Ja jestem Cthulhu twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Ja jestem Cthulhu twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mania gotowanie nie ominęła też Cthulhu
Chili con Cthulhu
Dziś ugotujemy coś naprawdę pysznego! Sprofanujemy starą teksaską kowbojską potrawę: chili con carne Uwaga wegetarianie: po usunięciu z przepisu mięsa uzyskacie pyszną potrawkę fasolową. Tylko po co? Czy nie ogarnia was poczucie, że w waszej egzystencji zieje czarna bolesna dziura pachnąca smażonym boczusiem? Czy budzicie się w nocy ze smakiem salami w ustach i łzami w oczach?
Lista składników na pięć litrów chili:
kilogram do półtora kilo pomidorów,
kilogram cebul,
dwie kostki rosołu, dwie bulionetki lub kostki mięsne,
opakowanie kminu rzymskiego,
kilogram mielonego mięsa,
dwie puszki fasoli (standardowe, 400 g),
jedna puszka kukurydzy (standard, 400 g),
półlitrowe pudełko ostrego przecieru pomidorowego,
kilka ostrych papryczek,
czosnek.
Sekretem dobrego chili jest kmin rzymski. Nie należy mylić go z kminkiem – to inna przyprawa. Pachnie troszkę właśnie jak kminek, ale potrzymany pod rozgrzaną włochatą pachą wojownika, intensywnie i gniewnie.
Cebulę szatkujemy nożem lub w blenderze, szklimy na patelni.
Pomidory miksujemy i wlewamy do dużego garnka, posłużą nam za płynną bazę potrawki.
Do pomidorów dorzucamy kostki i kmin rzymski, stawiamy na małym ogniu. Jeśli cebula się już zeszkliła, ją też wrzucamy do gara.
Kostki to broń w odwiecznej walce z Pięknem, Dobrem i klanem Gesslerów.
Do chili con carne najlepiej dać mięso wołowe, ale jest takie drogie! Ponieważ należę do pozostałych 99%, wybrałem mieszankę wołowo-wieprzową. Podsmażamy mięsko na patelni, dorzucamy do garnka.
Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do gara razem z przecierem pomidorowym.
Na końcu szatkujemy czosnek i papryczki, dodajemy według uznania.
I gotowe! Podawać z czerwonym wytrawnym winem, ryżem i trzema shotami tequili (do jednego wkruszyć tabletkę rohypnolu).
źródło: gotujzcthulhu.wordpress.com/
Chili con Cthulhu
Dziś ugotujemy coś naprawdę pysznego! Sprofanujemy starą teksaską kowbojską potrawę: chili con carne Uwaga wegetarianie: po usunięciu z przepisu mięsa uzyskacie pyszną potrawkę fasolową. Tylko po co? Czy nie ogarnia was poczucie, że w waszej egzystencji zieje czarna bolesna dziura pachnąca smażonym boczusiem? Czy budzicie się w nocy ze smakiem salami w ustach i łzami w oczach?
Lista składników na pięć litrów chili:
kilogram do półtora kilo pomidorów,
kilogram cebul,
dwie kostki rosołu, dwie bulionetki lub kostki mięsne,
opakowanie kminu rzymskiego,
kilogram mielonego mięsa,
dwie puszki fasoli (standardowe, 400 g),
jedna puszka kukurydzy (standard, 400 g),
półlitrowe pudełko ostrego przecieru pomidorowego,
kilka ostrych papryczek,
czosnek.
Sekretem dobrego chili jest kmin rzymski. Nie należy mylić go z kminkiem – to inna przyprawa. Pachnie troszkę właśnie jak kminek, ale potrzymany pod rozgrzaną włochatą pachą wojownika, intensywnie i gniewnie.
Cebulę szatkujemy nożem lub w blenderze, szklimy na patelni.
Pomidory miksujemy i wlewamy do dużego garnka, posłużą nam za płynną bazę potrawki.
Do pomidorów dorzucamy kostki i kmin rzymski, stawiamy na małym ogniu. Jeśli cebula się już zeszkliła, ją też wrzucamy do gara.
Kostki to broń w odwiecznej walce z Pięknem, Dobrem i klanem Gesslerów.
Do chili con carne najlepiej dać mięso wołowe, ale jest takie drogie! Ponieważ należę do pozostałych 99%, wybrałem mieszankę wołowo-wieprzową. Podsmażamy mięsko na patelni, dorzucamy do garnka.
Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do gara razem z przecierem pomidorowym.
Na końcu szatkujemy czosnek i papryczki, dodajemy według uznania.
I gotowe! Podawać z czerwonym wytrawnym winem, ryżem i trzema shotami tequili (do jednego wkruszyć tabletkę rohypnolu).
źródło: gotujzcthulhu.wordpress.com/
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów