967 (ew. coś podobnego)? Ja jako nastolatek marzyłem o Hondzie S2000, Renault'cie CLIO V6, o Maździe X5 ale o tej po liftingi (do 2005 roku), no i o BMW serii 8...
Jeździłeś którymś z nich? Wiem, że Honda i Mazda może kręcić się bardzo wysoko, jeżeli chodzi o obroty/min.
@mcmt & Sister2291 ja nie wiem jak nie możecie doceniać klasycznych i legendarnych wozideł. Ale przecież "dobry" nie oznacza też "fajny". Pewne pamiętacie te odcinki Top Gear'a, gdzie była ściana fajnych fur, i osobiście wątpie czy e39 lub inny bardzo dobry pod względem mechanicznym samochód by się tam znalazł... I wasza opinia na ten temat dziwi mnie szczerze
mcmt, ma silnik umieszczony centralnie, przełożenie mocy do masy świetne... Czego chcieć więcej. Aha słyszałem, że ma słaby promień skrętu
Cytując Clarksona "Kapitani Tankowców mogą wokół Clio v6 kręcić kółka,
ale do tematu
Z mustangami jest jak z kobitami nie ma ideałów dla każdego, kto wsiądzie pokocha lub znienawidzi.
ale do tematu
Z mustangami jest jak z kobitami nie ma ideałów dla każdego, kto wsiądzie pokocha lub znienawidzi.
Sister2291 napisał/a:
@up ja tu nie mowie o e36 ktorym wozo sie wiesniaki, tylko o prawdziwych BMW typu M5 i M6, ale ameryke to nawet e36M albo 328 juz zjada
@up, nikos dobrze ze sie zgadzamy
Polskie znaki po coś są tak ? A co do tematu... Piwo ogromne ! To są cuda a od dźwięków silników można dostać orgazmu. Pewnie połowa tych wszystkich niby znawców co jeszcze się objawią tu, to pewnie sami jeżdżą wartburgami i nic nie wiedzą o prawdziwej motoryzacji.
A co dla Ciebie Ziemniaku jest prawdziwą motoryzacją ? Bo dla mnie szaraka Lanos ...
I co masz do Wartburga ? Zarób najpierw na niego potem coś mów ...
I co masz do Wartburga ? Zarób najpierw na niego potem coś mów ...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów