Stąd wzięły się legendy o wampirach...
Nie rosną. To skóra się wiotczeje i się kurczy dlatego paznokcie wydają się być dłuższe. To samo dotyczy nosa
Paznokcie rosną jeszcze przez miesiąc od zgonu.
Stąd wzięły się legendy o wampirach...
Tobie tez przez miesiąc rosną 5cm???????
A co ty pierdolisz za kocpoły, jak mają rosnąć skoro serce staje i tkanki się nie reprodukują, wizualnie się dłuższe wydają bo człowiek zasychał dawniej. Ten ewidentnie był brudasem przed śmiercią.
Rosną włosy, paznokcie. To samodzielne tkanki, niezależne od serca.
A co ty pierdolisz za kocpoły, jak mają rosnąć skoro serce staje i tkanki się nie reprodukują, wizualnie się dłuższe wydają bo człowiek zasychał dawniej. Ten ewidentnie był brudasem przed śmiercią.
Zwracam honor, dziś mówią że nie rosną. Lata temu wcześniej mówili że 2-3 miesiące jeszcze pazurki i włosy rosną. Sam to czytałem.
od
Patrząc na laczki i gacie sądzę że to "płeć piękna"
Wygląda na damę, tylko trochę zapuszczoną.
Denatowi to już chyba obojętne
Przecież widzisz jak się kończy palenie tytoniu.
Rzuć to w pizdu mając ten post w pamięci
No ni chuja nie rosną, wydają się tylko wizualnie dłuższe ale nie rosną.
ale to zdjęci z filmu, czy tak po prostu komuś się nudziło i to zrobił, chćc trochę słabo muszę przyznać
ps. po śmierci może spuchnąć tylko brzuch, potem, jak sugeruje to zdjęcie człowiek tylko wysycha, chyba że w wodzie ale też to inaczej wygląda
To tutaj ma jakieś 1-3 miesiące, w zależności od temperatury otoczenia (nie powiem dokładnie, patologiem nie jestem), brzuch "puchnie" pierwszy, bo po prostu tam odbywa się głównie proces gnilny i też tam jest najwięcej bakterii. Z tym że proces gnilny rozpoczyna się w całym ciele, mniej więcej w podobnym czasie. Gdy zaczynają gnić mięśnie i ścięgna a bakterie zaczynają się za nie zabierać, wtedy dochodzi do opuchlizny całego ciała.
Gdy ruszysz to ze zdjęcia, istnieje prawie 100% szansa że zacznie się rozpadać, to już ten etap procesu gnilnego. Zwłoki w tym stanie wydają z siebie też dźwięki
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów