📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ciekawe jak wszedł w to rondko na końcu... Dosyć tam zapierdalał.
Muszę przyznać, iż jebane trzyma w napięciu lepiej niż paranormal blacktivity.
To jest piękne. Karetka przyśpiesza ze skrzyżowania i ledwo wyprzedza Octavię i kilka innych, bo nie ma czym jechać. Radiowozy może nie (bo przynajmniej Lanos 1.6 16v odstawia Kię), ale karetki powinny mieć silnik z Mustanga Blocka z Gymkhany 7, 845 koni i wtedy "łututuutututu tsss", a nie ledwo 120-130 na trasie i karetka nie ma czym jechać.
Znajomy jeździ i mówi, że odkąd Fiaty im zabrali to teraz jest modlitwa o 140 za miejscowością... Weź tu dożyj.
Znajomy jeździ i mówi, że odkąd Fiaty im zabrali to teraz jest modlitwa o 140 za miejscowością... Weź tu dożyj.
novy__ napisał/a:
ogólnie fajne, tylko te sygnały wkurwiają ucho, współczuję załodze karetki. Ja sobie ściszyłem a oni niestety
Ja ogólnie lubię dźwięk sygnałów
Jaka u nas kultura a nie to co w zapyziałej waRszawie.
Dobry bit. Będzie lecieć na siłce. Zna ktoś autora?
Tutaj wszystko jest ok, ale w warszawie wielokrotnie byłem świadkiem wielu niebezpiecznych sytuacji spowodowanych właśnie przez karetki. Oczywiście, że mają pierwszeństwo i liczy się każda sekunda, ale to nie znaczy że jak włączą sygnał to cały ruch w promieniu 10m dookoła pojazdu się dematerializuje. Rozpędzone karetki potrafią wyjechać zza filarów przecinając Ci pas, niedawno doszło prawie do zderzenia z tramwajem przy Dworcu Centralnym, karetka widmo przejechała może 1,5m przed rozpędzonym tramwajem, hamowanie awaryjne i wszyscy pasażerowie polecieli przez pół wagonu. Cud, że nikomu się nic nie stało. Wjeżdżanie z pełną prędkością na czerwonym świetle na skrzyżowaniach też jest nagminne. Jazda na sygnale do tego uprawnia, ale kierowca karetki nadal powinien używać mózgu i przez niebezpieczne miejsca jechać z prędkością umożliwiającą wyhamowanie. Nie jest to moim zdaniem praca dla "młodych łepków", powinien być jakiś wymóg dot. wieku, 30-35 lat byłoby w sam raz. A co do osób, które mówią, że "gdyby ta karetka jechała do ciebie, to chciałbyś żeby pędziła ile się da" - tak, ale jednak wolę żeby przyjechała 60s niż nie przyjechała w ogóle, kasując po drodze jakiś samochód i zmuszając dyspozytora do wysłania 2 kolejnych karetek.
@swir555 - z tym, że do moich rodziców już jechali. Ponad godzinę w obu przypadkach. Na piechotę mieli 10 minut wolnym krokiem, więc mi nie pierdol.
Gość ratuje życie, więc należy mu się szacunek, mimo że to tylko jego praca. Przy czym nie stwarza większego zagrożenia niż ja, kiedy zapierdalam na motorze.
Mnie zastanawia jedna rzecz. Czy ta karetka nie ma przypadkiem zbyt dużego rejonu? Filmik trwa zaledwie 5 minut, ale karetka zdążyła przejechać spory dystans i jeszcze nie było widać końca... Może jednak w rządzie powinno się sprzedać kilka służbowych limuzyn i zamienić je na bardziej potrzebne karetki pogotowia?
@up skoro jedzie do uniwersyteckiego prawdopodobnie z Bochenka, to pewnie cięższy przypadek.
Ciekawe jest to, że sygnał w karetce sterowany jest centralnie. Na gps widzą gdzie są korki i włączają sygnał karetki zdalnie (przynajmniej te mocniejsze bity).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów