Jeżeli chodzi o Polskę to jedno słowo nie starczy
W obecnych czasach odpowiedzią powinno być:
Głód, smród, ubóstwo, nędza, chamstwo, populizm, marnotrawstwo, zawiść, zazdrość, złodziejstwo, VAT, podatek, Smoleńsk, krzyż, obłuda, kłamstwo... itd.
A pierdoły typy, Miłość, przyjaźń, szczerość, radość, oddanie, sympatia, wierność, pojednanie, honor, uczciwość... zostawmy to wyluzowanym i radosnym niemcom, grekom, czy hiszpanom (tak wiem z małej).
Niby fajnie ale na ch*** ! ludzie cisną do domu i myślą o tym czy coś włożą do gara i czy starczy jeszcze na jakiegoś browarka, a tu typ z kamerą
Podejrzewam, że w 90% pierwszym słowem, które pojawiło się w mózgownicy było nasze wspaniałe Polskie SP****AJ
. pytania tego typy są tak samo drażniące jak podawanie wypław w kwocie brutto. dlaczego nie ma ludzi zadających pytanie; ,, W Polsce jest ch*** i poprawy nie będzie, lecz gdyby szlak trafił inne narody jakim słowem zastąpił byś słowo WKUR***NIE i wyraził swoja radość z tego, że nareszcie jesteśmy sami i żaden jeb*** polityk nie będzie nam wciskał, że w Polsce jest nędza bo w grecji jadą na ręcznym i nie chodzą do roboty''.
W takiej sytuacji można się zastanawiać, naprawdę nie wiem czemu mają służyć takie filmiki, może śmieszyło by mnie to jak by osobą pytaną była np: pani Tusk a pytanie brzmiało ,, Jakim słowem określi pani swoją nową kreację kupioną za pieniądze podatnika''. I w takiej sytuacji słowo radość czy też zachwyt jest jak najbardziej wskazane.