"Żaden prawdziwy skinhead nie jest rasistą. Bez jamajskiej kultury ruch skinhead by nie istniał. To ich kultura razem z kulturą brytyjskiej klasy robotniczej ukształtowała ruch skinhead w to czym on się stał", powiedział Roddy Moreno, wokalista kultowego zespołu The Opressed oraz inicjatorem ruchu pod nazwą S.H.A.R.P.(Skinheads Against Racial Prejudice - Skinheadzi Przeciwko Uprzedzeniom Rasowym).
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
"Żaden prawdziwy skinhead nie jest rasistą. Bez jamajskiej kultury ruch skinhead by nie istniał. To ich kultura razem z kulturą brytyjskiej klasy robotniczej ukształtowała ruch skinhead w to czym on się stał", powiedział Roddy Moreno, wokalista kultowego zespołu The Opressed oraz inicjatorem ruchu pod nazwą S.H.A.R.P.(Skinheads Against Racial Prejudice - Skinheadzi Przeciwko Uprzedzeniom Rasowym).
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ludzie nie mogą ogarnąć tego, że nazi skinhead to tylko pojebany stereotyp. nie wydaje mi się, żeby pierwsi skinheadzi- jamajscy robotnicy mieli poglądy nazistowskie, rasistowskie lub inne równie popierdolone.
Mhm, są jeszcze SHARP'i w Polsce, nawet nie mało, faktycznie - wyglądają jak skini, tylko nie napierdalają kogo popadnie i słuchają troszkę innej muzyki - Oi i Ska
Tak czy siak, popierdoleńcy, tak samo jak Ci, którzy zniszczyli w ostatnich latach żydowskie zabytki w moim mieście.
Tak czy siak, popierdoleńcy, tak samo jak Ci, którzy zniszczyli w ostatnich latach żydowskie zabytki w moim mieście.
no mnie to rozbraja jak można popierać ideologie która wyniszczyła nasz kraj i o mało nie doprowadziła do unicestwienia jego obywateli, naprawde trzeba mieć IQ na poziomie ogórków w piwnicy
Freaqs napisał/a:
którzy zniszczyli w ostatnich latach żydowskie zabytki w moim mieście.
Arbeit macht frei ?
sharp'i to są skini. naziole w glanach z łysymi łbami to z reguły dresy, które chcą się bić w imię wyższych ideologii. te pajace to zwykli boneheadzi.
stereoptypy jakie byly, takie zostana. trudno bedzie przekonac ciemna mase ze nazisci i skinheadzi to jednak kompletnie co innego.
w ogole to fajna grafika, tylko jedno ale... FOSTERS??? bez jaj
w ogole to fajna grafika, tylko jedno ale... FOSTERS??? bez jaj
grigori w Australii tez sa skinheadzi A ja sie ciesze, ze nie jestem sam w uswiadamianiu ludziom, ze skinhead to nie naziol
ps. rozjebuje mnie jeszcze jak lyse gowna, dra sie "Oi Oi", jak okladaja sie z punkami.... chyba za bardzo nie wiedza o co kaman z tym "Oi"
@Borek91, nie chodzi mi o to ze w australii nie ma skinheadow, tylko o to, ze fosters to gowniane "piwo"
@Borek91, nie chodzi mi o to ze w australii nie ma skinheadow, tylko o to, ze fosters to gowniane "piwo"
a Was jeszcze rzeczywistość nie uświadomiła, że w takim kraju jak Polska wszystkim subkulturom chodzi o jedno: mieć kolegów do picia i inną subkulturę, której przedstawicielom można najebać, a 95% członków to pozerzy?
Issander napisał/a:
a Was jeszcze rzeczywistość nie uświadomiła, że w takim kraju jak Polska wszystkim subkulturom chodzi o jedno: mieć kolegów do picia i inną subkulturę, której przedstawicielom można najebać, a 95% członków to pozerzy?
Nareszcie jakaś sensowna wypowiedź.
Cytat:
Z wyjątkie emo... Oni są zbyt pizdowaci, żeby komukolwiek zajebać
Skinhead nazista to tzw. bonehead.
A szara masa twierdzi, że każdy skin to naziol tudzież Młodzież Wszechpolska.
Wystarczy troszku się zainteresować - w GB widziałam Murzynów ubranych po 'skinheadowskiemu' - tzw. sharpy, szarpy, jak wyżej.
Co śmieszne, istnieją także komunistyczne ugrupowania skinheadów.
A szara masa twierdzi, że każdy skin to naziol tudzież Młodzież Wszechpolska.
Wystarczy troszku się zainteresować - w GB widziałam Murzynów ubranych po 'skinheadowskiemu' - tzw. sharpy, szarpy, jak wyżej.
Co śmieszne, istnieją także komunistyczne ugrupowania skinheadów.
Issander, teraz tak. ostatnio zapanowała moda na należenie do jakiejś subkultury. ale kiedyś tak nie było. i znowu też nie uogólniajmy, bo są ludzie dla których liczy się idea.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów