📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
a głowice pod uszczelką wyciągnie takim odkurzaczem?
Klient: - Panie, a dobry to odkurzacz?
Sprzedawca: - Tak, bardzo bobry.
K: - A mocno ciągnie?
S: - Panie, aż łzy lecą...
Sprzedawca: - Tak, bardzo bobry.
K: - A mocno ciągnie?
S: - Panie, aż łzy lecą...
Filtr parę groszy kosztuje, jaki jest sens czyścić?
szaman1991 napisał/a:
Filtr parę groszy kosztuje, jaki jest sens czyścić?
Chuj wie ale kilka lat temu byłem świadkiem akcji gdzie gość podjechał do feuvertu na bodajże zmianę oleju i taki ogólny przegląd.
Gość mu pokazuje zajebane zajebane świece czarne kurwa jak murzyn w nocy i aby zmienić to ten do mechanika "a nie możecie papierem ściernym przelecieć?". Dobra myślę sobie, że jakaś żyła ale potem gość mu pokazuje zapierdolony po chuju syfem filtr powietrza który na oko wygląda jakby po Afryce albo śląsku przejechał ze 200 tysięcy i, że trzeba wymienić...
Gość co? "Kompresorem przedmuchać"...
No tacy ludzie istnieją.
Podobnie jak widziałem takich co chcieli wymieniać tylko 1 amortyzator/sprężynę/tarczę hamulcową no bo drugi JESZCZE się w miarę nadawał na jakiś czas...
Ja miałem przypadek taki jak sobie grzebałem przy autach hobbistycznie.
Przyjechał do mnie dziadzio swoim dzielnym fordem
-Proszę wymienić mi filtr oleju
-Nie ma sprawy, kupił pan olej i filtr ?
-Nie nie, olej wymieniłem sam dwa dni temu.
Ręce opadły, ale klient nasz pan, wymieniłem filtr, dolałem oliwy z pierwszego tłoczenia i pojechał dziadzio.
Przyjechał do mnie dziadzio swoim dzielnym fordem
-Proszę wymienić mi filtr oleju
-Nie ma sprawy, kupił pan olej i filtr ?
-Nie nie, olej wymieniłem sam dwa dni temu.
Ręce opadły, ale klient nasz pan, wymieniłem filtr, dolałem oliwy z pierwszego tłoczenia i pojechał dziadzio.
Stary dobry Zelmer, już takich odkurzaczy nie robią kurła...
@upy, płukanka ropą daje to na przykład że rozpuszcza "gluty" z oleju które zalegają np. przy smoku olejowym co poprawia smarowanie i wydłuża żywotność silnika.
podstawowy błąd przy wymianie: po zlaniu oleju powinien go odpalić na choćby 5 minut, aby olej wypompowało też z kanałów olejowych. Najlepiej po odpaleniu obroty utrzymywać na czerwonym polu obrotomierza. Ech, wszędzie partacze.
Płukanie układu smarowania ropą ? Pierwsze słyszę.
Kumpel zalał jeepa olejem "czyszczącym" intensywnie z nagarów gdy z minerała przeszedł z powrotem na syntetyk. Z powodzeniem zresztą.
Ale ON do płukania układu smarowania ??
Kumpel zalał jeepa olejem "czyszczącym" intensywnie z nagarów gdy z minerała przeszedł z powrotem na syntetyk. Z powodzeniem zresztą.
Ale ON do płukania układu smarowania ??
Bananek napisał/a:
podstawowy błąd przy wymianie: po zlaniu oleju powinien go odpalić na choćby 5 minut, aby olej wypompowało też z kanałów olejowych. Najlepiej po odpaleniu obroty utrzymywać na czerwonym polu obrotomierza. Ech, wszędzie partacze.
Aby utrzymać dłuższe życie silnika należy przede wszystkim dosładzać paliwo. Od zawsze mówiono że o auto trzeba dbać jak o kobietę a im więcej kobiecie słodzisz tym ona jest bardziej wdzięczna i uległa. Na pełny bak paliwa kg cukru to i spalanie mniejsze, silnik równiej pracuje a oleju wtedy praktycznie już nie ma potrzeby wymieniać. Oczywiście jak zapytasz mechanika to ten zaprzeczy bo doskonale wie że polecając taki zabieg zmniejsza sobie ilość klientów.
PS
Teraz jest promocja na cukier w Biedronce bo wiedzą że jest okres wakacyjny i ludzie będą więcej sypać do baku.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów