Jangcy - no pewnie każdy powinien pomóc kolesiowi napierdolić tego cwela co potrącił młodego... ale ty i tak masz na myśli lanie właśnie typa w czapce który wg mnie wymierza sprawiedliwość przed przyjechaniem policji która zapewne chuja mu zrobi jak kasiasty
Czyli Ty, jakbys potracil wybiegajace na ulice dziecko to zamiast udzielic mu pomocy - spierdolilbys?
Pogratuluj rodzicom odpowiedzialnego syna...
Leży w pozycji bocznej ustalonej... mnie więcej
Zależy od sytuacji, jak widać ofiara przytomna jest więc można
Hhahhaha ale ty bery ciśniesz. Widać w szkole na PO cię jeszcze nie nauczyli.
Hhahhaha ale ty bery ciśniesz. Widać w szkole na PO cię jeszcze nie nauczyli.
podkładać nie wolno kiedy ktoś leży na plecach(utrudniamy oddychanie),
koleś podłożył kurtkę tak by szyja nie była wygięta zbyt mocno, nie leżała na asfalcie, poszkodowany jest przytomny, owszem gdyby dzieciak był nieprzytomny lecz oddychał to łeb odchylamy lekko w tył i podkładamy rękę by się nie cofną i tym samym ułatwić oddychanie
Poza tym nie zrobił tego gwałtownie podnoszą łeb wyysoko i w ogóle tylko wsuną kurkę pod głowę.
Jeśli wiemy że w wypadku nie doszło do urazu kregosłupa osobie nieprzytomnej możemy podłorzyć pod szyję zwinietą bluze ( etc ) by pozostawić udrożnione drogi odechowe.
podkładać nie wolno kiedy ktoś leży na plecach(utrudniamy oddychanie),
koleś podłożył kurtkę tak by szyja nie była wygięta zbyt mocno, nie leżała na asfalcie, poszkodowany jest przytomny, owszem gdyby dzieciak był nieprzytomny lecz oddychał to łeb odchylamy lekko w tył i podkładamy rękę by się nie cofną i tym samym ułatwić oddychanie
Poza tym nie zrobił tego gwałtownie podnoszą łeb wyysoko i w ogóle tylko wsuną kurkę pod głowę.
Nie wolno wcale podkładać I nie podkłada się żadnej ręki. Jak 'łeb' dobrze ułożysz to się nie cofnie. Amator
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów