📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ale po co mieli by symulować, skoro tam uderzenia są dozwolone (poza ciągnięciem za maskę itp), przewracając się gracz dotknął piłką ziemi, przez co zatrzymał swoją drużynę na powyższym jardzie, a nawet jakby kilka kroków zrobił do przodu to drużyna byłaby bliżej przyłożenia. Może jednak przy biegnięciu, naciągnął sobie coś gracz nr 25, albo stało mu się coś z kolanem, a po prostu w dość nietypowy sposób zawodnik 18 przerwał grę kładąc się na ziemi, aby zagrać fair play.
dowód na to że to równie pedalski sport co piłka nożna, pokaż mi ktoś gif filmik cokolwiek gdzie rugbista udaje?
Junki3 To akurat football amerykański a to co memekx wstawił to rugby. W sumie tyle nic mądrego nie wniosłem do tematu.
@MoonBlaze
Mylisz się, takie uderzenie nie jest dozwolone, ponieważ gracz z numerem 18 pokazał tzw. fair catch dzięki któremu ta akcja się już zakończyła, a atak po akcji jest karany
Mylisz się, takie uderzenie nie jest dozwolone, ponieważ gracz z numerem 18 pokazał tzw. fair catch dzięki któremu ta akcja się już zakończyła, a atak po akcji jest karany
@miki987
Ale co z tego? Zagranie jest karane niezależnie czy łapiącemu coś się stało czy nie (podobnie jak nie można atakować kickera, puntera ani QB po tym jak wykona rzut). A o ile się nie mylę to po punt-cie, jak i kick-u czas jest zatrzymywany. Więc udawanie kontuzji nic nie zmienia (kara nie jest zależna od tego czy była kontuzja, czy nie). Ale mogę się mylić, nie jestem ekspertem w przepisach NFL.
Ale co z tego? Zagranie jest karane niezależnie czy łapiącemu coś się stało czy nie (podobnie jak nie można atakować kickera, puntera ani QB po tym jak wykona rzut). A o ile się nie mylę to po punt-cie, jak i kick-u czas jest zatrzymywany. Więc udawanie kontuzji nic nie zmienia (kara nie jest zależna od tego czy była kontuzja, czy nie). Ale mogę się mylić, nie jestem ekspertem w przepisach NFL.
@Henboh
To prawda, ale nie wiem czemu się doczepiłeś do czegoś czego nie napisałem, bo nie napisałem, że kara jest zależna od kontuzji łapiącego tylko że taki atak jest karany, a to różnica. Mimo wszystko nie zmienia to faktu że łapiący symulował
To prawda, ale nie wiem czemu się doczepiłeś do czegoś czego nie napisałem, bo nie napisałem, że kara jest zależna od kontuzji łapiącego tylko że taki atak jest karany, a to różnica. Mimo wszystko nie zmienia to faktu że łapiący symulował
@miki987
Nie czepiam się ciebie (ani twojej wypowiedzi) tylko faktów. Po co miałby symulować?
Kary to nie zmienia.
Czas na 99% jest zatrzymywany po kopnięciu (punt/kick).
Przerwa po zagrywce też będzie.
Więc po co miałby symulować? W piłce się symuluje "taktycznie", może przeciwnik dostanie kartkę, może trochę czasu ucieknie itd.
Ale co dałoby symulowanie w NFL? Bo faktycznie wygląda to na symulowanie kontuzji, tylko po co?
Nie czepiam się ciebie (ani twojej wypowiedzi) tylko faktów. Po co miałby symulować?
Kary to nie zmienia.
Czas na 99% jest zatrzymywany po kopnięciu (punt/kick).
Przerwa po zagrywce też będzie.
Więc po co miałby symulować? W piłce się symuluje "taktycznie", może przeciwnik dostanie kartkę, może trochę czasu ucieknie itd.
Ale co dałoby symulowanie w NFL? Bo faktycznie wygląda to na symulowanie kontuzji, tylko po co?
@Henboh
Też nie rozumiem po co miałby symulować. Ja tylko sprostowałem to co napisał MoonBlaze
Też nie rozumiem po co miałby symulować. Ja tylko sprostowałem to co napisał MoonBlaze
pierdolicie, jak gdyby nikt z was nie przypierdzielił nigdy w coś kolanem. Jak niefortunnie trafisz, to nawet po 30 sekundach potrafi zaboleć tak, że się na nodze ustać nie da...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów