Jak rozdzielić gryzące się psy, lub uratować ich ofiarę
Psa należy złapać za tylne nogi (obie) i cofać się.
Pies, mając uniesiony tył, czuje że "leci na pysk" i instynktownie stara się odzyskać równowagę i przestaje atakować. Nie jest też w stanie atakować odciągającego, bo raz, że ten jest poza zasięgiem, a dwa - by się wyjebał.
Trzeba tylko mocno trzymać i w miarę możliwości rozszerzyć nogi psa. Raz, że Łatwiej kontrolować psa w ten sposób, a dwa, że kopa można sprzedać w zasadzie na cały tułów, pysk i szyję czy z kolana w jajka
Ja pierdole, co kolejny to głupszy znawca, był tu kiedyś filmik i taka metoda gówno daje, a bicie psa, a przede wszystkim pitbulla tylko wzmaga agresje, są dwie, a w zasadzie trzy metody na rozdzielenie pitbulla :
1) DUSZENIE
2) UNIERUCHOMIENIE ŁBA i wsadzenie czegoś do pyska by poluźnił chwyt
3) ZASTRZELENIE
Maupajoke, " Jestem głuchy Jestem ślepy Jestem daltonistą " masz idealne podsumowanie samego siebie pod twoim komentarzem tylko dałbym edit z ideał na debil jak nie masz o czymś pojęcia to błagam Cie nie zarażaj swoją głupotą innych. Ta rasa nie została stworzona do walk na arenach między sobą tylko popierdoleni ludzie tworzyli areny by tam tą rase wykorzystywać gdyż mają kilku tonowy uścisk szczęki. Dam Ci inny przykład. Yorki te małe pimpki od blondyneczek z bujnymi cyckami były STWORZONE do tropienia szczurów, ale ludzie woleli zrobić sobie z nich maskotki i teraz co 2gi ma downa i zdycha po 6 latach bo zaczeli dopuszczać rodzeństwa by wyszły "zajebiste". Wiesz co mam na myśli ?? odpowiednie WYCHOWANIE to słowo klucz. To my ludzie jesteśmy popierdoleni. Nie mówie wszyscy, ale napewno Ci którzy kupują takie psy, a nie mają zielonego pojęcia o metodach wychowawczych. To są swego rodzaju bestie bo mają niewyobrażalną moc i wrodzony instynkt łowiecki, ale dając mu jeść, opiekując sie nim, zaprzyjaźniając się z nim... jesteś wstanie nad nim panować w 100 % Bo znam takie przypadki (nie znam innych... chyba że z mediów). Możecie mnie linczować i pisać co ja pierdole ten pies to morderca itd... nawet nie będe dalej polemizował, ale dalej będe twierdził, że to człowiek jest winny takich zachowań i tylko człowiek.
Tylko, że jakimś cudem zawsze są to pitbulle mimo, że są psy większe i silniejsze.
"jesteś wstanie nad nim panować w 100 %" Wszyscy właściciele tej pojebanej rasy tak mówią i później mamy takie filmiki jak wyżej albo i ciekawsze.
kilku tonowy..... no rozjebałeś mnie tym.... poprawiasz innych z błędnego myślenia a samemu rozpowiadasz pierdoły
"...Według badań przeprowadzonych przez National Geographic u niektórych ras psów największy uścisk szczęk należy do Owczarka anatolijskiego, gdzie przy wadze, która waha się między 50 – 65 kg jego siła ugryzienia wynosi 337 kg, kolejny to, Tosa jego zbadana siła wynosi ponad 252 kg, siła szczęk Rottweilera wynosi 149 kg przy masie ciała około 50 kg, Buldog amerykański waga ciała psa poddanego eksperymentowi wynosiła 21 kg, siła jego ścisku wyniosła 138 kg, Owczarek niemiecki – 108 kg, American Pitbull Terrier – 107 kg, Owczarek holenderski – 104 kg, ostatni na liście znalazł się Owczarek belgijski Malinois – 88 kg...."
Poczytaj, doucz się i dopiero wtedy pouczaj.
Maupajoke, " Jestem głuchy Jestem ślepy Jestem daltonistą " masz idealne podsumowanie samego siebie pod twoim komentarzem tylko dałbym edit z ideał na debil jak nie masz o czymś pojęcia to błagam Cie nie zarażaj swoją głupotą innych. Ta rasa nie została stworzona do walk na arenach między sobą tylko popierdoleni ludzie tworzyli areny by tam tą rase wykorzystywać gdyż mają kilku tonowy uścisk szczęki. Dam Ci inny przykład. Yorki te małe pimpki od blondyneczek z bujnymi cyckami były STWORZONE do tropienia szczurów, ale ludzie woleli zrobić sobie z nich maskotki i teraz co 2gi ma downa i zdycha po 6 latach bo zaczeli dopuszczać rodzeństwa by wyszły "zajebiste". Wiesz co mam na myśli ?? odpowiednie WYCHOWANIE to słowo klucz. To my ludzie jesteśmy popierdoleni. Nie mówie wszyscy, ale napewno Ci którzy kupują takie psy, a nie mają zielonego pojęcia o metodach wychowawczych. To są swego rodzaju bestie bo mają niewyobrażalną moc i wrodzony instynkt łowiecki, ale dając mu jeść, opiekując sie nim, zaprzyjaźniając się z nim... jesteś wstanie nad nim panować w 100 % Bo znam takie przypadki (nie znam innych... chyba że z mediów). Możecie mnie linczować i pisać co ja pierdole ten pies to morderca itd... nawet nie będe dalej polemizował, ale dalej będe twierdził, że to człowiek jest winny takich zachowań i tylko człowiek.
Jak może być człowiek winny? wiadomo w jakimś stopniu te psy wychowuje ale to jest zwierze i jak będzie mu chciało coś odpierdolić to mu odpierdoli także skończcie to pierdolenie
Nikt nie zwrócił uwagi na typa z rozszarpaną nogą i mięsiwem na wierzchu? - Fujki
Z tego co wiem to działają trzy metody:
-podniesienie za uszy,
-palec w dupe, albo i nawet ręka,
-zastrzelenie skurwiela.
najprosciej wsadzic cos psu w dupe - zawsze dziala
Często sprawdzasz?