Przecież to gówno nie jest w żadnym wypadku szlachetne a zbyt głupie do polowań.
ani za jednymi, ani za drugimi nikt normalny płakał nie będzie
Maupajoke, " Jestem głuchy Jestem ślepy Jestem daltonistą " masz idealne podsumowanie samego siebie pod twoim komentarzem tylko dałbym edit z ideał na debil jak nie masz o czymś pojęcia to błagam Cie nie zarażaj swoją głupotą innych. Ta rasa nie została stworzona do walk na arenach między sobą tylko popierdoleni ludzie tworzyli areny by tam tą rase wykorzystywać gdyż mają kilku tonowy uścisk szczęki. Dam Ci inny przykład. Yorki te małe pimpki od blondyneczek z bujnymi cyckami były STWORZONE do tropienia szczurów, ale ludzie woleli zrobić sobie z nich maskotki i teraz co 2gi ma downa i zdycha po 6 latach bo zaczeli dopuszczać rodzeństwa by wyszły "zajebiste". Wiesz co mam na myśli ?? odpowiednie WYCHOWANIE to słowo klucz. To my ludzie jesteśmy popierdoleni. Nie mówie wszyscy, ale napewno Ci którzy kupują takie psy, a nie mają zielonego pojęcia o metodach wychowawczych. To są swego rodzaju bestie bo mają niewyobrażalną moc i wrodzony instynkt łowiecki, ale dając mu jeść, opiekując sie nim, zaprzyjaźniając się z nim... jesteś wstanie nad nim panować w 100 % Bo znam takie przypadki (nie znam innych... chyba że z mediów). Możecie mnie linczować i pisać co ja pierdole ten pies to morderca itd... nawet nie będe dalej polemizował, ale dalej będe twierdził, że to człowiek jest winny takich zachowań i tylko człowiek.
Masz zmieniłem opis. Zmieniłem też teorię po co odstrzeliwać taką sztukę jak na filmiku jak można je napuścić na miłośników podobnych tobie dwa problemy rozwiążą się za jednym razem.
Pies, mając uniesiony tył, czuje że "leci na pysk" i instynktownie stara się odzyskać równowagę i przestaje atakować. Nie jest też w stanie atakować odciągającego, bo raz, że ten jest poza zasięgiem, a dwa - by się wyjebał.
Trzeba tylko mocno trzymać i w miarę możliwości rozszerzyć nogi psa. Raz, że Łatwiej kontrolować psa w ten sposób, a dwa, że kopa można sprzedać w zasadzie na cały tułów, pysk i szyję... czy z kolana w jajka...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów