18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (11) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 31 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Nabicie na pal
kroenen • 2012-12-16, 11:55
Nabicie na pal (zwane także nawlekaniem na pal) to jedna z najokrutniejszych form wykonywania kary śmierci, praktykowana od starożytności do XVIII wieku. W okresie starożytnym stosowana była na Bliskim Wschodzie, a od średniowiecza rozpowszechniła się na ziemiach najeżdżanych przez Imperium Osmańskie, bądź podległych temu państwu - głównie na Bałkanach, ale też na południowo-wschodnich krańcach Rzeczypospolitej.

Narzędziem kary był przygotowany wcześniej pal – zaostrzony z jednej strony drewniany słup. Nogi leżącego na ziemi skazańca kat wiązał sznurami lub powrozami do pary koni lub wołów, a pal kładł między nogami skazanego. Gdy zwierzęta zaczynały iść, ciągnęły ze sobą skazańca. Pal wbijał się w odbyt człowieka i pogrążał się dalej, ale nie dopuszczano do tego, by przebił go całkowicie(Kobiety nabijano czasem na pochwę). Następnie kat odwiązywał zwierzęta, a słup z nabitym człowiekiem stawiano pionowo. Pod wpływem ciężaru ciała pal pogrążał się coraz głębiej, przebijając powoli wnętrzności. Skazaniec konał przez długi czas, zależnie od wytrzymałości organizmu i stopnia uszkodzenia organów wewnętrznych; trwać to mogło nawet 3 dni. Krzywo wbity pal znacznie przedłużał cierpienia skazańca. Czasami, dla zaostrzenia kary, skazańca po nabiciu na pal smarowano łatwopalną substancją i podpalano.

Szczególne upodobanie do tego rodzaju egzekucji przypisywano hospodarowi wołoskiemu Vladowi III Ţepeşowi, którego przydomek oznacza właśnie palownik.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jules_Winnfield 2012-12-16, 12:01 6
Warto dodać że ów Wład Palownik to popularnie znany Hrabia Drakula ;p
Zgłoś
adresikpuma 2012-12-16, 12:23 45
taka mała ilustracja z pana wołodyjowskiego
Zgłoś
Pater patriae 2012-12-16, 12:34 23
Gdyby przywrócić to teraz w Polsce za gwałt, zabójstwo z premedytacją, pedofilstwo (wszystko udowodnione, bez żadnych wątpliwości) to od razu Polska stałaby się najbezpieczniejszym krajem na świecie.
Zgłoś
adresikpuma 2012-12-16, 12:54 15
@up dorzuć do tego za chu*jowe politykowanie i bd imperium
Zgłoś
G................z 2012-12-16, 12:57 3
O kórwa jak to musiało boleć. Chociaż pedałom pewnie by się podobało.
Zgłoś
TPaury 2012-12-16, 13:37 5
Vlad Tepes miał specjalną technikę która powodowała że taki nabity konał własnie te 3 dni albo dłużej. Nie uszkadzała organów do takiego stopnia że pozwalało to na przeżywanie długo takich męczarni.

Opowiadał nam kiedyś o tym historyk, z dokładnością takiego stopnia że jedna z koleżanek aż wyszła z klasy.
Zgłoś
xiro 2012-12-16, 13:45
kurwa pedaly nabijaja sie na pal caly czas i nie chca umrzec
Zgłoś
Butter 2012-12-16, 14:16 17
Vlad Tepes znał się na rzeczy

Zgłoś
toranaga7 2012-12-16, 14:54
Nawet już w lochu nabijał na patyczki pająki taką miał potrzebę palowania...
Zgłoś
Yessurr 2012-12-16, 15:21 3
To chyba nie może być takie złe, skoro ten dziad na pierwszej ilustracji uśmiechnięty tańczy can-can'a...
Zgłoś
strunka 2012-12-16, 21:53
Grandziarz napisał/a:

O kórwa jak to musiało boleć. Chociaż pedałom pewnie by się podobało.

no tak
Zgłoś
b................s 2012-12-16, 21:56
wypilbym 2 piwa jakbym mogl, pierwszy raz mnie cos ruszylo na sadolu
Zgłoś
Mc6 2012-12-16, 22:06
Nie chcę was nakręcać ale był filmik z takim procederem, rzecz się działa w afryce lub azji. Widziałem to tak dawno, że nie mam pewności, czy to było na naszym hardzie czy innej stronie, ale chyba na innej, nie chce mi się grzebać.
/edit o, znalazłem, a jednak jest na hardzie ;D
Zgłoś
DusiekPL 2012-12-16, 22:08 7
Jak juz mówimy o ciekawostkach to na dalekim wschodzi była dosyć ciekawa metoda nabijania na pal. Otóż delikwenta stawiano w rozkroku, oczywiście odpowiednio wcześniej przywiązując całego tak aby się nie ruszał, i "sadzono idealnie pod jego dupą bambus. Jak wiemy w klimacie tropikalnym taki krzaczek rośnie 1metr na 24godziny.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem