18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 49 minut temu
📌 Wojna domowa w Syrii 2024 Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-12-16, 1:00
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:47
Garstka najpyszniejszych, najładniej się prezentujących i oczywiście całkowicie bezpiecznych dań świata. Mniam!

Balut

Specjał, znany również jako "jajko z nogami", pochodzi z Filipin. Zapłodnione kacze jajo wystawia się na słońce, by przyspieszyć jego rozwój. Po dziewięciu dniach jajo delikatnie się podgotowuje i jest gotowe do spożycia. Zarodek ma już wykształcone kości, dziób. Zawartość jaja je się łyżeczką, prosto ze skorupki. Odrażający przysmak sprzedawany jest przez ulicznych sprzedawców, którzy trzymają go w kubełkach z piaskiem. Danie jest również popularne w Kambodży. Balut to podobno silny afrodyzjak.

Hakarl

Anthony Bourdain, znany z jedzenia najdziwniejszej żywności na świecie, twierdzi, że hakarl jest najbardziej obrzydliwą rzeczą, jaką kiedykolwiek jadł. Jest to islandzka potrawa z rekina, który zaraz po złapaniu, zakopywany jest pod ziemią na okres od 2 do 6 miesięcy. Islandczycy czekają, aż mięso się rozłoży, po czym wykopują je, kroją na kawałki i tak podają do jedzenia. Hakarl ma silny zapach amoniaku i bardzo intensywny smak. W islandzkich sklepach można przez cały rok kupić pokrojone w kostkę i nadziane na wykałaczki kawałki rekina.

Kanapka z mózgiem

Na długo przed chorobą wściekłych krów, kanapki z mózgiem cieląt pokrojonym w plasterki, były stałym punktem w menu restauracji w St Louis, w stanie Missouri w USA. Kanapka jest nadal popularna w Dolinie Rzeki Ohio, gdzie mózgi są serwowane w hamburgerowych bułeczkach. W Meksyku i Salwadorze je się mózgi wołowe, które są często składnikiem tacos i burritos.

Smażone bycze jądra

Ostrygi z Rocky Mountain - to fantazyjna nazwa dania, która z ostrygami nie ma nic wspólnego. Smażone jądra byka, bo o nich mowa, to przysmak, znany w niektórych częściach USA i Kanady, gdzie hoduje się bydło. Jądra są obierane, krojone (Brrr...), gotowane, obtaczane w mące, smażone i zazwyczaj ładnie podawane z sosem koktajlowym lub innym. Wyglądają jak nuggetsy.
Na surowo:


Sannakji

Dzięki popularności sushi i sashimi, nikt już nie uważa jedzenia surowych owoców morza za wyzwanie. Jednak koreańskie danie sannakij różni się nieco do sushi, gdyż w tym przypadku owoce morza nie są wcale martwe. Małe, żywe ośmiornice są krojone i polewane olejem sezamowym. Kiedy potrawa ląduje na talerzu macki nadal się wiją, a w buzi przyklejają się do podniebienia. Jeśli przyssawki przyczepią się do przełyku, mogą powodować uduszenie. Potrawa podawana jest wyłącznie na odpowiedzialność klienta.
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
S................x 2012-10-24, 15:13
Dajesz, chociaż już były podobne tematy. Tak jak już na sadisticu czytałem o tej rybce, tak samo o serze, więc lepiej się wysil.
Zgłoś
Avatar
Czimchik 2012-10-24, 15:19 1
Wyjebałem ser i rypkę, skoro już to tu widziałeś. Całość zamieniłem na to co miało być tutaj.
Zgłoś
Avatar
M................y 2012-10-24, 15:21
Aż zgłodniałem
Zgłoś
Avatar
Kaef 2012-10-24, 15:42
A ja tam właśnie wcinam flaczki z dodatkowo wrzuconymi sercami i żołądkami kurzymi, pycha
Zgłoś
Avatar
d................t 2012-10-24, 15:43
Kurde też głodny już jestem. A pora na obiadek jak znalazł! mniamiii...
Zgłoś
Avatar
q................9 2012-10-24, 15:59 2
mózg smażony na maśle i lekko posolony jest naprawdę dobry polecam , w niektórych sklepach jeszcze można kupić , ale chyba już tylko wieprzowy , cynaderki smażone też w porządku (cynaderki czyli jajca bycze , wieprzowe , baranie ) , pozostałe potrawy też bym chętnie spróbował , no może oprócz baluta ;p
Zgłoś
Avatar
9................l 2012-10-24, 18:50
Bon Apetit kurwa! <Rzyg>
Zgłoś
Avatar
a................0 2012-10-24, 19:18
Niepotrzebnie wyjebałeś ten ser i "rypkę", tylko dlatego że jednemu gościowi się nie podobało...
Kanapka z mózgiem wygląda spoko, podejrzewam że mógłbym to zjeść gdybym nie wiedział co to.
Zgłoś
Avatar
P................k 2012-10-24, 19:24 4
Taka malutka suczka:)

Fugu jest wysoce toksyczna, ale w Japonii uchodzi za kulinarny rarytas z powodu tego, że uznano iż jest doskonałym afrodyzjakiem z powodu efektów jakie wywołuje odrobina trucizny w organizmie człowieka. Smakosze fugu uważają, że mięso tej ryby jest wyśmienite, ale dla innych osób jest ono zbytnio łagodne i pozbawione smaku. Wszystko zależy zatem od kucharza, który to potrafi przygotować rybę tak, że pozostaje w niej minimalna ilość trucizny, która wywołuje uczucie kłucia i drętwienia języka i warg. Daje to pewnego rodzaju ekscytujące i podniecające wrażenia.



Najbardziej cenionym gatunkiem jadalnym tej ryby jest torafugu, zwana też rozdymką tygrysią (Takifugu rubripes). Ryba ta zawiera śmiertelną dawkę trucizny zwanej tetrodotoksyną – występuje ona w organach wewnętrznych, głównie wątrobie i jajnikach, ale też w skórze i jądrach. W związku z tym przygotowywać i sprzedawać fugu mogą jedynie licencjonowani kucharze, a spożywanie wątroby i jajników jest zakazane.


Ponieważ jednak niewielka ilość trucizny umieszczona na języku daje specyficzne, przyjemne odczucia, właśnie te części ryby uważane są przez niektórych smakoszy za najlepsze. Każdego roku pewna liczba ludzi - źle oceniwszy ilość trucizny w spożywanych przez siebie częściach ryby - umiera.Dla ścisłości warto dodać, że tetrodotoksyna nie jest produkowana przez ryby, ale bakterie, którymi ryby mogą być zarażone. Na przykład zainfekowana ryba Spheroides rubripes, podawana w restauracjach, gromadzi toksynę w wątrobie i jajnikach i jedno nieostrożne cięcie noża powoduje skażenia całego dania. Patrząc na to z drugiej strony zauważmy, tetrodotoksyna jest zaledwie kilkaset razy bardziej toksyczna od strychniny czy cyjanowodoru.

Daleko jej do innych toksyn występujących w przyrodzie.
Rząd toksyczności tetrodotoksyny jest stosunkowo niewielki w porównaniu do rycyny, trującej substancji białkowej występującej w nasionach rącznika pospolitego (Ricinus communis).

Rycyna jest kilkadziesiąt tysięcy razy bardziej trująca od tetrodotoksyny (nie mylić z olejem rycynowym, który nie zawiera trucizn). Skutecznie zastosowano właściwości rycyny w rozgrywkach politycznych, kiedy to bułgarski pisarz mieszkający w Londynie został zamordowany w 1978 roku przy pomocy parasolki z odpowiednio spreparowaną rycyną.
Zgłoś
Avatar
Proxably 2012-10-24, 19:24
Sannakji - Prawdziwa potrawa sadysty. (oczywiście ze względu na uduszenie).
Zgłoś
Avatar
o................y 2012-10-24, 19:24
hakarl nie jest zly, jadlem go ale strasznie jebie
Zgłoś
Avatar
maxboats 2012-10-24, 19:32
qucharz69 a te całe cynaderki to nie potrawa z nerek , a nie tak jak piszesz że z jajec ?!
Zgłoś
Avatar
wojtek95do 2012-10-24, 19:33
Te bycze jądra to opierdoliłbym
Zgłoś
Avatar
Czimchik 2012-10-24, 19:49
alan10 napisał/a:

Niepotrzebnie wyjebałeś ten ser i "rypkę", tylko dlatego że jednemu gościowi się nie podobało...
Kanapka z mózgiem wygląda spoko, podejrzewam że mógłbym to zjeść gdybym nie wiedział co to.



Nie zdjąłem tego, bo mu się nie podobało, tylko dlatego, że już tu (podobno) było.
Jak cię interesuje to poczytaj sobie o casu marzu, a rybka to fugu, o której już kasynoo powiedział. Jeślibym tego nie usunął pewnie poleciałoby na było.pl
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem