wilkoala napisał/a:
Nadchodzi kryzys ,Polska jest na skraju wypłacalności, właściwie już teraz następuje koniec zdolności kredytowej dla naszego państwa..
8 lat drenażu państwa przez proniemieckie PO i pro stołkowe PSL zrobiło swoje.
wilkoala napisał/a:
Mimo to nowy rząd PiS postanawia wprowadzić zapowiedziane w kampanii kosztowne programy pomocy społecznej(500 zł na dziecko dla biedniejszych rodzin) [...]. W pierwszym wypadku dla rodzin patologicznych dodatek spowoduje masowe odchodzenie z pracy tych którzy w tym środowisku jakąś prace jeszcze posiadali, chociażby na pół etatu. Przy 3,4 dzieciach wystarczy im na wódę z mety, dzieci dostaną co najwyżej z liścia w papę.
No tak, bo teraz patologia nie korzysta z zasiłków etc. i oczywiście wszyscy oni gdzieś pracują... A co do tych 500 PLN, to zobaczymy przy ustalaniu nowego budżetu państwa.
wilkoala napisał/a:
[...] oraz powstają dwa nowe ministerstwa(energetyki i ds rodziny). Powstanie nowych ministerstw to kolejna armia niepotrzebnych urzędników którym trzeba płacić z budżetu.
W sumie się zgadzam, ale zobaczymy, CZY powstaną, oraz CZYM będą się naprawdę zajmować. " Po owocach ich poznacie".
wilkoala napisał/a:
Nowy rząd swoje brylantowe pomysły zamierza sfinansować za pomocą niewielkiego podatku od sklepów wielkopowierzchniowych (3%((śmiechu warte)),
Czy ja wiem, 3% to jednak więcej niż obecne 0%...
wilkoala napisał/a:
uszczelnienia VAT-u(świetna wiadomość dla ledwo zipiących małych i średnich przedsiębiorstw)
Co jeżeli za cel wezmą właśnie DUŻE ZAGRANICE koncerny i firmy?
wilkoala napisał/a:
oraz opodatkowaniem banków (kolejny cudowny pomysł) co odczujecie na oprocentowaniu waszych lokat.
No tak, bo przecież teraz banki nie robią nas w balona na każdym kroku...
wilkoala napisał/a:
Jestem przekonany że w przeciągu pół roku PiS przepchnie ustawę o sprzedaży lasy państwowych, zrobi to czego PO nie zdążyło.
A i tak to tylko nieznacznie przesunie moment zawalenia się Polskiej gospodarki.
Po pierwsze, jeżeli nie to odetniesz sobie rękę, albo głowę? Po drugie, JAKIEJ GOSPODARKI?! przecież Polska to europejska montownia i zaplecze surowcowe...
wilkoala napisał/a:
Pozdrawiam debili którzy głosowali na PiS i PO, niech wam Bóg da bo niebawem nikt inny nie będzie miał z czego.
Głównie głosowali urzędnicy, którzy dostali posady dzięki danej partii oraz ich rodziny, bliższe oraz dalsze... Pewna część osób w wieku średnim między 35 a 50 rokiem.
Ogólnie jest postęp, im młodsi wyborcy tym rozsądniejsze głosy oddają. Niestety ale komunistyczna okupacja zrobiła swoje w Polskim społeczeństwie
.
Grunt że PiS nie będzie biegał na szkopskiej smyczy jak PO. Miejmy tylko nadzieję że nie będzie szczekać na wszystkich w okół jak za poprzednich swoich rządów. Odnośnie ich kadencji trudno mówić, jest nadzieja że wyciągnęli wnioski z własnych lat rządzenie, oraz lat będąc w opozycji. Jeżeli nie, to za 4 lata, Kukiz, czy Korwin lub im podobni będą mieli spore poparcie.
Uprzedzając, nie, nie głosowałem na PiS, a tym bardziej na PO, PSL. komuchów starych czy nowych, o barcerowicowej partii nie wspominając...