każdy z nas czasem "strzeli" kośćmi, ale to co tu się dzieje to kosmos...
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
aż mnie w krzyżu łamie:P
Mavver57 napisał/a:
Ani ja nie podjąłbym się tego, że zrobić to komuś, ani sam bym nie chciał
O rly? Przecież robić to mogą tylko profesjonaliści, a nie pierwszy lepszy ćwok.
Moja siorka po 10 takich wizytach u pewnego masażysty-szpecjalisty ma skręcony kręgosłup jak świder :/
Zdecydowanie nie polecam, może to i daje ulgę i fajne odgłosy ale z czasem robi się gorzej niż było.
Zdecydowanie nie polecam, może to i daje ulgę i fajne odgłosy ale z czasem robi się gorzej niż było.
Nie tylko rzeczy z chin się rozpierdalają, ale również i ludzie zamieszkujący tą krainę
Dziewczyna na starość się nie ruszy ... jak dożyje Odrobinę się machnie koleś i może ją usadzić na wózek do końca życia. Te trakcje co tutaj wykonują, na krótki okres czasu odciążają stawy. W większości przypadków nie strzelają kręgi " od nastawiania " tylko więzadła stabilizujące każdy poszczególny segment. Po kilku - kilkunastu takich seriach więzadła naciągają się ( bo działa to jak streching ) luzując w ten sposób kręgosłup prowadząc do głębokiej niestabilności. Nie wspominając już o tym jak bardzo traumatyzuje to również stawy kręgosłupa.
Dziewczyna na starość się nie ruszy ... jak dożyje Odrobinę się machnie koleś i może ją usadzić na wózek do końca życia. Te trakcje co tutaj wykonują, na krótki okres czasu odciążają stawy. W większości przypadków nie strzelają kręgi " od nastawiania " tylko więzadła stabilizujące każdy poszczególny segment. Po kilku - kilkunastu takich seriach więzadła naciągają się ( bo działa to jak streching ) luzując w ten sposób kręgosłup prowadząc do głębokiej niestabilności. Nie wspominając już o tym jak bardzo traumatyzuje to również stawy kręgosłupa.
To na pierwszym filmiku to nie jest żadne nastawianie kręgów, a rehabilitacja techniką yumeiho, byłem rehabilitowany w ten sposób przez blisko dwa lata, jest to całkowicie bezbolesne i niegroźne. Ma to na celu zatrzymanie pogłębienia skoliozy, bądź też uplastycznienie kręgosłupa, żeby później było łatwiej kręgosłup prostować przy operacji.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów