Skąd to wiem? ...otóż niemal dokładnie rok temu wiele gazet na świecie opublikowało artykuł, według którego Benedykt XVI ma zostać zamordowany w ciągu 12 miesięcy, by zwolnić miejsce dla w/w Włocha ( dailymail.co.uk/news/article-2099276/The-Pope-victim-assassination-plo... ). Pikanterii dodaje fakt, iż według przepowiedni Malachiasza oczekujemy ostatniego papieża, którego ów nazwał "Piotrem Rzymianinem"
Skąd to wiem? ...otóż niemal dokładnie rok temu wiele gazet na świecie opublikowało artykuł, według którego Benedykt XVI ma zostać zamordowany w ciągu 12 miesięcy, by zwolnić miejsce dla w/w Włocha ( dailymail.co.uk/news/article-2099276/The-Pope-victim-assassination-plo... ). Pikanterii dodaje fakt, iż według przepowiedni Malachiasza oczekujemy ostatniego papieża, którego ów nazwał "Piotrem Rzymianinem"
No coś TY? Nie oglądałeś T2 ?
Sory ale T2 to już w ogóle nie rozkminię %-)))))))))) ja pierdole ale faza
AHAHAHHAHAHA, o kurwa nie mogę...
OPie, twoja głowa zamieniła się miejscem z chujem czy co? Dailyfaggotry to brytyjski odpowiednik naszego polskiego, uwielbianego Faktu.
Najmocniej przepraszam, nie miałem pojęcia, że na tą stronę zaglądają również niepełnosprawni umysłowo. Napisałem "wiele gazet na świecie opublikowało artykuł" i podałem pierwszy przykład z brzegu (zdradzę ci sekret: one wszystkie zrzynają ze źródła).
...ale skoro masz z nim problem, to więcej przykładów zebrałem specjalnie dla ciebie: bit.ly/YoZW93
Puknij się w żołądź. Przeczytałeś w ogóle te artykuły? "PAPERZAMI ŻONDZI MAFIJA". Co z mafia miałaby z papieża? Wino mszalne na przemyt? Papież dzisiaj to jedynie symbol tego co było kiedyś. Jakby to działo się jakieś 500lat temu to miałoby to wtedy sens.
Szmatławce które piszą o takich głupotach żyją z takich tematów. Doskonale wiedzą, że kontrowersyjne tematy jak ten mają największą "czytalność". Po za tym niby taka wielka teoria spiskowa a już brukowce takiego pokroju piszą o niej. Nie rozumiesz, że ludzie pracujący w tych gazetach napiszą największe gówno i głupotę byle by miało jak najwięcej szans, że to przeczytasz?
Niby 35lat a łyka wszystko jak dzieciak.
PopieramPierdolenie jak z końcem świata w grudniu. Pierdolenie jak inne przepowiednie.
@Anarchangel
Puknij się w żołądź. Przeczytałeś w ogóle te artykuły? "PAPERZAMI ŻONDZI MAFIJA". Co z mafia miałaby z papieża? Wino mszalne na przemyt? Papież dzisiaj to jedynie symbol tego co było kiedyś. Jakby to działo się jakieś 500lat temu to miałoby to wtedy sens.
Szmatławce które piszą o takich głupotach żyją z takich tematów. Doskonale wiedzą, że kontrowersyjne tematy jak ten mają największą "czytalność". Po za tym niby taka wielka teoria spiskowa a już brukowce takiego pokroju piszą o niej. Nie rozumiesz, że ludzie pracujący w tych gazetach napiszą największe gówno i głupotę byle by miało jak najwięcej szans, że to przeczytasz?
Niby 35lat a łyka wszystko jak dzieciak.
Tak kurwa, wszystkie ...pojebało cię? Trafiłem na ten artykuł w guardianie jeśli już musisz wiedzieć ( guardian.co.uk/world/2012/feb/10/plot-kill-pope-italian-media ), po czym zrobiłem rozpoznanie w internecie na temat. Podałem link do dailymail tylko dlatego, że "przedrukowała" ten sam tekst wzbogacony o wątek historyczny (przypuszczałem, że przeciętny idiota będzie potrafił sam sprawdzić informację u wujka google). Niestety znalazł się jeden debil, któremu łaskawie pomogłem wpisać słowa klucze w przeglądarkę google (upewniłem się jedynie czy wyniki z pierwszej strony pochodzą z lutego 2012).
Natomiast papież jest głową państwa watykańskiego, idealnego miejsca do prania pieniędzy...
Zacznij być samodzielny, nie można całe życie być maminsynkiem...
Kurwa, pomyśl człowieku.
Jeszcze jakieś 3 dni temu nikt nie wiedział o tym. Dzień po oficjalnej rezygnacji wszelkie teorie spiskowe namnożyły się jak psie gówna po odwilży. O czym to świadczy? O tym, że ten artykuł nie ma żadnego potwierdzenia. Trzeba najpierw powęszyć, popytać itp itd. A jeden dzień (czy tam dwa) to na pewno za mało, żeby zdobyć wiarygodne dowody. Ten artykuł to tylko i wyłącznie domysły i gdybania jakiegoś redaktorzyny, który spłodził te wypociny w ciągu jednego dnia. Najwyraźniej na świecie nie działo się za wiele ciekawego, a gdy w końcu stało się to rzucili się na to jak BongMan na suszarkę.
@AnarchicznyAnioł
Kurwa, pomyśl człowieku.
Jeszcze jakieś 3 dni temu nikt nie wiedział o tym. Dzień po oficjalnej rezygnacji wszelkie teorie spiskowe namnożyły się jak psie gówna po odwilży. O czym to świadczy? O tym, że ten artykuł nie ma żadnego potwierdzenia. Trzeba najpierw powęszyć, popytać itp itd. A jeden dzień (czy tam dwa) to na pewno za mało, żeby zdobyć wiarygodne dowody. Ten artykuł to tylko i wyłącznie domysły i gdybania jakiegoś redaktorzyny, który spłodził te wypociny w ciągu jednego dnia. Najwyraźniej na świecie nie działo się za wiele ciekawego, a gdy w końcu stało się to rzucili się na to jak BongMan na suszarkę.
'Plot to kill pope' sparks Italian media storm
Letter published in Italian newspaper claims cardinal predicted Pope Benedict XVI would die within a year
guardian.co.uk, Friday 10 February 2012 11.49 GMT
guardian.co.uk/world/2012/feb/10/plot-kill-pope-italian-media
Pope's resignation: reaction around the world
The Guardian, Monday 11 February 2013 19.08 GMT
guardian.co.uk/world/2013/feb/11/pope-resignation-reaction-around-world
A czemu nie murzyn? Kosciol to przedewszystkim polityka, oni dobrze wiedza jakie nastroje panuja w europie, i wybor czarnego musi poczekac zanim naplynie do UE odpowiednia ilosc emigrantow, by mozna bylo robic takie cyrki jak ustanowienie na watykanskim tronie czlowieka o takim kolorze skory. Murzyn na tronie oznacza zbyt szybki krok w polityce, ktory oslabi wplywy w wielu bialych spolecznosciach, do hitlerjugend papieza ludzie podchodzili z lekka doza podejzliwosci to co dopiero do czarnego. Rozjebal mnie jeden z portali bukmacherskich ktory otwarcie napisal ze w razie wyboru pierwszego czarnego papieza wszystkie przegrane zaklady zostana zwrocone!
Zeby miec lepsza pewnosc, trzeba przebadac troche polityki, ktory moze najlepiej umocnic pozycje kosciola. Np. Dlaczego Wojtyla zostal wybrany? To nie byl wygrany los na loterii, chodzilo o odbudowe wplywu w PL, w ktorej wiadomo bylo ze komunizm sie nie utrzyma zbyt dlugo, a kraj nad Wisla to bardzo dobry rynek dla kaznodzieji, wiec najlepszym krokiem w biznesie bylo ustanowienie Papieza Polaka, ktory najszybciej przyczynil sie do wzrostu wplywow KK w PL. To polityka, kto sie orientuje moze na tym zarobic! MY TEZ!
No i chuj z tego? O naszym też pisano teorie spiskowe. O każdym papieżu pisano teorie spiskowe mimo że nic się nie działo co by na to wskazywało. Ten artykuł miał tylko farta że wyszedł niedługo przez abdykacją.
Ja sie zastanawiam czy by nie obstawic tego Scole, zaklad kombinacyjny Scola+kandydat z Wloch+imie Peter to kurs 33:1, calkiem ladnie by to wygladalo przy ewentualnej wygranej XD.
(...)
Ja tam obstawiłem swoje 30 srebrników dzisiaj 7/1 (+ zwrot postawionej stawki) - bez kombinowania, bo u konkurencji mieli już 7/2
@Anarchangel
No i chuj z tego? O naszym też pisano teorie spiskowe. O każdym papieżu pisano teorie spiskowe mimo że nic się nie działo co by na to wskazywało. Ten artykuł miał tylko farta że wyszedł niedługo przez abdykacją.
...jasne nie było spisków, JP2 postrzelił się sam, dwa razy - bo za pierwszym nie był pewien?
List po niemiecku z Watykanu przychodzi do redakcji gazety - mógł im zejść dzień na tłumaczenie, przygotowanie do druku oraz zanim został odnotowany przez media na całym świecie. Co by znaczyło, że minął dokładnie rok - czas dawany w liście papieżowi zanim zostanie zamordowany. Po czym papież nieoczekiwanie abdykuje, co najmniej jakby chciał zapobiec wieczornemu zawałowi serca. Nie twierdzę, że tak jest - rozważam i pozostawiam umysł otwarty.
...czego najwyraźniej trudno ci zrozumieć, wobec czego proponuje byś się po prostu odpierdolił
Grubo się postawiłeś - ja nie miałem aż tyle na ryzyko ...ale mam lepszy kurs, zatem ewentualną wypłatę będę miał zbliżoną
Zostało nam trzymać kciuki, aby się czarnym przewrót udał
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów