📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Lekcja historii w picułce
- teraz popularne
ech napinacze
poczytajcie sobie nieco i cieszcie się, że wielu projektów nie wprowadzili w życie, bo dziś w naszych strefach by się po dojczlandzku gadało
co do Tygrysów, to te silniki zostały zrobione naprędce i były strasznie awaryjne
poczytajcie sobie nieco i cieszcie się, że wielu projektów nie wprowadzili w życie, bo dziś w naszych strefach by się po dojczlandzku gadało
co do Tygrysów, to te silniki zostały zrobione naprędce i były strasznie awaryjne
No bo to były działa kolejowe ktore się poruszały po torach... poza tym oni to działo ładowali dłuuuuuuugo sam pocisk ważył chyba kilka ton... z takim czymś to oni se mogli... załoga do obsługi tego była ogromna i w ogóle...
Niemcy to ogółem mieli dużo ciekawych pomysłów na uzbrojenie, bo czymś się trzeba było zająć jak kobiety brzydkie ;/
Niemcy to ogółem mieli dużo ciekawych pomysłów na uzbrojenie, bo czymś się trzeba było zająć jak kobiety brzydkie ;/
No bo przecież cała ta IWŚ i IIWŚ była po to aby porwać nam kobiety!
szkoda, że nie wprowadzili tego pomysłu w życie, szybciej w pizdę by dałny dostali
miały skurwysyny rozmach
No kurwa rzeczywiście czarny humor.
Po tej stronie barykady łamię prawa bez oporu..."
a ja dalej lubię Mansella jest Tyle dobrej nutki o proszę:
dobrze, że nie mieli planów Gwiazdy Śmierci
pewnie plany powstaly przed budowa tygrysa krolewskiego ktorego (nie jest pewny) powstalo ok 40szt, fakt jebany sial spustoszenie i panike wsrd aliantow, byl wielki wiekszy od zwyklego tygrysa, nie bylo takiej borni przeciw pancernej oprocz samolotwo zeby go wyjebaly, ale wazyl tez sporo mial problemy z poruszaniem sie byl wolny, malo zwrotny czesci zawieszenia nie wytrzymywaly ciezaru, produkcja byla kurewsko droga i dluga. gdyby udalo sie niemiaszkom udoskonalic tygrysa krolewskiego i zmiejszyc czas i kosz produkcji to wynik wojny mogl by sie zmienic, a gdyby zrobili tego kolosa kto wie czy bysmy nie shprechali drutem kolczastym...
Ten czołg to byłby pewnie napędzany przez dwa tysiące murzynów mechanicznych.
ile załogi do takiego potworka trzeba?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów