18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Filmy Dowcipy Popularne Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:58
📌 Konflikt izrealsko-arabski - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 4:40
🔥 Koniec jazdy - teraz popularne
Avatar
Driver19cm 2020-12-28, 10:22 3
To kara boska, na pewno wiózł Hawajską z ananasem . . .
Zgłoś
Avatar
C................s 2020-12-28, 10:35 6
@up karą boską to jest mieszkanie w Rosji

O co wszystkim chodzi z tą Hawajską??
Zgłoś
Avatar
aaaaaaaaaaaaaa 2020-12-28, 10:44 1
AyCaramba napisał/a:


O co wszystkim chodzi z tą Hawajską??



O to, że pizza jest niby włoska i nie może mieć w składzie ananasa...
Takie tam pierdolenie...
Ja tam w dupie mam konwenanse, robię pizze z burrito.
Zgłoś
Avatar
KoniecZartow 2020-12-28, 11:08 1
Hard rock hallelujah \m/

aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:

O to, że pizza jest niby włoska i nie może mieć w składzie ananasa...
Takie tam pierdolenie...
Ja tam w dupie mam konwenanse, robię pizze z burrito.



A ja z tym co zostaje mi w lodówce, sam zamysł pizzy wywodzi się właśnie ze skrajnej biedoty, stąd i skromność składników na typowej ''włoskiej'' pizzy. W każdym domostwie dla tego regionu najpopularniejsze oprócz mąk oczywiście i pomidorów były rosnące wszędzie zioła. Do dzisiaj suszy się pomidory na słońcu. Nie bez powodu to kuchnia regionalna. Powinno się zabiegać o to, by nasz polski bigos czy pierogi otrzymały również certyfkat autentyczności (tak, wiem, bigos jest sposobem przyrządzania potraw kapuścianych).
Zgłoś
Avatar
McQurwa 2020-12-28, 11:11
Najważniejsze że pizza ciepła dojechała
Zgłoś
Avatar
Heliar 2020-12-28, 11:12 1
Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku
Zgłoś
Avatar
Halman 2020-12-28, 11:13
KoniecZartow, polski bigos jest zajebiście hardcorowy! Mógłbym go wpierdalać co tydzień
Zgłoś
Avatar
McQurwa 2020-12-28, 11:49
Halman napisał/a:

, polski bigos jest zajebiście hardcorowy! Mógłbym go wpierdalać co tydzień



Zgłoś
Avatar
gixi 2020-12-28, 14:33
KoniecZartow napisał/a:

Powinno się zabiegać o to, by nasz polski bigos czy pierogi otrzymały również certyfkat autentyczności (tak, wiem, bigos jest sposobem przyrządzania potraw kapuścianych).



Heliar napisał/a:

Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku



Np. Pierogi Włodarskie w Nysie mają taki certyfikat.
Zgłoś
Avatar
ritu4l 2020-12-28, 14:40
Ewidentna wina motopizdy. Bo zmieszała sosy.
Zgłoś
Avatar
lollo 2020-12-28, 15:19
Jakie sosy? debilu normalna pizza jest bez sosów tylko z oliwą, polaczki sobie wymyślili sosy, więc skąd wiesz że i rosjanie.
Zgłoś
Avatar
Halman 2020-12-28, 16:22
lollo napisał/a:

Jakie sosy? debilu normalna pizza jest bez sosów tylko z oliwą, polaczki sobie wymyślili sosy, więc skąd wiesz że i rosjanie.


bo mieszkam w Tule, w Rosji.
Zgłoś
Avatar
aaaaaaaaaaaaaa 2020-12-28, 16:38
Halman napisał/a:

bo mieszkam w Tule, w Rosji.



Farma trolli jest w Sankt Petersburgu....
Zgłoś
Avatar
ququa 2020-12-28, 17:12
Heliar napisał/a:

Pierogi to są ukraiński i kresowe, ale bigos by się przydał tylko jaki przepis, bo każda rodzina ma swój a i tak u mnie co roku inaczej smakuje, za dużo składników nie dobierzesz idealnie tego samego smaku



jakie kurwa ukrainskie, ruskie jak dawne województwo ruskie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie