Zainspirowany ostatnio intrem z PlayStation I, wrzucam oto podobnie przywolujacy wspomnienia kawalek Mist Above the Sea odtwarzany w menu starych Cover CD z CD-Action. Pierwsza moja taka plytka ktora miala ten motyw byla chyba z grudnia 1999 r.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
w 1997 chyba jakoś do CD-Action dodatkowo była płyta Aural Planet. MRRRRR
ja pierdole... CD-action było dla mnie swojego czasu największą zajawką. Pełne wersje, demówki, tapety, programy i do tego pełno opisow gier i nowinek na PC. Aż się w oku łezka kręci
Leci piwo
Jak już na wspominki się zebrało to ja pamiętam wieczorki i nocki spędzane w kafejkach internetowych. 15 kompów z zainstalowanymi klasykami: CS 1.6, Diablo 2, Starcraft, Half Life 1 (mapa Crossfire i jedziemy ) itp. Każdy się zagrywał i przepierdalał na to sporą kasę. Pamiętam, że godzina kosztowała kiedyś 2,50 PLN! Mimo wszystko nie żałuję wydanej tam kasy ani trochę. Poznało się zajebistych ludzi, z niektórymi nadal ma się kontakt. Ehhh stare dobre czasy. Aż się czasem zastanawiam czy teraz takie zjebane gry wypuszczają (nastawione na grafikę tylko i zrobione w konwencji pseudointeraktywnego filmu) czy mi pozostał sentyment?
Dla starych graczy, miłośników muzy...
ORAZ...
sadistic.pl/diablo-12-soundtrack-vt150787.htm1549768
Przypomnijcie sobie te chwile grozy i niepewności...
ORAZ...
sadistic.pl/diablo-12-soundtrack-vt150787.htm1549768
Przypomnijcie sobie te chwile grozy i niepewności...
CD-A skończyło się dla mnie w momencie jak znikł kącik PC-scenowy. Najpierw z gazety, potem z płytki. Potem tylko gorzej, recki coraz bardziej miałkie, humor coraz bardziej naciągany w nich. Magazyn robił się coraz mniej ambitny i angażujący (zrobił się "przystępny przeciętnemu odbiorcy"). Po pewnym czasie przestałem na CDA wydawać skrupulatnie ciułaną "nie oddawaną reszte z zakupów" i w 2000r przestałem CDA kupować permanentnie. Jakoś po 3 latach rzuciłem okiem i jak znalazłem tam recenzje dziecięcych zabawek tak już do ręki tego nie wziąłem.
Mimo wszystko epokę gamblerowo-wczesnoactionową wspominam doskonale.
Mimo wszystko epokę gamblerowo-wczesnoactionową wspominam doskonale.
Mnie wkurwiała ta muzyczka, bo miałem zjebaną płytę i jak ją odpalałem to wyskakiwał tylko ten biały gościu i ta muzyka napierdalała, dopóki restartu się nie zrobiło. Uraz do końca życia.
Zakurwię z laczka i poprawię z kopyta.
Prędzej mózg miałeś zjebany, widać nic się nie zmieniło do tej pory.
Ja niestety tego nie znam. Dość późno dostałem komputer i późno zacząłem kupować CD-Action. Ja znam CD-Action dopiero od 2001 roku, więc nie znam go z lepszych dni. Niemniej jednak PSX i stare tytuły mi znane.
CD Action nr 45 luty 2000 (do pierwszego komputera dostałem) - pełna wersja Shogo: MAD (kozacka gra), w demo wersjach był Quake III Arena, który nie chodził mi, bo nie miałem akceleratora 3D
Było tam jakis 2 gości... Mr. Jedi i SMuggler zdaje się. Trzymali poziom komentarzy jak na tamte czasy
Ja jeszcze pamiętam Secret Service, Gamblera i Świat gier komputerowych...
Ech... Fifa 96 i Quake. A potem akcelerator graficzny jak kolega z góry napisał i było wida nawet błoto w Fifie 98...
Ja jeszcze pamiętam Secret Service, Gamblera i Świat gier komputerowych...
Ech... Fifa 96 i Quake. A potem akcelerator graficzny jak kolega z góry napisał i było wida nawet błoto w Fifie 98...
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów