Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
-zabiłem kilka tysięcy takich sztuk w Prudniku .później odpuściłem bo za mało płacili.
Ty chory zwyrolu. Dziękuję w imieniu wszystkich którzy lubią opierdolić karkówę na grilu...
Jak dla mnie bomba.
W jakim świecie Ty żyjesz? W Polsce inspektorki sanitarne biegają po sklepach i salonach kosmetycznych. Sam byłem świadkiem jak przez dwa tygodnie zajmowali się tym że linia kafelek w ubikacji była o 20 centymetrów za nisko, a zakład nie miał nic do czynienia ze "spożywką".
W każdej ubojni jest kilku do kilkunastu lekarzy weterynarii z państwowej inspekcji weterynaryjnej a nie jakieś inspektorki sanitarne.
W każdej ubojni jest kilku do kilkunastu lekarzy weterynarii z państwowej inspekcji weterynaryjnej a nie jakieś inspektorki sanitarne.
chyba Cię pogięło
W jakim Prudniku kurwa? tutaj ubojni nie ma, idź trolluj gdzie indziej. A tak na serio to basen ze środkiem dezynfekcyjnym, żeby bydło nie roznosiło drobnoustrojów pomiędzy budynkami.
blaszana podłoga jest pod prądem,za nią jest basen z gorącym olejem-zwierzę ma się zanurzyć całe by później łatwiej je było oskórować-ciężko się zdejmuje skórę z wołowiny-zabiłem kilka tysięcy takich sztuk w Prudniku .później odpuściłem bo za mało płacili.
Kuba?
blaszana podłoga jest pod prądem,za nią jest basen z gorącym olejem-zwierzę ma się zanurzyć całe by później łatwiej je było oskórować-ciężko się zdejmuje skórę z wołowiny-zabiłem kilka tysięcy takich sztuk w Prudniku .później odpuściłem bo za mało płacili.
Bzdura do kwadratu. Wrzucenie zwierzecia na zywca do goracego oleju, albo wrzatku sprawiloby, że skóre trzebaby odkrajac kawałeczek po kawałeczki, ze wzgledu na to, ze wszelkie tkanki by MOCNO stwardnialy. Na surowo wystarczy ponacinac tkanke podskorna tam, gdzie faktycznie trzyma ona skore i po prostu sciagnac.
Do tego straty w ilości i jakości mięsa byłyby horrendalne. Jedna z ppodstawowych zasad uboju jest to, że zwierze musi zostac wykrwawione - inaczej szybciutko zacznie sie procez rozkladu. Dlatego tez zwierzeta sa zabijane przez pderzniecie gardla. Dodatkowo przed zarznieciem zwierze jest tez ogluszane. W przypadku duzych zwierzat - krowy, swinie, czy rowniez owce, odbywa sie to za pomoca tzw. pistoletu iglicowego - metalowy bolec wbijany w mózg. Zwierze jest po tym praktycznie martwe, tyle, ze cialo jeszcze do konca o tym nie wie - wiec serce jeszcze bije. A ze jest to uszkodzenie mozgu - to moze sie jeszcze dosc dlugo ruszac
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów