📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Jak w tym dowcipie: najpierw strupy potem ropa. Debilne grubasy z Ameryki zamiast wrzucić na luz, zostawili samochód na biegu i ciągnąc auto silnik zaskoczył.
Jak w tym dowcipie: najpierw strupy potem ropa. Debilne grubasy z Ameryki zamiast wrzucić na luz, zostawili samochód na biegu i ciągnąc auto silnik zaskoczył.
To hamburgery mają jeszcze manuale?
Powiedziałbym, że to "udana" próba odholowania nieprawidłowo zaparkowanego pojazdu. Ale dzięki za wyjaśnienie mechanizmu, pewnie tak właśnie było.
radek225 napisał/a:
To można odpalić silnik bez kluczyków w stacyjce ?
Ekspertem nie jestem, ale samochodów z automatyczną skrzynią biegów czy tam napędem 4x4 nie można od tak sobie holować. Wszystko opisane jest w instrukcji do konkretnego modelu. Jak dla mnie, coś stawiało opór i temu czemuś coś się wyłamało , a potem już poszło gładko.
Silnik poprostu odpalił. Nawet bez kluczyków (jeżeli to był np diesel) to silnik o zapłonie samoczynnym "Zawsze" trochę paliwa czy oleju w cylindrach jest...
Benzyniak "bez zapłonu" nie da iskry i nie odpali, ale diesel wystarczy że ma paliwo i kompresję (no i jak jest ciepło)
To zapali bez kluczyka (a jak jest stary i ma cieknące wtryski i zużyte pierścienie.. to już całkiem... a jak turbina puszcza olej do dolotu to nie ma bata żeby nie odpalił.
Zawsze parę obrotów silnik zrobi.
Benzyniak "bez zapłonu" nie da iskry i nie odpali, ale diesel wystarczy że ma paliwo i kompresję (no i jak jest ciepło)
To zapali bez kluczyka (a jak jest stary i ma cieknące wtryski i zużyte pierścienie.. to już całkiem... a jak turbina puszcza olej do dolotu to nie ma bata żeby nie odpalił.
Zawsze parę obrotów silnik zrobi.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów