📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
54 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
aryjskich snów
Przestańcie już wariować na punkcie swastyki...
"Swastyka może mieć ramiona zgięte w prawo albo w lewo. Postać "prawoskrętna", naśladująca kształtem ramion ruch Słońca (widziany z półkuli północnej Ziemi), kojarzona jest najczęściej z kultami solarnymi, jako symbol ognia i Słońca (krąg promieni); jest talizmanem przynoszącym szczęście; bywała symbolem bogiń, a więc płodności. Swastyka z ramionami skierowanymi w lewo (nazywana sauvastika) jest znakiem nocy i magii, emblematem straszliwej bogini Kali, żony Śiwy."
Na narzucie brązowa jest prawo lewoskrętna, a biała prawoskrętna... bardziej by mi się z jakimiś gusłami kojarzyła niż z NSDAP i III Rzeszą - tym bardziej, że ta powinna być w zupełnie innych barwach.
"Swastyka może mieć ramiona zgięte w prawo albo w lewo. Postać "prawoskrętna", naśladująca kształtem ramion ruch Słońca (widziany z półkuli północnej Ziemi), kojarzona jest najczęściej z kultami solarnymi, jako symbol ognia i Słońca (krąg promieni); jest talizmanem przynoszącym szczęście; bywała symbolem bogiń, a więc płodności. Swastyka z ramionami skierowanymi w lewo (nazywana sauvastika) jest znakiem nocy i magii, emblematem straszliwej bogini Kali, żony Śiwy."
Na narzucie brązowa jest prawo lewoskrętna, a biała prawoskrętna... bardziej by mi się z jakimiś gusłami kojarzyła niż z NSDAP i III Rzeszą - tym bardziej, że ta powinna być w zupełnie innych barwach.
a nie wie pan, że znaczenie symboli ewoluuje? Zapytaj kogoś na ulicy, co symbolizuje swastyka. Przypominam, że znaczenie symbolu to sprawa jego postrzegania, nie dogmat
To, że większość niesłusznie uważa każdą swastykę za symbol nazistowski nie oznacza, że ta traci swoje wcześniejsze znaczenia. Nazistowską swastyką możemy nazywać prawoskrętną, przeważnie przychyloną o 45 stopni w białym kole na czerwonym tle, tudzież jeśli jest umieszczona na żelaznym krzyżu. A tak poza tym przed wojną wiele Polskich odznaczeń wojskowych zawierało w sobie swastykę
Sranie w banie 45 stopni. Zobaczcie sobie na różnorakie sztandary z tamtego okresu, bywały naprawdę różne. Była i pod kątem 45 stopni jak i pod 90. I były na innym miejscu niż wpisane w białe koło na czerwonej fladze.
Polecam też popatrzeć na oznaczenia fińskiego i łotewskiego lotnictwa z 1939.
Naziole po prostu spieprzyli wcześniejszy dobry symbol i tyle.
Polecam też popatrzeć na oznaczenia fińskiego i łotewskiego lotnictwa z 1939.
Naziole po prostu spieprzyli wcześniejszy dobry symbol i tyle.
Bo w łóżku liczy sie pierdolnięcie
"Była i pod kątem 45 stopni jak i pod 90."
Dodam jeszcze że bywały pod kątem 0 stopni, 180, 270 i 360.
Dodam jeszcze że bywały pod kątem 0 stopni, 180, 270 i 360.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów