📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Ty chyba nie słyszałeś co słuchają gimbusy...
Lepiej do roli króla Blitzkriegu nadawałby się Guderian.
Między innymi dlatego, że jest autorem książki Achtung - Panzer!, w której przedstawia koncepcję Blitzkiregu.
Między innymi dlatego, że jest autorem książki Achtung - Panzer!, w której przedstawia koncepcję Blitzkiregu.
@woofer51
Ja nie jestem autorem obrazka więc nie dałem cenzury.. Popatrz lepiej na temat a potem mów
Ja nie jestem autorem obrazka więc nie dałem cenzury.. Popatrz lepiej na temat a potem mów
wojniz2, nie umniejszałem w żaden sposób dokonań Rommla, tylko chciałem zaznaczyć, że Guderian był swego rodzaju prekursorem w sprawie Blitzkriegu, czego dowodzą jego dokonania w Kampanii Wrześniowej w Polsce, ofensywie we Francji, czy też jego rajdy po ukraińskich stepach podczas operacji "Barbarossa".
@~Pan_Marszałek, ani ja nie umniejszam dokonań Guderiana. Był prekursorem, był wizjonerem, chociaż jak dowodził Rommel w swoich pamiętnikach, w niektórych miejscach się mylił. Z drugiej strony, nie ma się co dziwić. Książka powstałą w latach 30 i nakreślała założenia, dzięki którym potem Guderian jak i Rommel (bo jak wcześnie wspomniałem, Rommel książkę znał) odnosili swoje sukcesy. Jako ciekawostka, Polacy też byli zaznajomieni z postulatami Guderiana odnośnie prowadzenia wojny pancernej.
Guderian miał swoje dokonania Rommel miał swoje na innych frontach (o Afryce myślę oczywiście). Niestety nie ma możliwości dowiedzieć się, co by mógł Rommel na wschodzie zdziałać, ale biorąc pod uwagę jego geniusz, prawdopodobnie wiele;)
~Pan_Marszałek, polecam Ci książkę Żelazny Krzyż. Biografia Rommla. Znajdziesz na gryzoniu;)
Guderian miał swoje dokonania Rommel miał swoje na innych frontach (o Afryce myślę oczywiście). Niestety nie ma możliwości dowiedzieć się, co by mógł Rommel na wschodzie zdziałać, ale biorąc pod uwagę jego geniusz, prawdopodobnie wiele;)
~Pan_Marszałek, polecam Ci książkę Żelazny Krzyż. Biografia Rommla. Znajdziesz na gryzoniu;)
Serio? Tutaj na sadolu takie rzeczy?
Nie mam czasu
Bez dźwięku nie jest takie śmieszne.
Czego nie mowic, Rommel geniuszem taktyki byl. Co ciekawe, tego nie-naziste (takie okreslenie hamerykancow, dla "zwyklych" szwabow ) alianci widzieli w roli przywodcy powojennych niemiec Co by bylo gdyby...
Za Rommla zawsze piwo. Juz w 1942 pisal do przyjaciela (o Hitlerze):
"(...) ten patologicnzy kłamca całkie oszalał!"
Ale zawsze - to tylko niemiec. Daleko mu do wielu z Naszych!
Za Rommla zawsze piwo. Juz w 1942 pisal do przyjaciela (o Hitlerze):
"(...) ten patologicnzy kłamca całkie oszalał!"
Ale zawsze - to tylko niemiec. Daleko mu do wielu z Naszych!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów