📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
16 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
niestety prawdziwe, ja nie chodze na cmentarze i tu nie chodzi o to że zaniedbuje zmarłych, tylko o to że oni już nie żyją, więc po co mam do nich chodzić na cmentarz ? pierdolnięty nie jestem, lepiej wspominać przy piwku te piękne chwile zamiast beczeć, albo gorzej jak na komiksie,obgadywać nad grobem.
Ostatnio na cmentarzu miałem opory żeby sobie fajkę zapalić, ale jak zobaczyłem gówniarzy z browarami i gościa z psem, opory zniknęły. Mnie zawsze uczono, że na cmentarzu powinno się zachowywać jak w kościele, czyli nie biegać, nie hałasować, nie trzymać rąk w kieszeni, wyciszyć telefon itd, jak sami się swojego boga nie boicie, ja tym bardziej nie będę
Ja na cmentarzu jeszcze nigdy nie ruchałem dla przykładu. Dwa razy mnie przyłapał grabarz, jak szedłem z łopatą, spróbuję raz jeszcze i odpuszczam. Przynajmniej nie muszę się syfa obawiać, ewentualnie robaków.
Mój staruszek skwitował taki 'obraz' na wszystkich świętych. Powiedział do mnie: " Popatrz... na cmentarzu same baby... wykończyły swoich chłopów a teraz przychodzą jeszcze pierdolić głupoty nad ich grobami". Przyznaję mu trochę racji
sauerps napisał/a:
Mój staruszek skwitował taki 'obraz' na wszystkich świętych. Powiedział do mnie: " Popatrz... na cmentarzu same baby... wykończyły swoich chłopów a teraz przychodzą jeszcze pierdolić głupoty nad ich grobami". Przyznaję mu trochę racji
Jak to mówi staropolska zagadka :
Dlaczego kobiety żyją dłużej?
- Bo nie mają żon ...
Na Wszystkich Świętych przyszedłem na cmentarz (bo jest tam jedna osoba, którą najbardziej lubiłem i najlepiej się z tą osobą rozumiałem). Pan Bóg miał takie poczucie humoru, że na mszy wiatr zrobił niesamowity. Urban mógłby odlecieć w pizdu, znicze spadają, drzew mało nie urwie, proboszcz jakoś niewyraźnie mówi do mikrofonu. Poszedłem po około godzinie tego wypizdu do domu. Powspominać...
Co do ludzi, to trzeba przyznać, że w kościele to samo. Ksiądz jeszcze specjalnie wyczytuje po nazwisku kto ile dał szmalu, kto ostatnio sprzątał kościół, ktoś coś tam... A te babki co siedzą godzinami w kościele (bo muszą odpokutować grzeszne kiedyś życie) zaczynają nawzajem się obgadywać. Że też Bóg tego wszystkiego nie rozpierdoli, czyli musi być miłosierny.
Pasterka - ponad połowa przychodzi najebana, chuch alkoholowy taki, że grozi wybuchem.
Ale to tylko taka ludzka mentalność...
Co do ludzi, to trzeba przyznać, że w kościele to samo. Ksiądz jeszcze specjalnie wyczytuje po nazwisku kto ile dał szmalu, kto ostatnio sprzątał kościół, ktoś coś tam... A te babki co siedzą godzinami w kościele (bo muszą odpokutować grzeszne kiedyś życie) zaczynają nawzajem się obgadywać. Że też Bóg tego wszystkiego nie rozpierdoli, czyli musi być miłosierny.
Pasterka - ponad połowa przychodzi najebana, chuch alkoholowy taki, że grozi wybuchem.
Ale to tylko taka ludzka mentalność...
Na cmentarzu byłem wczoraj, nie 1 listopada. Polecam. Spokój, cisza, brak przepychanek.
Zauważyłem, że ludzie zaczynają chodzić na cmentarz już nie 1 listopada, ale dzień wcześniej lub dzień później, żeby uniknąć tłoku. To tylko krok od stwierdzenia, że tutaj chodzi troszkę o coś innego i nikt nie powinien nikomu mówić kiedy ma wspominać swoich bliskich, gdzie ma to robić i w jaki sposób. Mam nadzieję, że ludzie w końcu dojdą do tego wniosku. Odnoszę wrażenie, że większość nie byłaby w stanie odpowiedzieć na proste pytanie "po co tam idziesz?".
alan10 napisał/a:
Odnoszę wrażenie, że większość nie byłaby w stanie odpowiedzieć na proste pytanie "po co tam idziesz?".
- Jak to po co? Bo pieniądze rozdają! - powiedział ksiądz i udzielił 2 tygodni darmowego odpoczynku wiecznego.
Jak was czytam to widze kompletny zanik kulturowy, dzień wczesniej dzień później, super sprawa koncepcja godna pochwały, to po co nam święta ? Ja bede dziś świętować że się Jezus odrodził a pojutrze że umarł, a popojutrze że zmarchwystał albo na odwrót, a wmiędzyczasie zająca wplącze, to jest kultura jak to jest 1 to jest pierwszego, jak jest niedziela to leżysz w łózku, a czemu nie poleżeć w poniedziałek ? To idź do pracy w niedziele a w poniedziałek zadzwon że chcesz na piwo, usłyszysz, pusty dzięk w telefonie, bo owa osobaa pracuje, to taki głupi prosty przykład dlaczego jest coś poukładane.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów