📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
nic w tym dziwnego
czasami styki mogą zawilgotnieć
czasami styki mogą zawilgotnieć
Naprawa w sekundę, a 50zł się należy (kurwa, wiem że Rusek, i ruble, chodzi mi o mechaników w ogóle).
Bo Mercedes takie stare auto a ma kontrolkę niesprawnego oświetlenia, gdy któraś z lampek nie działa zapala się ona, wiec wiedział ze kierunkowskaz nie chodzi.
PKS-y na hali tak często naprawiam jak mnie ciśnie wczorajszy kac Puknę w reflektor albo zaczepie masę na jakiejś śrubce jak jest upierdolona, zlecenie podbite, kierowca zadowolony, nic tylko szerokiej drogi
*czasem lampka, czasem przyspieszony puls/dźwięk.
z tego co wiem, to 90% samochodów ma taki bajera. *
*czasem lampka, czasem przyspieszony puls/dźwięk.
Do warsztatu samochodowego przyjeżdża kierowca. Silnik ledwo ciągnie, biegi nie chcą wchodzić. Majster po wysłuchaniu listy narzekań bierze młotek, podchodzi do auta, pochyla się i lekko stuka. Wszystkie niedomagania ustępują. Auto jest jak nowe, właściciel zachwycony. Mina mu jednak rzednie, gdy słyszy, że za usługę należy się 105 zł.
-Za jedno stuknięcie młotkiem?! – oburza się.
- Nie, za stuknięcie tylko pięć złotych – wyjaśnia fachowiec. – Ale za to, że wiedziałem, gdzie stuknąć, sto.
Do warsztatu samochodowego przyjeżdża kierowca. Silnik ledwo ciągnie, biegi nie chcą wchodzić. Majster po wysłuchaniu listy narzekań bierze młotek, podchodzi do auta, pochyla się i lekko stuka. Wszystkie niedomagania ustępują. Auto jest jak nowe, właściciel zachwycony. Mina mu jednak rzednie, gdy słyszy, że za usługę należy się 105 zł.
-Za jedno stuknięcie młotkiem?! – oburza się.
- Nie, za stuknięcie tylko pięć złotych – wyjaśnia fachowiec. – Ale za to, że wiedziałem, gdzie stuknąć, sto.
To nie jest naprawa tylko tak się w merolach włącza kierunkowskaz. Gorzej jak chcesz skręcić w drugą stronę...
@matiqq
90%? chyba 100% nawet pamietam kaszlaczki (fiaty 126p) stare te z pradnica jeszcze mialy to zabezpieczenie (o ile mi sie dobrze wydaje to jak 1 zaroka sie spali to inny prad plynie przez termiczny przerywacz i on szybciej albo wolniej sie nagrzewa i napewno szybciej miga wtedy kierunkowskaz)
90%? chyba 100% nawet pamietam kaszlaczki (fiaty 126p) stare te z pradnica jeszcze mialy to zabezpieczenie (o ile mi sie dobrze wydaje to jak 1 zaroka sie spali to inny prad plynie przez termiczny przerywacz i on szybciej albo wolniej sie nagrzewa i napewno szybciej miga wtedy kierunkowskaz)
@Truckerek
Też mi coś, w większości samochodów jest tak, że jak światło jebnie albo prąd nie dochodzi to reszta szybciej miga również z lampką/diodą na panelu, więc od razu wiadomo, że coś nie trybi i nie potrzeba do tego odrębnej lampki :F
Też mi coś, w większości samochodów jest tak, że jak światło jebnie albo prąd nie dochodzi to reszta szybciej miga również z lampką/diodą na panelu, więc od razu wiadomo, że coś nie trybi i nie potrzeba do tego odrębnej lampki :F
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów