Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.______________
Die motherfucker die motherfucker die.I will wear you like a condom.
Tak to jest jak opala się dzika, zamiast sparzyc.
Parzyć chcesz świniaka całego? Pojebało? Po co niby. Oczywiście, że się opala, robi się po to żeby pozbyć się włosów i wstępnie ściągnąć skórę. Tutaj ktoś przesadził z mocą ognia albo opalał jakimś chińskim palnikiem ( bardziej prawdopodobne)
Lubelska sekcja mmaParzyć chcesz świniaka całego? Poj***ło? Po co niby. Oczywiście, że się opala, robi się po to żeby pozbyć się włosów i wstępnie ściągnąć skórę. Tutaj ktoś przesadził z mocą ognia albo opalał jakimś chińskim palnikiem ( bardziej prawdopodobne)
Jako naoczny świadek potwierdzam że świnie się parzyło w całości w specjalnym wielkim drewnianym korycie z wrzątkiem. Po czym nożem dzwonkowym była cała skrobana z sierści. W niektórych regionach Polski opalają poprzez obłożenie słomą.
Jako naoczny świadek potwierdzam że świnie się parzyło w całości w specjalnym wielkim drewnianym korycie z wrzątkiem. Po czym nożem dzwonkowym była cała skrobana z sierści. W niektórych regionach Polski opalają poprzez obłożenie słomą.
Po słomie ładniej pachni.
Za dzieciaka byłem świadkiem a potem pomagałem wielokrotnie opalać świniaka, potem skrobanie na mokro i świniak gładki jak po polsilverze . Żadnych koryt do parzenia czy słomy albo okładania drewnem jak w XIX wieku, tylko palnik i butla z gazem.
Nawet w ubojniach parzą cale tusze wieprzowe, nie pamietacie tych filmow z tvn jak afera byla kiedy na zywca swiniaki parzyli hehe
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów