Statystyczny Polak ma w roku więcej okazji do picia, niż jest w nim dni.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Podobno brak okazji też okazja.
Czwartkowa wódeczka z okazji sobotniej wódeczki też jest spoko
Statystyka statystyką. A według statystyki to według spożycia alkoholu jesteśmy w ogonie europy.
naukowo okazją do picia alkoholika jest brak okazji, więc się nie dziw
Statystycznie to jak wychodzę z psem na spacer to obaj mamy po trzy nogi.
Hehe dobre ide to opic
Beny_Kuleczka napisał/a:
Czwartkowa wódeczka z okazji sobotniej wódeczki też jest spoko
Na czwarty dzień tygodnia mówię ćwiartek
iamthelaw napisał/a:
Statystyka statystyką. A według statystyki to według spożycia alkoholu jesteśmy w ogonie europy.
Ta, chyba twój mózg jest w ogonie europy. Według najnowszego badania światowej organizacji zdrowia tylko w dwóch krajach piją więcej od nas: w Kazachstanie i Mołdawii. (I jeśli ogołocić dane WHO z abstynentów i zostawić w niej jedynie osoby deklarujące spożycie, to wówczas na głowę Polaka przypadnie aż 24,2 litra spirytusu. Ponieważ 17% naszego społeczeństwa wypija 70% sprzedawanego w Polsce alkoholu)
Co prawda ciężko jest uwierzyć w to że Rosjanie podają uczciwe statystyki. Ponad to we wszystkich krajach centralno-wschodniej europy nie od dziś żłopie się bimber który nie wchodzi w oficjane statystyki
@Up, wrzucisz te najnowsze badania?
Bo póki co znalazłem jedynie z 2013, gdzie byliśmy poniżej średniej i to czechy doiły najwięcej od 15 roku życia.
Zresztą jakoś pół roku temu typ przeprowadzał ankietę u mnie w szkole na temat alkoholu to według jego statystyk też zajmowaliśmy poniżej średniej. W sumie podsumował jak wygląda spożycie, tak jak u nas znajdzie się jeden taki co wypije 70% alko znajdującego się na imprezie, to wszyscy będą widzieć tylko jego, a nie pozostałe 4 osoby z czego jedna jest abstynentem, a pozostałe 3 wypiły 30% tego co było.
Gdzie tacy francuzi będą łoić równo i nie będzie do czego się przyczepić, bo tam wszyscy tak samo spici, a u nas będą patrzeć na tych żuli czy innych którzy się rzucają w oczy.
s3.egospodarka.pl/grafika/branza-alkoholowa/Spozycie-alkoholu-w-Polsce...
Bo póki co znalazłem jedynie z 2013, gdzie byliśmy poniżej średniej i to czechy doiły najwięcej od 15 roku życia.
Zresztą jakoś pół roku temu typ przeprowadzał ankietę u mnie w szkole na temat alkoholu to według jego statystyk też zajmowaliśmy poniżej średniej. W sumie podsumował jak wygląda spożycie, tak jak u nas znajdzie się jeden taki co wypije 70% alko znajdującego się na imprezie, to wszyscy będą widzieć tylko jego, a nie pozostałe 4 osoby z czego jedna jest abstynentem, a pozostałe 3 wypiły 30% tego co było.
Gdzie tacy francuzi będą łoić równo i nie będzie do czego się przyczepić, bo tam wszyscy tak samo spici, a u nas będą patrzeć na tych żuli czy innych którzy się rzucają w oczy.
s3.egospodarka.pl/grafika/branza-alkoholowa/Spozycie-alkoholu-w-Polsce...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów