"Żaden prawdziwy skinhead nie jest rasistą. Bez jamajskiej kultury ruch skinhead by nie istniał. To ich kultura razem z kulturą brytyjskiej klasy robotniczej ukształtowała ruch skinhead w to czym on się stał", powiedział Roddy Moreno, wokalista kultowego zespołu The Opressed oraz inicjatorem ruchu pod nazwą S.H.A.R.P.(Skinheads Against Racial Prejudice - Skinheadzi Przeciwko Uprzedzeniom Rasowym).
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
"Żaden prawdziwy skinhead nie jest rasistą. Bez jamajskiej kultury ruch skinhead by nie istniał. To ich kultura razem z kulturą brytyjskiej klasy robotniczej ukształtowała ruch skinhead w to czym on się stał", powiedział Roddy Moreno, wokalista kultowego zespołu The Opressed oraz inicjatorem ruchu pod nazwą S.H.A.R.P.(Skinheads Against Racial Prejudice - Skinheadzi Przeciwko Uprzedzeniom Rasowym).
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
wychodze i wiem co sie dzieje, sam sie w ruchu Oi obracam...i doskonale wiem ze najebana banda ma nadruchliwość prawej ręki, wiem ze dostajemy na twarz ze jestesmy "apolityczni z jednej strony" ze "skini". Doskonale wiem ze nie wazne z jakiego odlamu subkultury pochodzisz i tak bedziesz "Skinem" dla 90% spoleczenstwa...a co do pozerstwa znam ludzi, ktorzy byli juz wszystkim od VEGE-ANARCHO-TRUE Pancura do tępego wyznawcy Adolfa...wszystko jest niestety mozliwe dzisiaj. Znam nawet przyklad EMO, który został łysym - cuda wianki sie dzieją a granice subkulturowe sa dosc plynne.
Na drugim rysunku gościu trzyma piwo Fosters a to DOBRE PIWO JEST
Hmmm cóż mogę powiedzieć i stwierdzić ogólnie nie popieram nazioli itd. ALE jeżeli o historię chodzi to III Rzesza Ciekawsza i budzi większy respekt niż ZSRR.
Dla Mnie osobiście komuchy z ZSRR Większe czuby bo jak doszedł do władzy Stalin to był gorszy niż Hitler i taka jest prawda...
NA SZCZĘŚCIE mamy już demokracje i względny spokój w Europie
Hmmm cóż mogę powiedzieć i stwierdzić ogólnie nie popieram nazioli itd. ALE jeżeli o historię chodzi to III Rzesza Ciekawsza i budzi większy respekt niż ZSRR.
Dla Mnie osobiście komuchy z ZSRR Większe czuby bo jak doszedł do władzy Stalin to był gorszy niż Hitler i taka jest prawda...
NA SZCZĘŚCIE mamy już demokracje i względny spokój w Europie
@To wypierdalaj do Iraku. Tam dopiero raczkuje i nie zdążyła jeszcze zbyt wiele zdziałać, kup (zbuduj?) tam dom i wróć za... 5 lat(jak dożyjesz...) zdać raport. Ciekaw jestem czy jednak zmienisz zdanie...
Astrox napisał/a:
To wypierdalaj do Iraku
Spokojnie, po co to nerwy lepiej napisać dlaczego według Ciebie jest do dupy zamiast z marszu zjechać
Issander napisał/a:
demokracja jest do dupy.
Do dupy może nie ale dla człowieka w naszych czasach ustrój idealny.
Na inny trzeba by zbudować nowe społeczeństwo i gdy powiem że to ustrój dla ludzi o złotych sercach chodź część będzie wiedziała o co chodzi
"Demokracja to najgorsza forma rządu, z wyjątkiem wszystkich dotychczas stosowanych." - Winston Chruchill
To tyle odnosnie demokracji
To tyle odnosnie demokracji
Freaqs napisał/a:
Mhm, są jeszcze SHARP'i w Polsce, nawet nie mało, faktycznie - wyglądają jak skini, tylko nie napierdalają kogo popadnie i słuchają troszkę innej muzyki - Oi i Ska
nie wygladają jak skini tylko są skinami to boneheadzi wyglądają jak skini
sumkoski napisał/a:
powiedział Roddy Moreno, wokalista kultowego zespołu The Opressed oraz inicjatorem ruchu pod nazwą S.H.A.R.P.(Skinheads Against Racial Prejudice - Skinheadzi Przeciwko Uprzedzeniom Rasowym).
Moreno nie był inicjatorem tylko rozpromował to w europie po tym jak poznał to w stanach
Mam słabość do tej subkultury ;D Ale u nas w Białym to naziolstwo pojebane głównie... Dobrze że Antifa chociaż jest
Ech, zajebiście było widzieć, w tamtym roku na Reggae Dub Festival, skinów bujających się przy jamajskich rytmach ;]
[img:b51dda9eab]http://halbot.haluze.sk/image/14270[/img:b51dda9eab]
nawet Homer słucha SKA...
nawet Homer słucha SKA...
Haha rozbawił mnie "Freaqs ". Haha dobry chłopie jesteś, naprawdę gratuuję poziomu.
W moim mieście stołecznym działa wielu, naprawdę wielu chłopaków zarówno puncy jak i skini, którzy takich co psują równo napierdalają. Nie mieszaj więc wszystkich z błotem skoro sam z niego nie wylazłeś.
Mimo bycia oi'em nie niszczę nagrobków, nie gonię żydów albowiem wiem skąd wyrosła cała ta wariacka ekipa, mój dziadek, potem ojciec byli historykami, część z tego przeszła na mnie a potem wielu moich kumpli zaraziłem szacunkiem dla naszej kultury, zabytków oraz spuścizny narodowej. Naprawdę stereotypy są męczące.
Jedyne co "złego" robimy to muzyka oraz niszczenie mentalnego dresiarstwa.
OI!
szkoda, że i Ty uległeś stereotypowi
Smutne, a wystarczy wyjść na miasto, na koncert choćby i zobaczyć o co ludziom chodzi.
Jasne, ze są "przyczepki", ludzie którzy są z nami po to żeby się uchlać, ale to nie są przyjaciele.
pozdrawiam
W moim mieście stołecznym działa wielu, naprawdę wielu chłopaków zarówno puncy jak i skini, którzy takich co psują równo napierdalają. Nie mieszaj więc wszystkich z błotem skoro sam z niego nie wylazłeś.
Mimo bycia oi'em nie niszczę nagrobków, nie gonię żydów albowiem wiem skąd wyrosła cała ta wariacka ekipa, mój dziadek, potem ojciec byli historykami, część z tego przeszła na mnie a potem wielu moich kumpli zaraziłem szacunkiem dla naszej kultury, zabytków oraz spuścizny narodowej. Naprawdę stereotypy są męczące.
Jedyne co "złego" robimy to muzyka oraz niszczenie mentalnego dresiarstwa.
OI!
Linekk napisał/a:
Nareszcie jakaś sensowna wypowiedź.
szkoda, że i Ty uległeś stereotypowi
Smutne, a wystarczy wyjść na miasto, na koncert choćby i zobaczyć o co ludziom chodzi.
Jasne, ze są "przyczepki", ludzie którzy są z nami po to żeby się uchlać, ale to nie są przyjaciele.
pozdrawiam
Jakiś żart.
Mam ulotne wrażenie że dla większości 'być skinheadem' to bycie lewakiem z koszulką GNWP i walenie jaboli przed koncertami z 15-letnimi długowłosymi ziomkami, którzy myślą że są punkami. Otóż nie, moje drogie dzieci.
Ruch skinheads jest paskudnie spedalony. I spedalenie nie polega na tym że jakaś tam część ruchu to naziole a jakaś lewaki bo jedna czy druga strona jest lepsza. Rzeczone Spedalenie odnosi się moim zdaniem do nadmiaru cymbałów w naszej subkulturze oraz swoistej 'mody na skinheads', której obecność można zauważyć ostatnimi laty. I jeśli któryś myśli że jest "tym prawdziwym skinheadem" bo nie jest naziolem (btw cytowanie Roddiego Moreno na początku to kpina - wyobraźcie sobie że jest nie do końca obiektywny ), bo przecież "naziole są głupi", to najpierw powinien odpowiedzieć sobie na pytanie - Kim jest 'naziol'? (oczekuję na odpowiedź - będę systematycznie temat przeglądał ), a w przypadku (bądź co bądź błędnej) odpowiedzi że 'naziol to rasista' nasz miłośnik różowej tolerancji powinien poczytać/pooglądać materiały na temat chociażby migracji ludności pochodzenia muzułmańskiego do krajów zachodniej europy (a jeszcze lepiej przejechać się tam i wejść w swoich odpicowanych martensach, levisach 501 i nowiutkiej polówce Perrego np w boczne uliczki Paryża - będziecie mieli dużo okazji do podziwiania osiągnięć tolerancji
Jeśli kogoś nie zrażą ciapate ulice Paryża, Berlina czy Amsterdamu - zapraszam na Słowację. Rzecz jasna nie do Bratysławy tylko na prowincję (jeśli ktoś chce to na pw mogę podać kilka miejscowości godnych odwiedzenia ), a wtedy gwarantuję że z podróży wróci jako nacjonalista.
Podsumowując - skinheads nie polega na tolerancji (na tolerancji opierają się hipisi i pedały - moi mili).
skinheads to nie polityka - dlaczego? Utarło się stwierdzenie że "prawdziwy skinhead jest apolityczny", co absolutnie nie oznacza że nie ma własnego zdania na temat polityki. Po prostu (cały czas piszę o moim subiektywnym zdaniu) się w nią nie wpierdala w jakikolwiek sposób. Niestety większość spoglądającej w lewo młodzieży, rozklejającej gdzie popadnie (a co za tym idzie rzecz jasna stojącej w pierwszej linii walki z faszyzmem ) wlepki tej rzeczy nie kuma.
A teraz kilka słów frustracji na temat "oja", "oi'a" i "oiowców"/"ojowców". Zaskocze was - ojowcy to twór mityczny.
PS - Owszem, zdarza się że skinheadzi o poglądach prawicowych krzyczą "oi", i nie widzę w tym nic złego (podobnie jak krzyczenie "oi" przez kogokolwiek) - Otóż "Oi" to, wbrew temu co ktoś tam nabazgrał, nie jest słowo oznaczające pojednanie punków i skinheadów , tylko angielski zwrot generalnie nie oznaczający niczego konkretnego Deczko żałosne że zwrot pokroju "ekhm" czy "ej!" stał się wielkim symbolem buntu młodzieżowego.
Chwilowo wszystko co mam do powiedzenia w tej sprawie - na chwilę obecną się wyżyłem
Mam ulotne wrażenie że dla większości 'być skinheadem' to bycie lewakiem z koszulką GNWP i walenie jaboli przed koncertami z 15-letnimi długowłosymi ziomkami, którzy myślą że są punkami. Otóż nie, moje drogie dzieci.
Ruch skinheads jest paskudnie spedalony. I spedalenie nie polega na tym że jakaś tam część ruchu to naziole a jakaś lewaki bo jedna czy druga strona jest lepsza. Rzeczone Spedalenie odnosi się moim zdaniem do nadmiaru cymbałów w naszej subkulturze oraz swoistej 'mody na skinheads', której obecność można zauważyć ostatnimi laty. I jeśli któryś myśli że jest "tym prawdziwym skinheadem" bo nie jest naziolem (btw cytowanie Roddiego Moreno na początku to kpina - wyobraźcie sobie że jest nie do końca obiektywny ), bo przecież "naziole są głupi", to najpierw powinien odpowiedzieć sobie na pytanie - Kim jest 'naziol'? (oczekuję na odpowiedź - będę systematycznie temat przeglądał ), a w przypadku (bądź co bądź błędnej) odpowiedzi że 'naziol to rasista' nasz miłośnik różowej tolerancji powinien poczytać/pooglądać materiały na temat chociażby migracji ludności pochodzenia muzułmańskiego do krajów zachodniej europy (a jeszcze lepiej przejechać się tam i wejść w swoich odpicowanych martensach, levisach 501 i nowiutkiej polówce Perrego np w boczne uliczki Paryża - będziecie mieli dużo okazji do podziwiania osiągnięć tolerancji
Jeśli kogoś nie zrażą ciapate ulice Paryża, Berlina czy Amsterdamu - zapraszam na Słowację. Rzecz jasna nie do Bratysławy tylko na prowincję (jeśli ktoś chce to na pw mogę podać kilka miejscowości godnych odwiedzenia ), a wtedy gwarantuję że z podróży wróci jako nacjonalista.
Podsumowując - skinheads nie polega na tolerancji (na tolerancji opierają się hipisi i pedały - moi mili).
skinheads to nie polityka - dlaczego? Utarło się stwierdzenie że "prawdziwy skinhead jest apolityczny", co absolutnie nie oznacza że nie ma własnego zdania na temat polityki. Po prostu (cały czas piszę o moim subiektywnym zdaniu) się w nią nie wpierdala w jakikolwiek sposób. Niestety większość spoglądającej w lewo młodzieży, rozklejającej gdzie popadnie (a co za tym idzie rzecz jasna stojącej w pierwszej linii walki z faszyzmem ) wlepki tej rzeczy nie kuma.
A teraz kilka słów frustracji na temat "oja", "oi'a" i "oiowców"/"ojowców". Zaskocze was - ojowcy to twór mityczny.
PS - Owszem, zdarza się że skinheadzi o poglądach prawicowych krzyczą "oi", i nie widzę w tym nic złego (podobnie jak krzyczenie "oi" przez kogokolwiek) - Otóż "Oi" to, wbrew temu co ktoś tam nabazgrał, nie jest słowo oznaczające pojednanie punków i skinheadów , tylko angielski zwrot generalnie nie oznaczający niczego konkretnego Deczko żałosne że zwrot pokroju "ekhm" czy "ej!" stał się wielkim symbolem buntu młodzieżowego.
Chwilowo wszystko co mam do powiedzenia w tej sprawie - na chwilę obecną się wyżyłem
Keyos77 napisał/a:
no mnie to rozbraja jak można popierać ideologie która wyniszczyła nasz kraj i o mało nie doprowadziła do unicestwienia jego obywateli, naprawde trzeba mieć IQ na poziomie ogórków w piwnicy
Pamiętaj że ważniejsza jest przyszłość więc leć do urny, głosuj na lewicę i doprowadź swój kraj do biologicznego i kulturowego zniszczenia przez żydokomunę. Faszyzm jest kilka razy lepszy od komuny bo każdy kraj ma swoje interesy wewnętrzne a ci którzy są w Polsce i popierają neonazi z niemiec to rzeczywiście są jak lewica, jebać swoich zostać ninja
Stop lewicy i agresywnym nazistom z niemiec
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów